Posts

Showing posts from February, 2011

kek epal

Image
Salam dan Hallo...

encik suami suka beli buah sbb missLR sangat suka makan buah.
ritu jumpa mango, sebijik 39sen. terus encik suami angkat sekotak. dlm tu ada 10bijik kot. ingat nak bahagi2 kat kak neny n cik dee..
tp hari ke hari, buah makin masak n i pulak asyik lupa nak bawak everytime jumpa kak neny n cik dee.
skg, buah yg 10 bijik tu dah abih.. dikerjakan oleh encik suami n missLR..
buleh tahan la tgk missLR makan buah mango tu.. lepas satu.. satu.. dia suap dlm mulut..
sempat la kupas 2 bijik utk si kembar.. tu pon missLR tumpang sekaki..

dulu, missLR mcm tak leh makan limau... nnt bontot dia merah..
skg dah buleh.. :)
kalau papa/mama tak nak bg.. missLR amek sebijik.. gigit kulit.. tuihhh!
pastu... gigit lg... tuihh!
bila dah berlubang sket... dia isap isi ngan air limau tu...
pastu gigit kulit lg.. tuihh!
grrrrr....bijak sgt...!

eh. i nak cerita pasal epal.
ada few times i beli epal.. tp mcm tak brapa laku sgt kat rumah ni..
so i terpaksa cari alternatif nak abihkan epal tu..
mula2 nak buat pi…

nak jahit dress...tp bila siap...jadi skirt...

Image
Salam dan Hallo...

berdasarkan gambar2 di atas... dapatkah tuan2 dan puan2 pikir apa yg cuba missLR buat...?
ok.dia dah cuba mencaras title 'taylor' dari mama dia okkk...
huh!
tak padan ngan kecik kan...
everytime dia dapat tape ukur tuh.. dia mesti busy ukur suma benda...
bila dah ukur... tau pulak bgtau brapa... (ofkos dlm bahasa dia...)
kalau i nak ukur dia.. mmg dia akan dok diam ja..
contoh : i nak ukur tangan... dia dok diam... straight ja tangan...
hehheee... comey...
paling best ukur perut dia.. dia akan try kempiskan  perut bulat dia..
buleh bayang...? :P
dlm gmbr atas.. time papa makan nasik.. time2 tu jugak la dia busy nak ukur tangan ngan kepala lutut pak dia... hahahahaaa....


so! selang 2 hari lepas tu..
i buat lg skali kerja yg tak brapa nak cerdik... yakni, potong kain then br pikiaq nak buat dasar ngan kertas..
last2 dasar tu jadik 'kertas kerja' missLR..
i try test guna benang elastik... best2...
tak la susah sangat pon nak wat baju jerot2 cemtu rupanya... (gaya mesti…

mode berpesyen...

Salam dan Hallo...

since 2,3 hari lepas...
tak tau pasaipa.. i pi register kat segala web baju2...
top shop dah...
miss selfridge dah..
zara dah...
DP dah...
h&m dah....
n ada few lg...
huhuuu...
pastu dok melayan baju2 sale depa...
pasaipa eyh...?



adalah petanda nak mai lg sorang model...??
jeng³....

penat ku hapal resepi hebattt....

Salam dan Hallo...

encik suami i mmg seorang melayu tulen.. dlm erti kata lain... sehari2 mesti nak makan nasik... n lauk mesti ayam or dagin...
kalau tengahari makan seafood.. malam mesti nak kena ayam or dagin...
MUSTII....

n makanan yg dia suka... very simple...
tak yah susah2 nak hapal resepi...
nak try western food pon tak perlu yg susah... or dlm erti kata lain.. tak yah pon tak pa... huhuuu...

so.. harini i masak nasik goreng...
tp sbb nak bg ikan bilis crispy n cili betoi2 masak... bawang pulak TER hangit...
bila encik suami makan...
dia kata.. 'abg suka nasik goreng mcm ni.. ikan bilis crispy... bawang hangit2 sket..'
huh! penat ketaq time tgk bawang terhangit td...

kalau masak ayam... encik suami plg suka masak cabai... which is resepi tuh i TERcipta sendirik time tgh tak dak bahan nak masak...
asal i tanya ayam nak masak apa...
'ayam pedas..' tu ja jawapan dia..
kalau sotong... 'masak kunyit'
kalau ikan.. 'steam'
kalau daging... 'black pepper'
pusing2 …

adegan berkasut

Image
Salam dan Hallo...

pada suatu hari yang sejuk... burung still berkicauan cam biasa...
missLR tak bg i ngadap laptop (cam biasa gak...)..
so, i usung dia masuk 'arbeit zimmer'@bilik kerja...
i nak menjahit..
kejap2 missLR kuar pegi hall... check kat dapur... check kat pintu depan...
or pusing2 dlm arbeit zimmer tuh...
ada satu time tu.. dia bawak masuk kasut yg tokcik dia beli...
dia dok diam kat belakang kerusi meja komputer papa dia..
i intai2..rupanya dia dok try nak pakai kasut sendirik..
so comel..
i panggil.. 'liya... nak mama tolong liya...?'
dia terus bangun n jalan terkodek2 smbl sengih2 bawak kasut...
pastu duduk depan i...
'liya cuba dulu....'
dia pon duduk n try...
comel! muka focus sungguh....
pastu bila tak leh masuk kat kaki... buat muka comel n masuk tangan pulak kat kasut.... hahahhaa...
ok.. otw nak masuk dah... tp dok try lagi...
i tengok saja... n dia pon tak bunyik suruh i tlg pon...
bila dah macam lama dia dok godey2 kasut tu... i pon tlg la pakaikan...
terus p…

gambar kat wall post fesbuk (part 2)

Image
Salam dan Hallo...


People who like this
*Muhammad Rujhan Md Noor
*Zura Yusof
*Syukri Omar
*Yaya Jun
*Rosnaini Ramli
*Umie Syahirah
*Anas Syazwan
*Syazira Jamaludin
*Aminatulmunirah Kasim
*Liza Razif
*Zaharuddin Kenpachi
*Ida Haryannie Haris
*Hazlan Che Ahmad
*Hasmiza Halim
*Marni Zainol II
*Ezzeline Iswan
*Hasyimah Binti Harun
*Rawaidah Hartono
*Nura Desa
*Ada Nasir
*Zizah Jane Abdul Karim
*Setsuna F Seiei
*Marshita Mohamed
*Nur Hasyimah Ibrahim
*Akmal Mohd Zain
*Nurhazwani Wñì


Liza Razifmakcaq hanim tak geram ka kalau cemni...?
Saturday at 3:43pm ·

Nazliah Musahaha so cute! boring ye lama sangat tunggu.
Saturday at 3:43pm ·
Ania MashorAwwwwwwwwwwwwww :')
Saturday at 3:43pm ·
Liza Raziflea : mula2 dia dok bebel apa ntah.... gelak2...
pastu terkejut kot tiba2 ada flash...tu yg muka mcm tu....
Saturday at 3:44pm ·
Liza Razifaniah : look at her chubby pipi... !
Saturday at 3:45pm ·
Ida Haryannie Hariswow! mcm lady boss pn ada ni!
Saturday at 3:46pm ·
Husna Hisanhahaha dah pandai tongkat dagu...comel jee...
Saturday at 3:53…

lemari IKEA yg kiter gossipkan ritu...

Image
Salam dan Hallo...

okies...
skg ni rumah i dah makin berseri2.. tambah pulak lately encik suami sungguh rajin meng'vacum' rumah..
kalau i yg vacum tak nmpk berseri sangat...
tp kalau encik suami yg vacum... pergghh... nmpk mcm rumah display gitu...
maybe sebab sebelum ni jarang2 buat kott..
ok.i jahat.hehheeeheeee...

so...
nak cerita pasai lemari IKEA kami..
ritu kan ada gossip skali pasai lemari tu..
anak panah merah tu menunjukkan besi yg tertuduh.. ada satu saja..
(kalau agak tak nmpk.. jgn la kecikkan lagi mata tu.. or dekatkan muka kat screen.. sila la click kat gmbr di atas..)

so, hari sabtu... encik suami mintak la kaki tangan tambahan utk tolong pasang lemari2 tuh...
kalau sapa yg rajin belek betoi2.. ekceli lemari ni terbalik.. dikerjakan oleh kaki tangan yg mmg dipanggil KHAS...
last2 kaki tangan KHAS duduk main kad UNO... apapon tengkiu jugak sbb sudi mai tolong... :)
kaki tangan yg tak diplan nak mintak tolong jugak yg buat smp siap dua2 lemari... (thanks encik zulkifli..)
n ofkos…

pilihan hadiah utk giveaway...

Image
Salam dan Hallo...

dok pk2 nak bg hadiah apa utk giveaway...


uolz nak mug besar tulih jermen or....
uolz nak fridge magnet jermen or....
uolz nak keychain jermen...?

gambar kat wall post fesbuk...

Image
Salam dan Hallo...

People who like this

Hanim Hsnadoiiiiii iyahhhhh ....
Monday at 10:45pm · 

Liza Razifkak fad like saja ka...?
kat mana nih...?
Monday at 10:47pm ·

Azzura Ismailamboi...ank dara nih..tergoda auntie
Monday at 11:47pm ·

احمد ايذوددينuuuiiiihhhhhh................
sempoi.........
Monday at 11:50pm ·

Joely Abdul Ghafar