berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, March 2, 2011

part 06 - kambing segak

Salam dan Hallo...

sabtu lepas, kembar encik suami dah selamat buat kenduri aqiqah anak nombor 2 dia...

i pon teringat la kat kenduri aqiqah missLR... kan time blk mesia ritu (mcm la baru minggu lepas...huhuuu...) sempat buat aqiqah dia...
dan2 bukak blk folder gambar yg kengkonon nak haplod kat fesbuk...
ada sorang secret admirer i nih dok tanya bila nak publish pasai kambing missLR..
dah lama ekceli entry ni dok dlm draft.... huuuhuuu...

so! inilah dia kambing yg encik suami panggey kambing segak...
masa encik suami otw blk dari tempat kambing.. dia call..
encik suami : han..kambing liya segak oo...
i : segak? kambing pon segak ka...?
encik suami : ya.. dia mcm pakai baju...
i : hahahahaa... ok..nnt bawak liya tgk kambing dia...
mmg segak kan...?
macam pakai baju... siap ada pad lutut dua2 belah...
encik suami sendiri yg pi akad jual beli n amek kambing bawak blk rumah...
pengalaman baru as bapak...
amek kambing on 1st day raya....
thats why i pi tgk kambing pon pakai kebaya...
KEBAYA  siap kerawang ooookkkkk...!
kata nak takut jumpa kambing 1st time, mmg tak la utk missLR... time ni dia tak leh jalan lg... if not rasanya dia dah pi peluk dah kambing tuh kot...
kambing ni terus bawak ke rumah paklong zul (caterer)... bagi kambing tu makan cukup2...
Alhamdullillah... dah la segak... sehat... murah pulak tu.... rezeki missLR :)
time ni missLR dah start terkodek2 nak turun main ngan kambing,buleh cemtu??

esoknya, raya kedua...
hari sembelih kambing sbb kenduri aqiqah on 3rd Syawal...
i tak letak gmbr n video proses sembelih kambing, takut2 ada reader yg sensitip tgk darah bersemburan ke tanah... tapi kalau ada yg nak tgk... buleh request...
gambar bawah ni dua org pakar bab2 sembelihan...
laju sgt paklong ngan pakcik ni siat kulit.. guna pisau sket... pastu guna air je pulak...
missLR mula2 excited sangat...
part sembelih pon dia tgk... part siat kulit, dia tgh half.. pastu tido...
kesian.. timing tido tak betul lg time nih... tu pon dia gagahkan jugak tegur2 semua org...


dlm setengah jam cemtu... kambing dah bogel....
gambar kepala yg dah togel pon ada... tp i tak nak tempek kat blog takut ada pulak reader mimpi kepala kambing dok sengih kat sebelah katil...huhuuuu....

6 comments:

x-o-x-o said...

tudiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dari liya blum bole jalan sampai dah leh lari baru kluaq entry ni..hehee...

:cahya schatz: said...

hahhaaa...
gambar saja lama...
entry baru lg... :P

ahkakbatik said...

huh! ado gambar kamben lucah kat sini!

:cahya schatz: said...

kak tek : pejam mata tak masa baca entry tuh...

Kamalia said...

memang segak kambing tu. 1 in a million kot yg jenis pakai baju. dah la segak, dpt good price pulak tu. rezeki anak :)

:cahya schatz: said...

thanks kamalia..