berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, April 20, 2011

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself

Salam dan Hallo...

a recent picture
15 interesting fact pasai i..

1.family itu saya yg punya.
i adalah family person... plg bising pon i.. plg degil pon i.. plg busybody pon i... plg byk surat utang smp rumah pon i....hahhahahaa...

2.teringin nak buat dress n tops yg cantek2 for me n missLR
skg kan mood menjahit... tp la ni pulun baju² utk missLR dulu... bila dah cekap.. br jahit baju i... so that, kalau salah pon.. tak la byk sgt nak tetas...

3.i love bright colors... but almost of my clothes are black..
itu mmg masalah besar i.. mcm dulu, i tak suka merah... tp kebanyakkan baju kurung i warna merah... mmg la bukan i yg beli.. tp dah ditakdirkan i ngan merah tu slalu ada jodoh..

4. sometimes i am funny.. some other time i sgt serius mcm nak makan org..
kalau dah nmpk i mcm nak makan org tu.. sila² la bawak diri jauh² sket.. takyah la time² tu nak tanya kabar bagai.. but actually, susah sgt i nak marah sbnrnya.. maybe sbb tu kalau skali i marah.. mmg tornado+tsunami terus!

5.suka reward org ngan puji²an..
sapa yg tak suka kena puji...? i jer kott.. tp kalau encik suami puji... i suka..
kalau org lain puji.. i tak brapa UP sgt...

6.skg,tinggi i 152...
tp i pelik mcmn i buleh lepas kelayakan pegi solocamp padahal limit tinggi ialah 155... adakah sbb i makin pendek... or adakan sbb pak moktaq..??

7.since dok jermen, start carik hobi... start ngan henna.. then baking...then sewing... then quilling.... n now dah start cari tutorial n design quilting...
tp org soh pi sekolah...saya tak mahu...

8.i ada ramai GOOD-frens.... BETTER-boy-frens... n BEST-girl-frens...
skandal pon ramai gak... tp tu dulu la... skg ada sorang jer.... eh.

9. I'm in love with my best-boy-friend.
yeaah ritee... tp hanya selepas dia kata dia suka kat i.. before tu, mcm tak dak hati sangat... kata bestfren kann...

10.I ♥ blogging
ok.i tipu... hari² pon dok terpikir nak hapdet apa...pastu pikir nak delete blog...huhuuu....
tp kdg² bila naik syeikh... terus hapdet 4x sehari....time tu... ouh! i♥blogging...

11.i dont believe in zodiak...
br ja smlm my fren paste kat i zodiak i tahun ni... pastu i cakap... ni betoi..ni tak betoi..
aci eyh camtu..? kira buleh pilih2...?

12.i still siasat kenapa badan i susut tp berat i naik.

13.tak pakai spek...
family i... semua pakai spek... tinggai i ngan adik bongsu i saja masih kekalkan kejuaraan tak pakai spek... apa rahsia kami...?
makan la carrroootttttt.... (err.. i tak sure betoi ka dak...)

14.i ada shopping problem..
dari dulu ada penyakit nih.. skg bila kawen n ada anak bertambah serius penyakit i nih...
problem i ialah susah nak bekenan barang... bila susah nak bekenan... susah la nak beli barang... sapa ada ubat..?

15.excited dapat internet...
hari² after baca blog i n blog² tertentu kat bloglist.. then bukak fesbuk.. pastu tak tau nak buat apa dah... kecuali ada chat ngan sapa2...
excited kejap ja sebenarnya... agak² boring... kutey missLR yg suka sgt dok gigit lutut i time depan laptop..

7 comments:

x-o-x-o said...

hahahaha...plg suka no.1 ;p

:cahya schatz: said...

dah hagak!
huh..nak tlg bayar utang akak tak.. :P

x-o-x-o said...

:D btw, liya gigit lutut akak btui2 ka? semakin mengganas dia x bg mama dia dok dpn laptop hahaha....

NaNa said...

Cak..awat hang amik gambar lagu tu...nak dapat angle baik ka? hahahaaa...la ni pesen ambik gambaq dah lagu tu ka??
Aku plak aku setuju no 15 ar, terkene betui2 dekat batang hidung aku..wahahaaaa..
cak aku windu kamula...nak pum pam pum pam ngan kamu lagi..bilela...huhuuuuu

:cahya schatz: said...

wani : ha ah... skg mmg suka gigit lutut ngan siku...hehhehe

nana : itu ja the only gmbr aku penuh... yg lain..terselit2 or tak dak lgsg muka aku... tu la keburukan jd photographer...
aku rindu kat semua pantaians.. dok email2 ja depa...

baizah said...

aku pun kekadang blur nak update apa dlm blog.. uhuhuh... skang ni tgh mood x mau keja

:cahya schatz: said...

baizah : kalau rajin buat aaa challenge nih...konpem 30hari ada entry baru... :)