berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, March 16, 2011

Award ~ Stylish blogger

Salam dan Hallo...


As usual there are rules for these just so that this thing can be passed on and on to others.

* to thank those who awarded me

tengkiu tik from fullyprotectedbymafia....

* to write 7 and few things about me

7 ja ka...? awat tak patblas... eh. dia kata '7 and few things' laaa....
i tgh ada byk benda nak cerita nih...
kalau tag ni kata tak yah hurai pon... tahan jer la mata utk membaca hujah2 i...

1.pray for japan
tak terucap ngan kata2... sedih..
semoga depa semua dilindungi Tuhan.. senang ja Tuhan nak tarik blk rahmat yg Dia bg...

2.addicted to missLR
budak tgh nak besar kann... kdg2 bila dia manja2 tuh, rasa nak telan masuk perut blk... senang.. melekat ja ngan i pi mana2 pon....
kdg2 tu rasa nak freeze ja dgn umur dia skg... sgt adorable! tp ntah2 lg besar dia lg senangkan hati ka.. mana tau kan... :)

3.idea menjahit berceragah dlm otak
berceragah mcm akar pokok tuh... (kot2 ada sapa2 tak tau maksud berceragah)..
mcm2 nak buat.... takat ni, ada 4 benda yg still in progress.. siapnya tuh tak tau bila... tp kena kuatkan semangat... mcm blog, skg dah tak dak entry dlm draft...

4.memasak
dapur i dah macam kedai runcit... tp masak tetap phat-phet (nama glemer utk masak kunyit...)
huh!

5.perut ada isi
wahhh...statement panas...
perut berisi ngan lemak ye, bukan org.... mcm mushkil la jugak... i tak makan tgh hari.... makan malam pon tak bertambah... but stillllll.... berat i naik...
kenapa..? kenapa benda ni terjadi...?
ouh. bab makan tak bertambah sebok nak highlight... bab dok makan lemak daging ngan kulit ayam tu buat2 lupa...?

6.dah boring sket ngan fesbuk
i dah kurang add org n on the way jgk nak delete org...
mcm2 buleh jadi ngan fesbuk... status biasa2 pon buleh buat org sakit hati....
tp bila nak delete gmbr2 missLR... sayang sgt... sbb ada komen2 dari org2 yg sayang kami...

7.kedai online
i register beriya kedai2 online... top shop la.. espirit la... H&M la...
tp tak beli apa pon... bila dapat email kata ada sale... terus click... pastu... check2...dah...
(read: carik idea nak menjahit...)

8.baju kecik
baju kecik bermaksud baju missLR bukan bra...
encik suami cerita kat family.. i suka jahit baju skg... tp baju kecik2...
tahukah anda kenapa..?
sebabnya... kalau salah pon... tak byk nak kena tetas...
yg paling penting... kalau tak jadi pon tak rugi kain... hahhahahahahhaaa...

9.
ngantuk dah...bai.

* to award it to others to keep the cycle going
i amek top 10 kat list referer.org jer la..
1.http://bravefraunholz.blogspot.com/
2.http://schwenkeena.blogspot.com/
3.http://rubaizah.blogspot.com/
4.http://catlinaflybaby.blogspot.com/
5.http://asmaradayana.blogspot.com/
6.http://adrinaadi.blogspot.com/
7.http://alifetowalk.blogspot.com/
8.http://familyofazuhaizat.blogspot.com/
9.http://harnidahussin.blogspot.com/
10.http://ceriterakasih.blogspot.com/

* to inform those recipient(s)
aiseymen..
hopefully..depa bukak blog i...

6 comments:

x-o-x-o said...

hehehe...


(bole x komen tu ja?)
*smbil click2 iklan lg..hehe*

:cahya schatz: said...

wani : bulehh.... 'ok' saja pon buleh..

makshaq said...

1. kulit ayam saja.. toncet lupa ka .. tiap kali p beli ayam, tengok selonggok toncet tu, mesti teringat kat u
toncet ayam = liza :))

2, boleh.. telan ja la miss LR tu, kot kot susah mai makshaq nak gigit sorang sikit :P

:cahya schatz: said...

makshaq : ouh...bab tu rahsia la ma.. apa u dok habaq kat seantero blogger nih....

liya ada baca ngan mama komen nih... siap la makshaq...nnt iyah gigit makshaq..

Mrs Azuhaizat said...

tq liza, tp kakatie buat lambat sikit na entry award ni... ^__^

:cahya schatz: said...

kak atie : kein problem...