UK part3

Salam dan Hallo...

this entry will be the second last episod trip ke UK...
i dah skip cerita utk few days.. selain melayan aktiviti 'inspection' missLR... hari2 kuar soping...soping...soping...
n terselit jugak satu hari yg tiba2 rasa nak buat karipap...
tp on the same day... missLR demam sket... aktif tetap aktif... tp badan a bit panas..
so, pegi farmasi n amek ubat sbb ada skali tu missLR muntah... tu pon sbb dia suka jolok jari dia dlm mulut smbl nangis... tp kalau dah nama bapaknyer mohd razif... harusla cepat² kena carik ubat..
badan missLR kejap² suam.. kejap² ok... kejap² panas..
bila bg makan syrup... dia luah...
last² baik sendiri mcm tu jer... aktif sangat koott..


terus skip cerita ke a day before fly blk jermen...
para jejaka... pi semayang jumaat...then tiba² TERsampai ke outlet junction32 lg...
smp kedai nak tutup pon...berlari2 nak beli jugak...hahhahaaaa...
i tak bersubahat bab tu...
sbb para jejaki pi jalan2 kat town... :)
cool... (kalau pekan seberang jaya buat sale...tak der pulak nak kata cool kan...cit..lupa daratan..)
time ni still mode krismas... so lampu² bentuk cantik ada merata..
i masuk jer County Arcade ni...i rasa macam masuk tempat harry potter... :P
padaaaahhhaaallll.... kedai2 dlm tu mcm tak nak bg org shopping jer...
contoh kedai : LV...
pintu mcm nak masuk bilik menteri... besar gabak... tmpt tarik pintu pon mas.... dlm tu.. salesgirl pon berdiri terpacak saja... tak dak org masuk pon...
kedai lain pon org tgk dari luar saja...
i nak sebut brand apa pon i tak tau sbb i tak reti pesyen...
saya budak baru belajar... (dan2...haahhahahahhahahaa...)
mai sist masuk RADLEY... i wat tak tau saja... sbb i tak tau brand nih...huhuuu...tp my fren bgtau brand ni sgt femes...
'ouh..?'
they all ngan christmas-tree-belon²-silver..
i nmpk sgt gorjes dlm gmbr di atas...tp org yg lalu kat belakang tu nmpk lg stail...
ini market...ouh dah ada kat atas tu..
ni indoor market... i masuk beli souvenir ngan TERmasuk kedai craft...
giler la....dah la murah.... mcm2 cerenet pulak tu...
andai kata i pindah pi UK...mau nya tiap2 minggu dok bertapa dlm kedai² mcm tu...
grrrrr....
budak comeyl dan good girl yg paham erti dok-diam-mama-nak-buat-terapi-minda...
dia rilek jer... tak mintak kuar dari stroller even once...
ek sket...mama bg tea...
uk sket... mama bg sosej...
setel!
kakak² n missLR n makcaq....
eh...mana katik?
err...focus pada perkataan SALE dibelakang...
 
ah-ha...! subway yg halal.... i laaaiiikkk.... :D
meatball dengan cheese yg sedap... missLR saja habis satu set nih....
kebab...err...apa eyh nama dia (malas dah nak google)... yg pasti ngan teriyaki chicken...
kiri : katik a.k.a amira syayang...
kanan : aaneesssh a.k.a anis...hehhehehe
muka sebelom kenyang...
muka puas dapat main straw...
muka geram sbb sedut2 air tak naik...
muka redho sbb mama dah abihkan air n bg bekas kosong utk main...

lepas perut kenyang...sambung aktiviti soping...
tp agak kalut2 sbb bas dah tak nak jalan sbb nak sambut tahun baru sbb haritu dah 31hb disember...

gambar firework adalah tak der...
sgt tak havoc sambut new year kat kirkstall...
kalau kat rüsselsheim dulu... dah la dok dalam rumah pon nmpk jelas...
smp ke depan-tepi-blkg rumah penuh org main firework yg mcm merdeka day tuh....
hahahhaaa...
rüsselsheim power..
eh.

Comments

..:: WiRdA ::.. said…
ahhh tinginnye nk sopping kat sane..bawalah daku pegiiii~
bestnyee..uk sales mesti best giler..kt jepun pun tgh sale gak..:)
:cahya schatz: said…
wirda : apa kata ko nyanyi kat encik arjuna...kenyit2 mata sket...
mana tau esok2 smp uk...huhuu...

amiyo : lg best sbb dpt jumpa family..

iryd : best sbb byk brand yg femes kat situ...
kalau kat jermen..lain pulak brand yg glemer..
mcm zaraa..kat mesia bukan main mahal..kat sini zara tak femes...yg femes ZERO....huhuuu...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO