missLR's car seat

Salam dan Hallo...

budak dah beshaaa....
dah tak leh dah pakai car seat baby yg baring tu... kaki dah terjuntai2 kuar...
kesian kat missLR (even muka dia maintain cool saja duduk dlm car seat baby tuh..)
so... papa belikan car seat utk budak besha.... :)

as usual, sampai ja parcel....dia sangat la happy sambil koyak² kertas pembalut car seat tu...
bila tengok car seat tu... dan2 nak duduk n suruh i pasangkan seatbelt...
then jerit.. 'khoookhoo....' which means 'kakak'...
time tu family kakak i baru sampai dari UK....
beriya la si missLR ceewee seat baru kat kakak2...
car seat tuh encik suami beli tru ebay...
ikutkan encik suami.. dia beli baru.. tp i yg tak nak.. sbb bukannya nak guna benda tu hari2... seminggu skali pon belum tentu...
plus, barang² second hand kat sini mmg selalunya elok lg...
carseat tuh.. dari rega €200... encik suami beli ngan rega €40...
brand maxi cosi...n mmg elok lagi.. at least, lepas ni kalau tak muat duduk dah... tak la rasa sayang sgt nak buang....
kalau beli €200... mau nyer i simpan jugak² dlm kotak n letak kat stor...


note : kalau ada yg perasan,missLR actully pakai dress yg dia pakai masa buat runaway... tp bila duduk atas seat tu... haaaapuuusssss..... nmpk tight saja.
huh.

Comments

mommyYen said…
i pun plan nak cari car seat utk toddler..masih survey ni.
hehe
x-o-x-o said…
heehe kt sana smpai brapa tahun kena duduk dlm car seat? dh beshaaa sangat dh nmpk liyaaa.. hahaha manjanya panggil kakak 'khookhoo'.. lain dr yg lain.. :))
Eh jgn let go camtu je.i dulu beli serupa mcm u beli tp beli kt carboot just £5,i jual lam gumtree £10 laku!mg xralatla beli 2nd hand then jual dpt untung.nanti dh xnk jual blik lam ebay,mesti laku if still good condition
4 Kay-E said…
Wah.. duduk dlm carseat dlm rumah pun penuh semangat.. mcm duduk dlm keta. hehee.. siap dgn seatbelt.. bagus2.. safety first.

Kecik2 dah ada baju runaway :)
:cahya schatz: said…
mommy yen : thanks for reading my blog n selamat berkenalan... :)
kalau kita dekat..i buleh je tolong carikkan utk u... :)

wani : selagi budak tu tak leh pakai safety belt properly...dia kena la duduk kat car seat... carseat tu berbeza2 ikut umur..
yg liya punya tu smp 18kg kalau tak salah...

blackcardomompods : betul2.. :)
sbb org kat sini slalunya guna kejap ja.. n diorg jaga elok...

puan ita : dia mmg slalu bersemangat kalau org amek gmbr... tgh nangis pon buleh pause then posing kejap...hhahahaa...
behabella said…
ok la, pasni liya tak marah dah la dok dlm car seat tu sbb dia boleh sama2 ngadap ke depan cam org lain!
:cahya schatz: said…
dia duduk dlm baby carseat pon kami letak ngadap depan kalau naik keta achik... kalau naik teksi ja kena letak betul2...
bila letak betul2.. kaki dia kena bengkok..tu yg dia marah...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO