projek tetiba jadik...

Salam dan Hallo...

petang smlm, missLR main masak² kat dapur..
dia ambik besen besar then uh-eh2 angkat 2 bijik ubi keledek yg lg besar dari lengan n peha dia...
dah angkat dua2 ubi tu.. dia ambik senduk n kacau...
tp ubi tu berat so tak leh kacau...
dia stop.pk sat.
pastu angkat ubi tu kuar besen... then cari benda lain pulak nak 'masak'..
kebetulan ada acuan eskrem.. dia letak byk2 acuan tu dlm besen then kacau...
ok.buleh kacau.dan2 bunyi 'hhaaaaaa......'
muka puas.
lepas ubi keledek ni dipermainkan oleh missLR... i mcm teringin nak makan ubi keledek goreng... lantas, terus potong n goreng...
manis.
missLR makan beriya... :)
tp smlm time tidoq... dgr bunyi perut dia kruk-krek....
aik...lapaq lg ka..?
sbb besides makan keledek tu.. dia makan nasik ngan sup... pastu makan mee..
maybe ada lg ruang kosong dlm puyut dia.. sbb tu bunyik2...

ni projek harini time missLR tidoq...
baju i yg dah tak brapa muat...
dari penuhkan lemari i ...better i penuhkan lemari missLR..... hehehehee...
maka i jadikan seluar... :)
macam biasa...
siap ja... missLR terus londeh dress dia n pakai suar baru....
kali ni posing ngadap depan utk elak org fokus kat puyuuuut....
tgk muka dia dlm gmbr ni teringat kat siti aminah anak lepat...
'muka top model'...hehehhee....
tgk kat sini......

Comments

AzieNurul said…
canteknye suar ;) kak liza dh terer jait dh ni.hihi
x-o-x-o said…
akak: a'a kak, kalo akak tunjuk sluaq tu...wni x terpikiaq pun tu asainya baju... kagum2..terer la akak.. kiranya missLR xyah shopping baju dah.. semua mama buat je.. ;)

azie: azie pn lepas ni dah leh buat jual baju2 azie jahit sndiri :)
:cahya schatz: said…
azie : terer la sangatt...
td tu 1st time jahit without kena tetas blk tau...if not, 3,4x gak jahit-tetas-jahit-tetas...

wani : abih,mama tak dak baju pulak lepas tuh...dah semua asyik nak refashion utk dia...hahahhaa...
x-o-x-o said…
hahaha mama xpa papa blikn baru hehe..
hehe hbsla liya..nnt besaq.. tgk blk gambo tu..pecah rahsia.. ni baju mama rupanya.. hihihih..
:cahya schatz: said…
wani : takpa... mama bg fair..kalau ada adik nnt,mama bg adik pakai pulak... :P
AzieNurul said…
wani: mudah2an jd kenyataan. amin ;)

kak liza: xpe tetas2. usaha tangga kejayaan. hihii
papepun....perut liya nmpk BOLAT.hahah ;p
:cahya schatz: said…
azie : chaiyok!chaiyok!

puas sudah daku try utk sembunyikkan puyut dia...tp tak berjaya...
pasni nak pakai dress...lg la nmpk...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003