berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Sunday, February 13, 2011

err...sedikit update

Salam dan Hallo...

1. seminggu bersama makngah siti..
makngah siti ialah sepupu kepada sepupu encik suami... dia blaja sini... n skg break kejap before next exam.. so dia mai melawat kami... :)
n now.. missLR dah pandai 'gimme 5!' ngan suma org...
hasil tunjuk ajar makngah siti dia... hehehe..
selain itu.. missLR juga dah upgrade cara posing...
on the 1st day makngah dia smp... makngah siti amek gmbr missLR ngan phone.. natijahnya, everytime makngah pegang phone utk sms or surf internet... dia akan duduk or berdiri bercatuk depan makngah smbl senget kepala sket.. dgn harapan makngah amek gmbr dia.. (or dia mmg ingat makngah tgh amek gmbr dia...huhuuuu)
n ada few times dia terus baring mengiring kat carpet... smbl tongkat badan ngan siku dia...
buleh bayang tak...?
i tak sempat nak snap gmbr dia posing cemtu...
(pada sapa2 yg tau cara posing nabilah...hah! posing cemtu la...)
pg td makngah siti dah blk... :(
n skg, missLR asyik kuar masuk bilik makngah dia tido...

2.girls day out vs boys day out
smlm encik suami, cik dee n abg zul pi tgk bola kat stadium... frankfurt lawan apetah...
n tetiba.. kami2 ni (i, kak neny n siti) pon plan nak kuar jugak... (ouh...tertinggal pulak..kami n ANAK2...)
kami pi mainz.. i mcm tak dak benda nak carik... jz nak kuar ngan siti n bawak liya jenjalan...
smp mainz... i teringat nak beli kasut... yes..yes..ada jugak benda nak carik...
tp missLR macam tak bg chance sj... i masuk 1 ja kedai kasut... tu pon dia dah bukak siren... tak menangis tp lebih pada tone menyanyi... buleh??
cancel mama nak beli kasut...mungkin sj nak mama kuar beli kasut ngan papa (BACA : papa belikan kasut utk mama)

3.haplod gambar lama
skg ni asyik check fesbuk utk tgk komen2 my family kat album gambar makcaq wani...
wani haplod gambar2 kami masa kecik...
muka i sebijik muka missLR....! kening ja kot lain...hehhehe...
jgn kata i.. kakak2 n sepupu i pon suma muka time muda2 sebijik ngan muka anak masing2...
eh.anak2 yg sebijik muka mak2....
tp mmg lawak la tgk...
apa pon.. i yg plg cun n stail walaupun dlm kebykkan gmbr, rambut i mcm pakai helmet ... hahhahahahaaa....

4.tetiba rasa rumah sunyi
siti...pliss come back soon..
i mean very soon...ok?

5.DSDS
'Deutschland sucht den Superstar'... maksudnya.. 'jermen carik superstar'... pertandingan nyanyi2...
skg ni dah masuk level brapa ntah... suma peserta, depa bawak pi maldives...dasatkan..?
yg lelaki pakai rilek ja time perfom... nari pon biasa2 saja...
TAAAPPPIII.... time pompuan perform... plg sikit kain depa nak pakai... tak masuk time kodek2 lg...
maklumla maldives panaih....
maka dengan itu, encik suami pasang tv kuat2... tp muka ngadap laptop... huhuu...
kan bini dia lg hotz... kat rumah, pakai tshirt sukan ngan suar yg tersalah alter jadik singkat...














jem!

7 comments:

sitifizziefizz said...

sebak i baca post ni :') tahan air mata

x-o-x-o said...

hehe akak, ni nk upload lg nih pic.. mn yg ada bwk mai kl je la.. nnt blk umah br cari blk yg lain hehe...
;)

:cahya schatz: said...

makngah : liya dah start gimme5 ngan semorang...

wani : dah tgk...ok...korek atas lemari tau...

ida khairani said...

Gimme 5 liya!!! Posing tongkat badan dgn siku tu sapa yg ajar, maknya ka?

:cahya schatz: said...

ida : ofkos la bukan aku yg ngajo...
aku rasa idea dia sendiri kot... huhuu..

rubaizah said...

mesti rasa sunyi lepas ada org dtg meriahkan umah kita pastu org tu balik... terus rasa sunyi sepi kannnn

:cahya schatz: said...

liya still ada nak riuhkan rumah..
tp dia la.. dok asyik pi check bilik makngah dia tido...