berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, April 28, 2011

What we eat @ rombongan cik kiah....

Salam dan Hallo...

ni sambungan dari citer  rombongan cik kiah ke sukan komenwel...

saja nak tunjuk apa i jamu kat anak2 i... padahal... mak depa yg masak... :P
ikan bream a.k.a dorade fresh... kegemaran abg shor... hingga menjilat jari... hari2 pon mau bream goreng...
cauliflower n brokoli bersoskan hollandaise sauce n ditaburi ngan breadcrumbs...
feveret i.. :)
pisang goreng...ni version cik kiah sukan komenwel.. hehehe...
croissant ... i beli ready made croissant dough yg dlm tin... then letak nuttela as filling.. tak dapat sambutan sbb semua makan pisang goreng... i saja bantai makan smp 3 ketoi...
pancake.. sorry la gmbr tak brapa senonoh.. ada sorang nak makan ngan nuttela.. sorang nak makan ngan whip cream... sorang nak makan kosong (missLR)...
sama naik dia berebut nak makan ngan kakak2... sbb tu rupa pancake i terkoyak2 mcm tu...
strawberry cekelat...
no komen.


n acara kemuncak...
cik kiah bukak kelas sushi... cik lijah tukang gulung sushi...
tengok ke jari bolat2 sama besaq ngan sushi... haish....
filling : timun + avocado + salmon fresh + crab stick = happy
gaya potong sushi yg bergaya... hahahhaaa.. lepas ni buleh bukak gerai sushi kat raunheim...
simpan utk next guest....
yg tersembul2 kuar tu bahagian hujung sushi tau... ekceli i potong sgt kemas...
sedap.. kenyang...
tengkiu cik kiah for the tips n recipe...

ich habe dich lieb..

6 comments:

x-o-x-o said...

menariknya menu..esp strawberry cekelat dgn sushi tu,,, hehe homemade tu,. bila leh rasa ni ;))

:cahya schatz: said...

wani : strawberry tu anytime buleh buat kat mesia.. tp sushi tu tak sure la.. tunggu cik kiah blk dari sukan komenwal la kot... huhuu...

Anis n Mira said...

aiseyyymann.. 3 kali type tak appear juga... hampeessss
cik, kalipap u lupa sebut.. pastu ice lemon tea yg berbotoi2 tu... n crisp perasa peperoni .. best!

..:: WiRdA ::.. said...

bream tu ikan apa? haha

sitifizziefizz said...

homaiii ada karipap lagi kaaa
lapaq aa tgk gambaq2 ni
eniways, i wan to tell u i miss uols =D

:cahya schatz: said...

M n H n 3A's : ha ah..la lupa part karipap... maybe sbb tak amek gmbr kot...
skg ni kami dok borong ice tea 45sen... hehehhe...

wirda : not sure.. tp rasa dia dekat² siakap.. maybe siakap version jermen kot..

siti : i rasa semua tu i buleh masak lain bila u mai.. tp not the sushi kott...
tp apa kata u mai..n kita buat eksperimen...nak...?
miss u too..