sarong bantal, bantal yg busyuk...

Salam dan Hallo...

lepas projek buat suar dari t-shirt haritu..
i buat sarung bantal nih...
bantal tu i beli kat mesia... time pregnant.. so, nak blk naik flight 12jam kot2 sakit pinggang, i beli ja la satu bantai kecik..
time dah 8 bulan pregnant, i guna bantai nih utk lapik pinggang or perut time nak tidoq..
skg ni... bantal ni jadi bantal missLR..
dia tido tak guna bantal sbnrnya... tp time awal2 nak tido... saja lapik kepala dia sementara dia nak minum susu...
i beli bantal tu without sarung.. tp before missLR menguasai bantal tu sepenuhnya.. i buatkan satu sarung bantal.. very simple one..
dari warna cream smp warna kelabu dah sarung tu... (nak amek gmbr pon tak der feel..)
ni sarung baru.. :)
kain tu i potong dari sarung bolster sbnrnya... hehehee..
kat sini tak guna bantai bolster kan... so apalah salahnyer dipergunakan utk benda lain...
ujung bantai... i jahit snap button..setel.
ouh.utk tunjuk belah mana atas bantai... i jahit follow line bunga tuh ngan benang putih..
dlm gmbr tak brapa nmpk.. tp kalau tgk kat bantai.. agak nmpk gojes... hahahhaaa...

Comments

x-o-x-o said…
alaaa mcm pendek cite ni.. scroll2 bwh dh abish.. huhu.. liya bersama bantai busyuknya xdak ka?
:cahya schatz: said…
tak dak... huhuuu...ada lg satu entry...mlm ni br publish... hehehhee...
Liza, why not go into quilting - gian wa cakap lu.

K.Farid [kawan kak hanim yg sokmo check out your blog]
Tasmania
:cahya schatz: said…
kak farid : salam.. err.. tak dak cekgu nak ajaq la kak... :(

rasanya dah pernah baca blog akak.. tp pastu link hilang...
takpa.. liza dah letak link kat tepi tuh...pasni buleh 'i will follooowwww uuuuuuuu.....lalallaa..'
get basic class - simple project - once you know basics - google saja itu youtube

basic tools :
(i)rotary cutter [kat sini mahai]
(ii)self healing mat [you dah ada kan]
(iii) ruler - patchwork ruler

machine pulak:
must have 1/4 inch foot. sebab jahit patchwork mostly 1/4 inch

peh tu taram jer ler
:cahya schatz: said…
waaahhh....kak farid jd cekgu liza la,buleeyyyhhh...?

put more contoh in ur blog ok kak farid..
no probrrrrem
K.F pon dah lamaaaaaaaaa quilt theory saja [wakakakaka]
hajat tu ada - just cannot find time lately....
:cahya schatz: said…
loorr....cekgu pon tak pernah buat lg ka..?
haish...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003