penat ku hapal resepi hebattt....

Salam dan Hallo...

encik suami i mmg seorang melayu tulen.. dlm erti kata lain... sehari2 mesti nak makan nasik... n lauk mesti ayam or dagin...
kalau tengahari makan seafood.. malam mesti nak kena ayam or dagin...
MUSTII....

n makanan yg dia suka... very simple...
tak yah susah2 nak hapal resepi...
nak try western food pon tak perlu yg susah... or dlm erti kata lain.. tak yah pon tak pa... huhuuu...

so.. harini i masak nasik goreng...
tp sbb nak bg ikan bilis crispy n cili betoi2 masak... bawang pulak TER hangit...
bila encik suami makan...
dia kata.. 'abg suka nasik goreng mcm ni.. ikan bilis crispy... bawang hangit2 sket..'
huh! penat ketaq time tgk bawang terhangit td...

kalau masak ayam... encik suami plg suka masak cabai... which is resepi tuh i TERcipta sendirik time tgh tak dak bahan nak masak...
asal i tanya ayam nak masak apa...
'ayam pedas..' tu ja jawapan dia..
kalau sotong... 'masak kunyit'
kalau ikan.. 'steam'
kalau daging... 'black pepper'
pusing2 tu saja kott....

tapi kalau i terrajin nak tukar sket resepi tu... encik suami makan saja...
tak dak komen apa2...
yg penting la ni dia dah gemok byk dari time kawen...



masalahnya...
i yg gemok dari time kawen ni...tak susut2..
huh!

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO