nak jahit dress...tp bila siap...jadi skirt...

Salam dan Hallo...

berdasarkan gambar2 di atas... dapatkah tuan2 dan puan2 pikir apa yg cuba missLR buat...?
ok.dia dah cuba mencaras title 'taylor' dari mama dia okkk...
huh!
tak padan ngan kecik kan...
everytime dia dapat tape ukur tuh.. dia mesti busy ukur suma benda...
bila dah ukur... tau pulak bgtau brapa... (ofkos dlm bahasa dia...)
kalau i nak ukur dia.. mmg dia akan dok diam ja..
contoh : i nak ukur tangan... dia dok diam... straight ja tangan...
hehheee... comey...
paling best ukur perut dia.. dia akan try kempiskan  perut bulat dia..
buleh bayang...? :P
dlm gmbr atas.. time papa makan nasik.. time2 tu jugak la dia busy nak ukur tangan ngan kepala lutut pak dia... hahahahaaa....


so! selang 2 hari lepas tu..
i buat lg skali kerja yg tak brapa nak cerdik... yakni, potong kain then br pikiaq nak buat dasar ngan kertas..
last2 dasar tu jadik 'kertas kerja' missLR..
i try test guna benang elastik... best2...
tak la susah sangat pon nak wat baju jerot2 cemtu rupanya... (gaya mesti mcm terer walaupun puas jahit-tetas-jahit-tetas....)
cam biasa... model terketaq2 nak try.... (budget kiut la tuh....ngah³...)
cubaan kempiskan perut smbl menari ketaq2 n pusing2... (makcaq hanim buleh bayang dak menari ketaq² mcmn...?)
patutnya.. dress yg i nak buat mcm nih...
paras dada...then ada tali kat bahu...
tp sbb model dah tak sabaq... maka...i jdkan skirt ja la...
lgpon dah tau dah kat mana salah silap buat rapol2 tuh...
next time... nak try buat dress pulak...


note kaki : terpaksa tukaq BG ngan font lg...
tukar BG sbb ada org tu kata nmpk tak formal..
tukar font sbb tulisan ritu, tanda seru nmpk mcm huruf 'L'.. baca jadik tak menjerit.. tak cool...

Comments

x-o-x-o said…
hehehe... ada bakat dah tu nk jadi pengganti mama..hehe senang keja akak pasni, liya leh tolong..
x sabaq nk tgk dress lak ni.. :D tp kena tunggu summer ka?
:cahya schatz: said…
wani : skg ni dok try n error...
konon2 nnt summer, terus jadik lawa la kalau buat dress...
hahhahaa...
hep! liya tak leh lawan tokey..
Adrina Adi said…
wah, pandainya orang tu menjahit. hehe.

jadi skirt takper, takut jadi baju melayu. hah, haru miss LR nak menggayakannya.
m@Ri@ said…
okla tu..kalau maria jahit mgkn jadi kain perca..haha..
:cahya schatz: said…
kak ad : 'org tu' tu refer kat mama liya or liya..?
setakat ni apa saja liza jahit semua dia nak try.. smp jahit curtain pon dia lilit badan then usung pegi tgk tv...

maria : tak pa..pastu... buleh guna wat lapik meja...kretip..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO