berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, January 19, 2011

UK finale

Salam dan Hallo...

dah dekat sebulan blk...br nak masuk finale...huhuuu...
takper...better late than never (bila pulak nak sambung citer blk mesia...tunggu cukup setahun kah..?)

soo....
lepas kekecewaan dok bertenggek kat tingkap tp nmpk bunga api mcm kentut2 ayam jer... i tido...
esok pg...bgn jer.. rasa cam tak best...dah nak blk dah... :(
kami kuar rumah timing jz nice...
i pening2 lalat...tak tau pasaipa.. maybe sbb dah masuk tahun baru (tak leh pikir alasan lain...)
otw pi epot... ada la sedas dua mengata missLR pastu i tertido...
smp epot...kami line up nak check in.. dlm queue tu pon sempat missLR hai2 kat org depan blkg... errgghh...
org kat cashier kureng mesra...maybe PMS...
tengok la betapa rajinnya makcaq melayan dak kecit tu berjalan...
dia mmg abih hati la org ikut mana dia nak pi kan...
sementara nak tunggu masuk flight... kami makan sat...
n missLR check kawasan... :P
nmpk badan besar...kaki kecik... tu pon maintain... jalan ke hulu ke hilir...
time makan... kena duduk kat high chair... dah duduk...terus tarik belt mintak papa pasang...
mama beli sandwish tuna ngan telur..tp missLR belasah makcaq dia punya pie bawang ngan cheese...
shayang mak shaq....
dah lepas seminggu dok inspect rumah makcaq... inspektor sahab dah kena blk rumah...
iyer...pada sapa2 yg perasan...mmg missLR duduk terbalik..
dia mmg suka duduk mcm tu skg...sbb rasa diri tu dah besar kot... tak nak baring dah...
kalau dia baring pon.. kaki dah terawang2... anak mama dah beshaaaaa kan...
yg kiri skali tu adalah kembar i yg beza 13 tahun...
sungguh ramai org mengkomen pasal dia kat fesbuk i...
well..mana nak turun glemer i kalau bukan kat kakak i kan...
eh. :P

masuk pintu utk pi flight... kami jalan laju2...
rasa mcm dah lambat pulak...
sbb masa check ngan kastam tu lama...
menci taw... dah la tak frenly... cakap tak pandang muka pulak tu...
lotion missLR kena buang... alasan terlebih berat kandungan...
konpem2 la depan tu tulis baby creme...kalau tak paham jermen pon... atleast... baby creme tu buleh paham kan...?
dia suruh beli plastik... tp kami mmg tak dak duit pound lgsg dah...
air suam missLR pon kena buang...
suma air jus missLR encik suami kena minum dulu... tak tau apa reason depa...
grrr... i agak geram sbb minah tu tak pandang lgsg muka kami... yg dia tau.. nak buang saja...
lg sorang PMS kott...

bila smp kat pintu flight... org dah angkat stroller...
n car seat missLR dah tak muat..so kena bawak masuk dlm flight...nasib la buleh letak kat depan...
missLR time tu dah uk-ek2 sbb dah time tido...
apapon...kita posing dulu seround...hehehhee...
abaikan org kat sblh i yg tiba2 posing over dari i n missLR.. hahahhaa...
masa missLR nak tido... i mintak org tu turunkan sket tingkap...sbb matahari straight kat muka missLR... minah tu geleng2... pastu buat muka serius...pandang luar...
ok...fine...i ingat dia nak sangat tgk kat luar kan...
fine..
tp nmpk la muka dia mcm stress sbb budak depan kami asyik menjerit... time gelak dia menjerit... time nangis lg la konpem dia menjerit...
halfway fly... missLR berak... hurm... agak berbau la jugak... lg la muka minah tu stress...hahhahaa..
abaikan... 
u nak stress2 ni...nak tulong basuh ker...?
time nak turun... encik suami suruh minah tu kuar dulu sbb kami nak kesahkan missLR n barang2...
rupanya dia org spain... tak leh cakap neither english nor jerman...

landing jer kat epot... i terus cari toilet... tp suma takleh pakai...
baju missLR dah basah... pampers pon dah berat...
masa nak amek stoller pulak... tgk2 stoller rosak... benda utk baringkan seat tu tercabut...
i dah malas nak tgk muka encik suami dah time tu...
mmg muka kelat seposen pun tiada berguna.. :I
lepas check passport... kami terus pi toilet... tukar pampers missLR...
kesian dia... dah la pampers berat... berak pulak tu...
tp dia tak merengek... diam saja...

n disebabkan stoller yg rosak n tukar pampers missLR...
kami terlepas nak amek beg...
dah pulak tu...
sbb kami ada stoller... nak kena kuar dulu dari kawasan arrival tu... then masuk blk ikut depan...
dah la nak masuk tu pon nak kena tanya macam2...huh...
kat bag conveyors tu dah tak der beg... kena mintak kat kaunter...
tp mmg encik suami nak buat report pasal stoller pon....
so..tersangkut kat situ lg sejam...
yg bercekak pinggang itu adalah encik suami..
dah la nak buat laporan tu pon kena prosedur mcm2...smbl terangkan kat encik suami... org tu dok terang pulak kat trainee kat sblh dia... (saja nak menaikkan darah i yg tgh kelaparan time tuh..)
tp tgkkan muka encik suami n missLR...tak jd ler i nak emo2 kat situ...
lgpon br blk bercuti kan...
tak lama lepas i dok muhasabah diri..
ada org mai anta beg kami...n kami pon bergerak la kuar....
beg oren dua bijik tu la yg tersangkut...
dah la macam2 benda dlm tu..
dr 2 bijik beg yg total 20kg... menjadik almost 40kg time blk...
hahhahahhaaa...
cemerlang...
tu pon nasib baik missLR tertinggai bekas biskut dia... kurang la sikit berat beg tu dlm 100g.... hahhahahaa

blk rumah... abg zul anta makanan...
i punya lapar sesgt smp tak lalu nak makan...

so i punggah beg...asingkan baju2 yg nak basuh..
n asingkan brg2 baru...
antaranya...
sharpener bentuk telephone booth ngan doubledecker bus...
english tee from kakak i utk achik n kak neny

n a lot of bajuSSSSSSS for encik suami, i n missLR..... :)



mlm tu lgsg i tak tido...
tp terus PENGSAN!


p/s : thanks soooooo much to pakcaq...makshaq.. kak aniah...kak anissa..n kak mira for having us..
iyah really enjoy the trip...n hope to see all of u soon LOOOVVVVVEEEEE.... (slang yorkshire jgn dilupakan)

9 comments:

Iryd and Pitt's little diary said...

comeiiinyeee..geram tgk..:)

Ms J said...

naik kt epot mana? mmg kastam UK ni ikot mood diorg, ada masa OK jer..aku pnah kene tp slumber jer bwk masuk jus oren kot..ms transit kt London. Die suh aku minum dulu to make sure bende tu mmg air minuman kot....ntahla...kerek kn kastam depa?

..:: WiRdA ::.. said...

awat tak guna toilet flight? T__T

:cahya schatz: said...

iryd : gmbr mana yg comey...?
dah berbalut mcm doremon dah i tgk si liya tuh...

joely : epot manchester..
before this, blk mesia.. suma brg baby lepas..time tu lg mcm2 aku bawak..
masa nak masuk uk pon aku bwk byk benda sbb takut stranded...time tu heavy snow..tak der la prob pon..

wirda : naik flight kecik mcm domestic flight.. duduk pulak agak blkg..budget smpt la smp epot.. sbb journey dlm sejam ja..

Ajzie said...

Liza
itu kakak liza ker? Muka sama betul..

Eine Frau aus Botnang said...

Salam dear, tumpang seronok tengok dia bergumbira kat England tu!Take care!

:cahya schatz: said...

kak ajzie : kami kembar beza 13 tahun...huhuuu...kopipes kan muka kami... :P

fasha mama si ensem : salam... budak kecik tu happy jer kat mana2 yg ada org nak ikut dia buat inspection... huhuu..

Maslina Mansor said...

liza, masa baca post hang ni rasa kesian sgt part yang berak dlm flight tu..misti resah kan.sesungguhnya org yang dah ada anak sahaja tau mcmnana perasaan tu..suka baca post hang ni! lawak and sgt jujur when u express ur feeling towards hubby and miss LR...hahaha :-)

:cahya schatz: said...

maslina : tengkiu baca blog yg tak brapa nak berilmu sgt nih..

tu la pasai.. ingatkan flight sat saja..sempat la smp br nak setelkan dia..rupanya tak sompat...huhuuu...

jujur ada makna tuh... hahahaa..