hari berISTERI-REHAT

Salam dan Hallo...

yesterday, we went to frankfurt..
i jumpa kasut idaman... maybe akan sakitkan kaki i.. tp tak per... kasut lama pon dah start sakitkan kaki... so terpaksa beli kasut baru...
tp cantik n murah punya pasal... i angkut jugak... lalallalaa...
tak yah la belek brand apa.. kalau i sebut pon maybe uol tak pernah dgr... huhuuu...

i ni spesis beli kasut 2,3 tahun skali...
mmg lanyak habis2an...
kasut skg i lanyak sungguh2 dari tahun 2008...
i hentam pakai tak kira musim.. nasib balik mesia ja i tak angkut jugak...
gmbr ni time br beli tahun 2008
tapak kasut tu dari berbulu kambing biri2... dah jd mcm bulu kambing kat mesia dah..

eh.bukan nak cerita pasal kasut pon...

missLR pon dapat benda... dia dapat baju ngan hat...
bodies pon i beli sbb rupanya anak i tu dah besar... dah tak muat dah bodies yg dok ada...
lepas jenjalan setengah-harian kat frankfurt...
pg td, i ajak encik suami n missLR pi trödelmarkt pulak...
skg dah panas... ramai sgt org...
i nak beli kain pon jadik malas nak berasak ngan kaum² dok ada..

tp td, missLR murah rezeki...
dia tak geng ngan papa dia harini.. asyik nak berkepit ngan i saja...
dah la harini panas.. missLR pon tak nak dok dlm stroller...
bila i tak larat nak dukung.. i letak kat bahu.. dia mmg la syok.. i ni yg sakit bahu.. berat missLR dah sama ngan seguni beras dah..
bila smp kat tmpt yg tak ramai org sgt.. i bg dia jalan sendiri..
kemain lagi..
tgk kedai kiri... kedai kanan...
jengok atas meja...
bawah meja...
smp kat satu org nih.. missLR brenti tgk soft toys...
ada duck..
missLR : 'duck!'
i : 'ha ah... duck...'
missLR amek tiger pulak...dan2 mengaum..
dia terer buat bunyi tiger saja... n reti sebut 'duck' saja takat nih..
org kedai tu tgk saja... pastu suruh bini dia kot bg hadiah mana2 soft toy yg missLR nak..
bila pompuan tu bg duck... missLR amek.. peluk... then bg blk...
org tu kata, dia bg hadiah..
missLR kata nein(no).... smbl geleng2...
bila org tu bg tiger... missLR amek...kiss... then letak blk...
lepas amek-letak-amek-letak....
i pon ajak la missLR smbg jalan... dia pon ok... tp pompuan kedai tu nak jugak bg hadiah kat missLR... n missLR sebut 'danke..'(thanks..)
hehehehhe.... pandai... :)

elok jer nak jalan... org stall sebelah pulak panggey... n bg another 2 toys...
liya peluk n bg blk...
tp org tu nak bg jugak.. sbb dia kata anak dia mcm missLR...
last² dia bg 3 toys.. siap gantung2 kat baju missLR...
seperti biasa... missLR dgn ramahnya babai n bg flying kiss kat semua org... huhuuu...
dah buleh sebut 'bear' dah td...
kuda yg dok baring tu.. buleh bunyi... bunyi ja, missLR pon goyang badan menari...haish..
muka excited.
time nak amek gmbr baru i perasan itik dia tak dak...
maybe jatuh tgh jalan... :(


** thanks papa.. bawak kami jalan²... :)

Comments

NaNa said…
Wah MissLR, murahnye rezeki dye....so cutela gambar2 missLR dgn toys tu...huhuhuhuuu..mama nana nengok macam nak geget je skit pipi missLR..eeee gerammm...
:cahya schatz: said…
nana : buleh... mama pon selalu gigit pipi iyah... hehehehee
behabella said…
liya!!!! ummi, abah, kakak behabella, rindu sgt ngan liya!

Makin pandai la liya, ummi baru balik mesia 2 minggu mcm2 skill liya dah dpt ye? selalu ckp "acih", ni dah pandai ckp danke dah?

Gut gemacht, liya!!!
:cahya schatz: said…
kak neny : rasanya kalau dia buleh cakap, dia pon akan slalu sebut pasai kakak2...
latest, dok asyik cakap 'nein'...'nah'...'dah'...'nak'...
'tokchik' ngan 'oodee' pon dah terer sebut...
n skg ni musim panggey mama...semua org dia panggey mama...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO