berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, January 20, 2011

Award ~ Creative Blog

Salam dan Hallo...

:)
dapat award dari kak ayu.. timakaseh...

skg ni tak brapa creative lg...
tunggu nnt bila dah byk hasil2 karya (karya lagi...?)  dlm nih...br buleh kata creative kot...
tp tu la..
'creative' bukan boleh beli kat supermarket... kadang² kita tgk benda tu mcm senang nak buat sendiri.. bila dah try, tak dan apa2 lg dah give up kott...
takat ni i hanya memulun buat benda yg i dok pulun jgk buat even tools tak cukup... itu maksudnya i mmg minat..
contoh :
1.buat cuppies
tgk org hias mcm comeyl... rasa mcm senang ja nih... conteng2 mcm conteng henna...huhuu...
tp bila encik suami dah belikan tiub utk hias2 tu.. ada la kot skali ja i guna...
everytime buat cuppies.. beli deco sugar yg siap punya..
haaa... pulun la deco ngan menatang tu... tiub yg beli tu simpan elok2...huhuuu...
maksudnya apa kat situ...?
i suka buat cuppies...tp tak suka hias..?
salah.... i tak cukup masa nak hias... kuar dari oven... terus ngap...!

2.menjahit...
before ada mesin jahit pon i dok pulun alter suar ngan jahit tangan... pastu dok hias2 baju kosong...
dgn itu.. i membuat hipotesis... i suka menjahit...maka berbaloi la kot merengek2 kat encik suami nak mesin jahit kan... :)

3.berblog
ouh..ini bukan contoh creative kot.. ini hanya membuktikan yg i ni mmg byk bercakap...
tak dapat cakap ngan org... cakap ngan komputer pon jadik la...
skg ni byk hapdet pasai budak kecik itu n live kat sini... ada la few things nak share kan... :)
sambil2 tu dpt isi masa lapang i yg tak brapa nak lapang nih...
lately hapdet blog pon tunggu tengah malam...
skg ni, missLR tgh buat rondaan kat playpen... tuh yg buleh hapdet..


sekian..
eh.yg i cerita panjang2 tuh... bukan tag utk award tau...
i kan byk benda nak cerita...hahhahaaa..

so..i nak bg award nih kat...
  1. kak yong
  2. kak shima
  3. kak ad
  4. jijah
  5. tik
    fasha
  6. suhana
  7. farr
  8. kak amy
  9. iryd
  10. wirda
se-la-maaaaaat!

3 comments:

..:: WiRdA ::.. said...

chupppp! nk tanya, apa soalannya? T__T

:cahya schatz: said...

wirda : tak dak soalan la..
jz award semata...
tunggu lg satu award...yg tu ada soalan...
aku tag hang lg ok... :P

Iryd and Pitt's little diary said...

wahhh..thanks...yahuu dpt award..:)