pemakan..

Salam dan Hallo...

Alhamdullillah... missLR tak pemilih makanan... suma dia balun try...
skg ni, dah kurang makan nasik dlm portion yg semangkuk byknyer... tp dia makan ulang2...
banyak makan buah... n lately suka sgt makan keropok udang...
input n output sama byk... so i tak risau...
even puyut agak bonyot... namun keanggunan tetap ada...hahahhaa...

SCENE I
last week, i mcm terajin nak buat pancake pepagi...
tgh panas2 i letak nuttella...
i buat 6 keping ja... 1 terhangit... yg tu i makan...
lg 5 letak depan encik suami yg tgh langut cerita korea...
ok.i tipu..i masak pancake time tgh hari sebenarnya... huhuuu...
tgk la gaya dia pegang pancake tu...siap lentik2 jari...
encik suami makan 1 ja kot... tu pon yg first2.. i letak nutella siap2...
yg lain... slow2 budak kecik tu habihkan...
bila pancake dah sejuk... dia pon slowdown makan... i tgk dlm pinggan ada lg 1 1/2...
cuba kawan² kira brapa keping pancake yg missLR makan...? (tiba² kuar suara siti sifir...)

last2 tgk la muka dia mcmn punya belemoih....


SCENE II
2,3 hari before tu... i buat eskrem jagung...
tp tak brapa confident nak bg missLR makan sbb sejuk... masa si kembar datang rumah, i bg depa makan... kakak tak suka... adik suka...
so eskrem kakak, i makan ngan missLR... dia suka okk....
so... keesokkannya... i suruh dia share ngan papa eskrem last...
papa...sila tengok saja!
dia makan sorang dia... tak mau share langsung... ngan i pon dia tak mau share... siap nyorok belakang langsir, makan sorang2...
huih....turun perangai sapa nih...??
pemegang eskrem tu kecik... tp ekceli muat ja tangan dia tuh... tp nak jugak pegang part eskrem tu... bila sejuk, pegang peha mama... bukan baju dia saja comot... mama tak makan pon comot jugak....


SCENE III
skg ni dia sangggaatt suka makan stroberi.. oh.i dah bgtau ritu eyh..
ok..ni version time lain pulak dia makan stroberi....
dah ada gaya amoi jual stroberi kat cameron highlands daaaahhh....huhuuu..
highlight dlm gmbr ini adalah toncet missLR...bukan hidung dia yg kembang itu... tak tau pasaipa dia tekan stroberi mcm tu...maybe dia isap kot... stroberi tu manis.. sbb tu dia buleh bersidang sorang2 makan setengah kotak...

Comments

x-o-x-o said…
waaaaaaaaaaa sangat suka tgk dia mkn!! hehe.. :))
Piza said…
wuhu... cakk, selera betul anak hang. Faheem pun sama selera gak.Macam mak dia hehe!
Kak Bahijah said…
Kalau anak2 mau makan, rasa seronok mau masak kan.. Selamat makan Liya! Ajda & Amni dah lepas dah fasa 'mau makan semua benda'. La ni Ajda dah pandai pilih - this is my faveret *dgn slang Scottish*. Kihkih.. Pilih yang simple2 dah le ye nak.. Sonang mama nak masak.. Hehe..
ummiluqman@azma said…
alahai dah besar dah dia.. selera betui makan
:cahya schatz: said…
wani : skg ni kalau dia suka satu2 benda tu...dah tak mau share.. geraamm ja tgk muka kedekut dia!

piza : liya tak makan byk..tp byk kali.. tu rahsia badan dia maintain katik kot...

kak bahijah : ayoyo... masalahnya liza tak rajin nak masak ikut kehendak org ramai.. kalau org request,dan2 masak jd tak sedap..

kak azma : sat saja dah besaq kan.. rasa mcm smlm br picit hidung kecik dia.. harini picit hidung, dah reti 'hhaaaipp!!'

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO