getting 'gian'

Salam dan Hallo...

ritu... status fb i berbunyik...

sebagai bukti...
ada gaya tak..??
dgn meniarapnya.. dgn goyang kaki lg... pastu kain ela letak kat depan... ngan pita ukur lg... buku resepi buat lapik perut... hahahahaa...
sebelum meniarap tu.. dok letak kaki dia kat tapak kaki merah tu...
maybe ukur... 'kaki dah besar ke belom....'

harini i dok depan laptop lmbt..
sbb dlm otak dok terpikir2 nak buat skirt kembang mcm i TERtgk kat youtube smlm...
haish... tak leh jadik nih.. dok terbayang2 je.. (tp kata tak mau buat skirt dah kan...)
so i pk punya pk... ukur2... pastu imagine2 sket... zassss...potong!
bila dah potong...bukak2 kain.... tgk2... jgn kata pinggang missLR... pinggang encik suami pon buleh masuk... hahahaa...
haish... so... termenung kejap.. ternmpk body lama missLR...
body tu lebar dia muat lg... tp dah pendek... tak leh nak pin celah kangkang dah...
so!
aktiviti bermula...
skirt bulat tu i potong dua...
TARAAAAAA....!
jadik dress berskirt kembang.... wink²...
body tu dah lama.. sbb tu dah kiat2...
tp ok la utk first try... :)
seperti slalu... model tak sabar nak try... i nak ambek gmbr pon puas bertepis tangan ngan model...
muka sedih mama tak bg amek dress....
owh.. baju putih corak itik yg dia pakai tu pon refashion dari singlet i... hehehee...
(singlet i corak itik...?? -tolong pelik utk uolz..)
berserabai... dah la part depan pulak tu...
sebabnyer ialah... time i sedap tekan pedal mesin tu... cik model dtg terus tarik kain... grrrrr....
model melaram.... (cambesa...)
kehulu...kehilir.... kejap2 pusing... kejap2 belek...
mama siap pakai baju tebal..suar pjg... stokin bagai... tgk la model mcmn...?
mau rilek.... yg penting LAWA!
okeh... style kedua ngan dress yg sama...
ini baru la gaya time winter...
ngan stokin pjg n baju lengan panjang...
ok jugak mcm ni... tp skirt tak nmpk kembang sbb melekat kat baju...
yekci... ceket jawang... (seksi....skirt jarang...)




more n more sewing projects after this....
getting gian already...

Comments

x-o-x-o said…
hehehe liya leh catwalk la pas ni..
posing pegang idung ada dah..pegang botoi teh ada dah... hehe
terbayang suri cruise,, akak leh letak brand la plak pasni.. ;).. project runaway with missLR..
Messy Mummy said…
Hamboi..hamboi..hamboi..kemain lagik dengan sesi jahit menjahit dia tuh.. Cuba tanya missLR nak share tak ngan adik Laiqah? Huhu.. Anyway, keep up your good work. At least nak buat sesuatu terbuat gak! Congrats.. Meh jahit MM satu blouse shantik 1. Huhu
..:: WiRdA ::.. said…
ahhhh sgt comel..baju org besar pun aku ada jumpa kat sini camtu jugak pattern nye..rasa mcm i nk pakai je..tp nampak comel mcm baby kah nanti? hahahaha
:cahya schatz: said…
wani : tahun depan br leh letak brand kot...pastu bukak kedai satu kat raunheim ni kan... wat amek tmph baju kurung...hahhahaa...

MM : tak tau la dia share ke tak.. sbb skg ni tak sempat siap pon dah check 45x..
bab melaram bukan main..

skg ni buat baju budak ajer.. kalau dah terer buat baju budak.. br buleh bazirkan kain buat baju besau... :P

wirda : ekceli..mmg aku imagine baju org besar pon...huhuuu...
skg ni aku jahit tak der dasar...
gaya2 mcm terer kan..??
4 Kay-E said…
Amboi rajinnye mama Liya menjahit. Patut Liya sibuk nak tolong. hehe..
Comel..
mesti jln terkodek2.
:cahya schatz: said…
puan ita : kena rajin menjahit...if not, ada org tu asyik perli jer bila nak guna mesin jahit.. (padahal dia yg bg hadiah kannn..)
tp mmg geram nak jahit kat dak kecik tu mcm2...dia pon rajin melawa...(bukan ikut mama dia)...hahhaha...
:cahya schatz: said…
tengkiu siti...nnt u mai..kita buat project skirt utk u... :)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003