Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future

Salam dan Hallo...

Alhamdullillah... i dah kawen ngan besfren i.. :)

to be honest, kalau tanya soalan ni before encik suami approach i... dalam list jawapan, mesti tak der nama encik suami...
pergghh...ada list okk...

i tak pernah couple ngan org lain selain encik suami..
tp i pernah rapat ngan few lelaki... rapat yg mmg nmpk mcm couple.. tp tak pernah declare.. sbb i still rasa i tak jumpa my mr. right before i kuar berdua ngan encik suami for the first time....

dulu... i membayangkan suami i harus dari golongan org yang biasa².. tak nak yg kaya² sgt sbb family i pon dari org yg biasa²... mak abah i cekgu... hidup kami rilek n sempoi saja...
biar mr right i orang yg sederhana so that dia tau bersusah payah di masa depan... supaya dia boleh menghargai apa yg dia dapat dlm hidup dia...

i membayangkan suami i adalah seseorang yg diterima oleh seluruh family i.. sbb i sgt rapat ngan family.. so if u want to marry me.. please marry my family juger... even ada jer jugak teman tp mesra i yg i suka dan memenuhi kretiria lelaki idaman i.. tp bila family reject.. sorry eh, i have to say babai...

i membayangkan jugak, suami i adalah seseorang yg tau pasai agama... tak perlu alim.. tp tau apa yg patut.. sbb i ni byk benda tak tau... boleh mengaji ngan hukum² yg betoi.. buleh imamkan semayang... at least, kalau tak ramai pon.. cukup la imamkan i n anak2...

selain family n utk diri i sendiri... i membayangkan suami i buleh masuk ngan semua kawan² i... even sebaik or sejahat mana pon kawan² di sekeliling kita... depa jugak la yg mendewasakan kita... bila terjadi sesuatu... kita akan learn something.. i mengharapkan suami yg tak kisah nak duduk sama² melepak ngan kawan² i... bukannya suami yg asyik nak melekat saja ngan i... pastu tak bg pulak i join kawan² i...

i pernah kena maki.. kena kutuk.. kena pulau... semua sbb i jz nak lelaki yg i mengaku as boifren i adalah seseorang yg ada point² di atas..


Syukur.. even maybe bukan yg terbaik sekali... tp encik suami i ada point² i impikan sebagai seorang suami... :')
i tak leh membayangkan org lain as my husband even i ada duoploh skandal skalipon...

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO