farewell abg zul n family part 2

Salam dan Hallo...

bertemakan 'suprise party'... i ngan achik memulun la rancang mcm2...
tp i dah pesan siang2... jgn libatkan encik suami... sbb dia tak reti tipu...
pg 1hb tu,
kak neny : eh.awal mat nak pegi kerja..?
i : ha ah.. bang... makan la dulu... awal lg nih..
encik suami : nnt kan nak blk awal... ada kenduri..
kak neny : kenduri apa?
encik suami berlalu pergi smbl tersengih2 tinggalkan i terpaksa menjawab persoalan kak neny..

kebetulan kak neny nak pegi frankfurt utk beli few things for the last time...
i ngan anak2 ada kat rumah...
i sembunyi2 buat agar2... achik request buat agar2 santan...
lupa nak amek gmbr... tp mmg jadik.. bangga i...hehehhe...
pastu sembunyi2 print banner utk party tuh...
nasib la kembar tak tanya apa2... n nasib jugak depa tak reti baca lg...hehehe...
jz bila i print gmbr smiley... br depa tanya..
tp i kata saja nak buat sticker...

plan A : kengkonon achik nak ajak makan kebab n grill kambeng kat kedai for the last time...
plan B : berkumpul kat rumah achik... then jalan ramai2...
plan C : budak2 junior tunggu dlm rumah then buat suprise...
plan D : err...makan...

plan hancus sbb anak2 nak main playground... n abg zul turun lambat then nak pi pos surat...
so tak leh nak masuk rumah achik serentak...
last² i sorang ja jerit... 'suprissseeeee...'

acara dimulakan ngan ucapan2...
bergenang gak la airmata org yg bg ucapan...
seri muka ngan agar2 santan... (tu jam azri..)
sup kamben... sedap gilerrr...
pemakan tegar... makan agar² mama dia buat...
kamben grill + nasik kerabu.... sangat2 sedap....
tetamu yg telah menggagalkan plan C....huhuhuuu....
errr... yg buat muka bolat tu bukan tetamu... tp anak tuan rumah....hehhehe...
encik GAP...
cik beauty n cik kiut...
semua terdiam dapat makan kamben...
us = family...
i ngan thuy ikut cara missLR posing... tp i mcm lentok over sgt...huhuuu...
lepas makan... semayang n baca Yasin... doakan kesejahteraan di masa hadapan...
hadiah from achik's family for the twins...
pakat minum air yasin... missLR siap mandi skali ngan air yasin... huhuu...
hadiah dari awi ngan thuy... album gambar...


ada byk lg gmbr...tp rasanya lebih afdal load kat fesbuk kot...
to kak neny n family...
semoga per'kawan'an kita kekal smp bila2...

psst... achik rindu giler kat akak...

Comments

Piza said…
comeinya LR......pandai dia lentoqq no!!
Pandainya you buat serimuka - tengok gambag pun dah tau sedap.... leh bagi resepi mai? nak cuba test try pengukus scanpan akak tu!
:cahya schatz: said…
piza : tu latest cara dia posing...huhuuu...

kak farid : liza tukang buat agar² saja... achik yg buat serimuka tu... tp senang gila dia buat...
nnt liza mintak resepi... tp achik ni style masak tak dak sukatan... main campak ajer...huhuu...
behabella said…
alahai..sedihnya baca entry ni...ingat nak buat gak entry pasal ni semua tp berokband sgt la slow! Kirim salam kat semua ye!
:cahya schatz: said…
jgn la sedih...
nnt kita jumpa lg... :)

achik plg rindu kat akak...smlm,siap pakai baju akak dtg sini...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003