lemari IKEA yg kiter gossipkan ritu...

Salam dan Hallo...

okies...
skg ni rumah i dah makin berseri2.. tambah pulak lately encik suami sungguh rajin meng'vacum' rumah..
kalau i yg vacum tak nmpk berseri sangat...
tp kalau encik suami yg vacum... pergghh... nmpk mcm rumah display gitu...
maybe sebab sebelum ni jarang2 buat kott..
ok.i jahat.hehheeeheeee...

so...
nak cerita pasai lemari IKEA kami..
ritu kan ada gossip skali pasai lemari tu..
anak panah merah tu menunjukkan besi yg tertuduh.. ada satu saja..
(kalau agak tak nmpk.. jgn la kecikkan lagi mata tu.. or dekatkan muka kat screen.. sila la click kat gmbr di atas..)

so, hari sabtu... encik suami mintak la kaki tangan tambahan utk tolong pasang lemari2 tuh...
kalau sapa yg rajin belek betoi2.. ekceli lemari ni terbalik.. dikerjakan oleh kaki tangan yg mmg dipanggil KHAS...
last2 kaki tangan KHAS duduk main kad UNO... apapon tengkiu jugak sbb sudi mai tolong... :)
kaki tangan yg tak diplan nak mintak tolong jugak yg buat smp siap dua2 lemari... (thanks encik zulkifli..)
n ofkos encik suami (yg sgt la particular) ke hulu ke hilir ngan driller.. ruler... spirit level (i br google nama menatang nih..) ... hammer.. skru bagai...
gambar sebelum dan selepas..
gambar yg kuning sket tu gmbr br lepas pasang... (dan dah diterbalikkan.. but still lapik yg bawah skali tu tertukar ngan papan lapik atas skali...huhuuu...)
ni pulak..gmbr lemari dlm 'arbeit zimmer'@ bilik kerja...
sama kaler ngan meja komputer encik suami...
tak ketinggalan... terselit sket gmbr mesin jahit kesayangan i ... n lemari yg i buat as tempat potong kain... :)
last but not least...
rak dlm store...anak panah merah menunjukkan besi yg tertuduh....
lg satu rak... ada belah kanan stor...yg tu without besi...
tp lg kukuh n straight dari rak yg ada besi... :)


kesimpulannya, sesuatu yg terjadi ada hikmahnya..... hihihiii....

Comments

x-o-x-o said…
alaaaaaa missLR xdak enterprem skit ka? hmmm dia x tukang sibok skali ke? hurmmmmmmmm
:cahya schatz: said…
time pasang tu kan ramai abg2 a.k.a. uncle2... so dia busy layan tetamu la..
kakak kembar pon ada...
org main uno...dia pon main jugak...
ida khairani said…
menariklah..rumah aku tak ada lagi lemari yg utk hiasan ka letak barang ka..licin jaa..

yg aku mushkil ni, korang bukan balik for good ka bulan dpn. ka aku yg memandai sorang2x :D
:cahya schatz: said…
ida..gossip mana hang dapat ni..? siap dah ada date 'bulan depan'...
hehehhee...
sapa yg dok ternanti2 kepulangan kami...?
Ms J said…
rak dlm stor kita serupe la...tp mmg xde besi tertuduh tu....very sturdy walau xpsg a few skru psl hubby dh mls...pasang pon dh nk dkt tgh mlm...huhuh...tuhla xmenyempat tunggu esok hari..:P

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003