part 05 - hari raya pon menjelma...

Salam dan Hallo...

ok..ok...i tau dah terlambat...
tp entry ni utk tatapan i di hari tua... (budget idup lg ler blog ni smp i tua...)

memandangkan encik suami dah 7tahun tak raya ngan family... tanpa berbincang... kami sendiri paham2 bahwa raya 1st kat rumah FIL...
tak kesah la...rumah family i pon 7minit jer dari rumah FIL....hahahhaa... kecoh jer kalau tu pon nak cabut undi kan...

few days before raya dah berkampung dah kat rumah bonda utk buat ketupat...
gambar tak dapat tayang sbb masing2 pon bergaya bebas kat rumah smbl balut ketupat..

tup tap...tup tap...dah hari raya...(dipendekkan cerita..)
i mengaku la...i mmg lemah sket kalau nak masak utk org ramai... tmbh2 pulak tau ada org yg mmg sedia kala terer dok kat dapur... lg la i nebes... bawang merah ngan bawah besar pon buleh konpius....
tambah pulak lg...org yg nak dtg makan tu pon terer masak...
lg laaaaa i rasa mcm nak offer diri jaga anak2 saja...smbl berkata... 'i tlg basuh pinggan ngan periuk nnt yer...'

dikeheningan pagi raya... para jejaka2 pi semayang raya... sementara jejaki2 dok rumah prepare makan n anak2...

peringatan : entry ni akan panjang n penuh ngan gambar..
agak² boring... sila terus tekan 'post a comment'...

gambar atas : kak yong... aisyah humayrah...pg2 dah siap pakai baju kurung dah... comey...
gambar bawah : kak yong jugak... pg2 dok angkut bahulu.... maintain ngan body tak der lengan smp la org blk dari mesjid...
gambar atas : time nak dapat duit raya tiba2 jer kamceng ngan tok ayah...ceeehh....
gambar bawah : cucu solehah.. bila salam siap cium tangan... lutut pon bengkok sket... hehehheee
anak dara i br siap ngan baju kurung yg dibeli 10 minit before jusco tutup pintu a nite before... hairband pink tu handmade dari makngah yati...time ni missLR tak reti tarik lg... time skg...kena puji sebakul br lekat hairband tu dlm 7minit...
kak yong dapat duit raya dari pakyong... eh...abah...eh...pakyong...
nmpk makyong duduk sebelah....ok...konpem...'pak yoooooonnngggg....'
budak kecik yg lulus pakai baju kurung... n rilek jer pakai baju kurung smp lepas sessi bergambar...
sesi bermaaf²an dimulakan ngan anak sulung yg dah 7 tahun tak beraya smbl kucup tangan mak ayah...
sementara yg lain dok kalut pair kan tudung ngan baju...n ada pulak yg dok set kamera...
menantu nombor dua pulak menyusun jari pohon kemaafan...
yg ni anak last...
gambar atas :  rasa sebak ja tengok gambar mula2... mmg dia yg paling rapat ngan parent..
gambar plg bawah : teruih jem!
gambar atas : abaikan memek muka i (andai kata uol zoom gmbr...) i tak menangis...jz sebak saja...
gambar bawah : time amek gambar ngan mak dah buleh gelak2 dah.... :)
anak pompuan tunggal... :)
dik...akak tak ter'snap' gambar adik ngan ayah...or... time ni abg yg pegang camera...
gambar atas : ini kes anak konpius yg mana satu mak pak sendiri.... (cuba tgk missLR...melopong!)
gambar bawah : ini pulak kes si pak guna camera canggih setahun sekali... sila refer pakar di sebelah yer si pak....
 tak tau pasaipa...tp nak tergelak tgk gmbr nih... ada modal nak gelakkan dikwan...huhuuu...
gambar atas : duan ekceli dah salam dah ngan mak n ayah pg2... tp tak dak gmbr...so dia salam mak ayah skali gi sbb nak masuk gak dlm gambar...
gambar bawah : tp nmpk muka tu ikhas mintak maaf...
gambar atas & bawah : dua budak yg di bawah umur yg blur... pasaipa suma org busy2 sgt....
gambar atas : yg sulong vs yg bongsu....
gambar bawah : encik suami mcm tak mau bg ja sampul tuh...hahahhahaa....
gambar atas : sulong vs pompuan tunggal....
gambar bawah : halus jer si nora nih... (blk mesia ritu...i rembat suar jeans dia...apa maknanya...?)
gambar atas : kak ipar sulong ngan adik nora... muka i mcm insaf giler kan...abaikan tudung ngan baju kami yg mungkin tak brapa nak masuk kaler.... (tak sempat nak iron tudung raya...)
gambar bawah : ni kes mintak maaf...tp 3minit lepas tu buat dosa blk...jem!
i n missLR....
gambar kiri tu...hairband dah senget benget....hehhee....muka maintain blur....
gambar atas : beras ngan beras bersalaman....
gambar bawah : ouh...kami ni masing2 busy ngan anak...time ni ima pregnant...skg dah bersalin dah... (cepatnya masa.....grrrr....)
gambar atas : mcm belakon di pagi raya...muka dua2 org kontrol...
gambar bawah : bermaafan smbl selit sepit ngan anak2....hahhahaa
bapak2 n anak2....
anak2 still konpius mana satu bapak masing2...
yg penting mak2 kenal laki masing2 okeyyhh...
happy... anak2 suma kumpul...dapat pulak menantu pokpek2...rumah riuh mcm ada patblas family...
gambar atas : abg 2nd ngan adik bongsu...yg ni kena peluk kuat sket... konpem duit raya byk...hahhahaa..
gambar bawah : abg 2nd ngan adik pmpn tunggal... dah kerja pon dapat duit raya...tak aci..akak pon patut dapat gakk......
gambar atas : kakak ipar 2nd ngan nora... (terselit : kepala aisy...hehehheee)
gambar bawah : kakak ipar 2nd ngan adik bongsu... awat din senyum...betoi ka mintak maaf nih...?
kamceng... mintak maaf pon gelak2...haishh...
tukar partner sat... tp partner2 ni tak dapat duit raya....jem!
last but not least.... paksu ngan anak².... :)
paksu...la ni ada lg sorang...nak dukung mcmn pulak.....hahahhaaaa.....

Comments

rubaizah said…
tahun 2010 adalah the best hari raya in my life sbb raya sakan with family, hubby and anak.... seronok tgk pic hg ni.. teringat masa aku raya aritu... andaikata masa ble patah balik, nak aje raya balik.. ehehehe
:cahya schatz: said…
hehehee...aku rasa raya 2010 pon menjadi kenangan terindah utk cik mat... :)
aku biasa2 saja sbb busy giler ngan budak kecik tuh...
n then sempat pulak aku merasa H1N1...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003