berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Sunday, March 13, 2011

i ♥ paper quilling

Salam dan Hallo...

mula² try and error...
pastu rasa suka pulak...
mula2 kena kerat kertas kecik²...
pastu kena gulung2 pulak...
sangat renyah... tp dah minat punya pasai... i layankan jugak..
missLR pon bg line... (bg dia, asalkan mama tak duduk depan laptop...ok.)

Projek A
ni hasil pertama...
kerjakan frame gambar...
kalau uol perasan... tangkai kuntum bunga kat atas tu herot sket... itu kerja missLR... dia pon nak tunjuk talent jugak....
little loves.... :)

Projek B
utk second try... i kerjakan book stopper dari IKEA...
i try buat monogram... n i pilih huruf J utk Jumawi... anak achik...
first time  i buat, missLR dah rosakkan....
then... dah niat nak buat benda nih as hadiah... i buat lg skali...
bayangkan la... besday J bulan november... tp i bg hadiah bulan march..
huhuhuuu...
nak wat mcmn.... kura² yg hantar hadiah....huhuuuuu....
i puas hati ngan monogram nih... even herot petot.. tp utk first try... i buleh senyum smbl  gulung kertas (smbl bebel kat missLR sbb rosakkan my first J...)

n second book stopper,i try buat something else...
actually, no idea nak buat apa utk J... quilling kan byk motif bunga2...
at last, terpikir nak buat angel n devil nih...
tp nmpk perut devil tuh mcm tak cukup makan kertas....hehehhee...
takper... nnt buat lg.... better one! :D

5 comments:

x-o-x-o said...

hehehe... comel2 n kreatif.. santek2.. hehe puji lebih2 ni xdpt apa2 ka? hahaha =p

rubaizah said...

waaaa.... sgt kreatif hokehhh.... caya laaaa

:cahya schatz: said...

wani : dapat kasih sayang jer la lebih2....hahahhahahaa....

ouh...up sket lg... kasih sayang liya skali...

rubaizah : kretip ler sangat... ni semua pasal liya tak bg aku dok depan laptop...terpaksa carik alternatif lain...

ctsal said...

wah... sgt2 kreatif..
thanx 4 d inspiration
suke3x

:cahya schatz: said...

ctsal : tengkiu... :)