apa kojo den haghini...

Salam dan Hallo...

sebenarnya i ada sgt byk kerja...
harini encik suami MC... maka dengan itu... lunch adalah wajib...
so..lepas uruskan mek kecik tu punya breakfast n kudapan n makanan sampingan... i masak lunch... smbl tu berperang ngan missLR sbb dia makan bawang putih ngan kulit² skali...huh..
kejap² dia pegi bilik kacau papa... kejap2 tersengih2 dtg kat dapur...

lepas settle masak lunch... i jengok dlm bilik...
rupanya missLR dah join papa dia tido...
harini dpt lunch ngan sesempurnanya... if not..i makan apa jer la utk lunch... nak makan nasik mmg kena tunggu malam... tp tu adalah kaedah utk diet sebenarnya (carik alasan...)

bila cik spring dah kembali toing² keliling rumah... i biar dia teman papa tengok citer korea...
tp bukan la si kecik tu buleh duduk diam.... habis suma benda dlm bilik tu dia tlg re'arrange'..
barang dlm kotak pon dia check..

last2..papa bg gigit coco crunch... terus diam...(bg makan jer terus settle...)

i pon join dok dlm bilik komputer ngan encik suami n missLR...
entry lepas kan i ada cerita pasal benda kecik2 yg i nak jahit kat baju dak tecit tu kan...
so... oleh sebab dah tergedik2 nak ber'craft'.. smbl tepis tgn missLR...smbl i kerjakan baju dia...
baju merah kosong...
tambah bunga...then jahit corak2 tu ngan benang utk beads...
baju pink kosong...
mula2 jahit corak bunga taik ayam...
pastu tambah rama2 yg kengkonon berterbangan...dah abih jahit baru perasan suma benda berat ke kanan, bukan tengah2...
tak per la.... butterfly tu kan berterbangan...mana tau bangun esok pagi... dia terbang kat kiri baju pulak....hahhahhahhahahaaaaa....
ok.tak lawak.


ouh.sorry gambar sgt la tak menunjukkan warna sebenar sbb pencahayaan yg tidak elok didalam bilik komputer...










sekian segmen craft kita harini..
jgn lupa janji kita esok lusa tulat dan tungging...
Assalamualaikum w.b.t.

Comments

4 Kay-E said…
Alaaaa.. comelnye little missy bertudung...
Rajin betul menjahit2. terus baju plain jadi comel :)
Neny said…
baju merah tu transformed jadi sgt cantik dgn sentuhan bunga2 tu! caya la! i nantikan hasil baju fasching anak2 i pulak y...ngeeeeeeeee
wah..hebatnye pandai jahit..tgk project runway mesti byk idea..:P
:cahya schatz: said…
puan ita : skg ni mmg suka pakai tudung...pastu reti pulak letak kat kepala..pastu amek kasut sebelah.. tunjuk kat pintu...
grrrr....

kak neny : tengkiu...
tu la...i pon tak sabar nak kerjakan baju utk budak2 tu... :)

iryd : takat nak melangut depan tv..buleh la...tp satu hapa pon tak paham... :(

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO