dah reti dah...

Salam dan Hallo...

skg i dah reti guna dryer dah... (walaupun jadual manual utk pilih mode apa nak pakai TETAP menjadi rujukan EVERYTIME nak guna dryer....)
yang penting... baju2 luar dalam..kain2 luar dalam... suma kering seperti yg dikehendaki... :)
jz..utk jeans n sweater tebal... still kena gantung kejap lepas kuar dari dryer...
mmg mcm tu eyh..?
or i salah translate manual tuh...
tp tak kesah la... takat nak gantung jeans ngan sweater yg basuh 2minggu skali tuh..tak dak masalah la...
kiranya hipotisis i pasal dryer tuh...mmg positif...

ampai baju (style lipat2) pon i dah angkut letak kat balkon dah...
wat semak bilik jer dok berlipat kat dlm tuh.... mangsa seterusnya utk dilipat-simpan ialah katil kecik missLR...
ritu time tak reti jalan lg..buleh la i kurung kat dlm tu andaikata i nak pi toilet ka...nak masak ka..
skg ni... tak dapek daahh...
tak cukup tinggi pagar katil tu... missLR langkah skali jer dah gaya2 nak tertungging kuar...
buleh bayang tak... missLR yg kecik molek tu....angkat kaki... pastu try panjat pagar katil tuh...?
buleh bayang..?

0o0ouuukk-00oooooooo

last 2 days...
i dah start kuarkan mesin jahit... niat utama adalah nak alter curtain yg dibeli ngan rega jz €1.50 satu... i amek dua... corak pon i suka...
jz... kena alter sket sbb style curtain tu spesis turun naik...bukan tolak ke tepi....
hati gembira bukan kepalang bila hasilnya seperti yg dlm otak i... :D
i dah tau i mmg ada bakat menjahit... i dah tau dah....! i knew it! (padahal jahit straight je kan...)

skali.... dah gantung suma... tgk2 curtain tu tak sama panjang...
ni yg buat i nak turn green keoren2an nih...!
i check kat plastik... mmg dua2 170cm...grrrr.....menci!
n i malas nak bebel pjg2 kat encik suami... sbb nnt dia mesti lastik i blk ngan ayat... 'tu la...semedang nak beli yg murah saja...'

obviously bukan salah i kan...??
kat plastik tu tulih pjg dia 170cm....

Comments

..:: WiRdA ::.. said…
woo best la hg pi UK.. i tingin nk pegi.. tp nk tumpang umah sapa?? huhuhu hg pindah la uk plak, bleh aku kunjungi..ngeee
aimi nadiah said…
mmg pndai jahit tp straight je.. xpe2.. cubaan yg bgs dr xpndai terus..
rubaizah said…
aku pun nnt nak lipat balik playpen.. dr aritu nak lipat tak terlipat pun.. ehehe
:cahya schatz: said…
wirda : kat UK ramai malaysian la.. kalau lepak malaysian hall pon buleh...huhuuu...
aku mmg tak dak harapan nak pindah pi UK... dari pindah pi negara lain...better aku pindah blk mesia kott...

aimi : tuhla ...part jahit straight mmg dah lama pass...

bayz : aku pon...kekeke...skg ni katil kecik tu jd tmpt letak jaket winter ngan selimut tebal...
playpen pulak jd tmpt longgok toy2 liya...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003