setia menemani

Salam dan Hallo...

at last dapat idea nak hapdet blog...

pada suatu hari yang hening...
papa call... papa kata lapar.. tak sempat makan kat opis... so, nak tak nak.. terpaksa la usung LRjr masuk dapur... (LRjr?? id barukah...??)

mula2 dia beriya la tulong kemas...
pinggan makan kaca tu pon dia buleh angkat... sebelah tangan pulak tu..
lepas susun pinggan ngan mama.. tulong check rice cooker pulak... ouh..ada nasik.. cedok2 sket nak tgk basi ke tak.. last² nasik berterabur kat lantai...
mama kata 'liya... neinnnn....'
slow tp tegas mcm nak marah... tp belum marah lg..

pastu... missLR tlg lap lantai... kutip nasik yg berterabur.. agak2 tak leh kutip... lenyek ngan jari jer la... setel..
mama kata 'terima kasih nak...' pastu mama angkat missLR letak depan almari...

ouh.. almari tak check lg.. betul ker mama simpan sos dlm lemari nih..
nak bukak tp kunci...

dahaga....
pandai pulak dia pegi depan carik botol tea dia...
pastu... duduk blk depan almari... sandar kat almari n minum tea...
pastu teringat something kot... kuar dari dapur then panggil mama... tunjuk kat stor...
oooo... ada car seat...
'liya nak duduk kat carseat?'
missLR angguk...
pintu depan kaki missLR tu adalah pintu dapur...
dia pon duduk dlm tu n minum tea dia..
i pulak dok kalut nak masak...
abih jer basuh ayam....
tgk²....
selaaaaammmmaaaaaat dah...

Comments

Yantie said…
tidoq dalam carseat tgh feeling2 jejalan kot..hehe
Ms J said…
hahah...comeyyy la liya...hihihi
x-o-x-o said…
hahahaha... x perasan akak dh update blog.. tp mmg dh taip dh td kt comment fb..."akak update je blog, pic liya tgh tidoq pun jadila.."
tp cancel..x jadi ....tgk2 akak dh post rupanya update dia tidoq hahaa.. deja vu btui.. :)
hahahha..cute aje dia.. lepas memacam dia bz bodi, terus pengsan.
rubaizah said…
bestnya dia nak dok car seat..cemana la aku nak balik raya cina ngan jem ngan amirul x mau dok car seat ni.. uhuhu
:cahya schatz: said…
yantie : rasanya tak..kalau dia feel nak jalan2... dia akan tarik jaket, topi, mafla n kasut dia... pastu kumpul suma2 depan muka pintu...

joely : comey mcm mak dia kan..?

wani : boring2 sgt...susun2 gambar.. jumpa gmbr nih... sbb tu hapdet..

mama-miya : betul! sploh merkah...

bayz : takat ni dia tak dak masalah dok kat carseat.. duduk ja otomatik diam..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003