anak papa n mama dah bieshaaaa..

Salam dan Hallo...

selimut.. :)
bersize besar...
maknanya dlm pada nmpk kecik molek tu... missLR dah besar..!
dukung kejap pon dah terasa sakit tangan....
Alhamdullillah... missLR sihat n makin bijak...

1.pandai perasan melawa
skg kan i dok try n error menjahit... dia la model... kalau pakai apa2.. mama kata cantik.. dan2 pusing2... pastu suka sgt pakai tudung... tudung i ka... snowcap papa ka.. suma dia bantai...
asalkan nmpk cun... :P

2.pandai tunjuk anggota badan
dah tau hidung, telinga, gigi, lidah, pipi, kepala, rambut, tangan, perut n kaki..
mata kadang2 ingat...kerapnya konpius...
tp kalau tanya hidung... mesti tunjuk smp jari masuk lubang hidung... hahahahaa...

3.pandai pakai jaket, baju n suar
jaket n baju dah lama terer...
jz pegang jaket..dia akan masukkan tangan sendiri...
lately..bila masukkan kaki kat suar... dah pandai tarik suar ke pinggang..
even berpusing2.. tp blh kira satu pencapaian... :)

4.dah blh tlg amek benda
dah byk vocab dia paham.. takat nak amek botol / toys / beg / kasut... dah buleh harap...
latest... kalau dia buang stokin dia... n i suruh amek.. menonong ja jalan pi cari stokin dia kat mana dia lempar... then mai anta kat i... :)

5.dah kenal org
papa ngan mama dia dah buleh sebut... kalau cari mama... cari kat dapur...
kalau cari papa.. cari kat toilet... ahhahaaa...
kalau tanya tokcik... tunjuk tepon... (tak tau pasaipa...)
tp kalau semua org dok depan dia... dia dah kenal...

6.pandai appreciate benda
kalau dapat hadiah... dia punya senyum tu... meleret!
pastu akan usung ja benda tu kehulu kehilir...
sama jugak kalau i jahit apa2 utk dia...
kalau tak dpt pakai.. dia heret jer skirt tu ke mana2...

7.pandai sebek (cebik mulut)
kadang2 dia melawak smp tertampar muka i or papa dia..
kalau i buat2 menangis... dan2 dia pon sebek n bergenang airmata... sama jugak kalau papa dia marah or kuat suara... time2 tu jugak jauh hati... terus sebek...

8.pandai punggah kemas barang
skg ni 2nd bedroom jd bilik komputer a.k.a bilik kerja...
kat situ la i bertapa buat hasil karya i... (konon!!!!)
missLR tak kacau.. tp dia tak abih2 tlg kemas... kejap2 bukak lemari baju.. kejap2 bukak lemari komputer...
tp bila i dah settle kerja.. i ajak dia kemas... mmg dia simpan blk barang2 tu...

9.pandai pilih baju sendiri
ada 4,5 kali dia pilih baju dia sendiri...
i dah amek pair baju-suar... uih...tak mau... dia nak pilih sendiri...
pastu siap lempar baju yg i amek kat lantai...
haish...

10.suka keluar
kalau nak kuar...
siap heret jaket.. letak shawl kat bahu... pegang topi... pastu kelek kasut... then tunggu kat pintu...
katakan la dah bg pakai jaket tiba2 tak jd kuar... menjerit dia bila i nak bukak zip jaket...
kena la layan telenovela 5-7minit....

11.pandai bgtau dia sakit
skg ni kalau dia terjatuh or whatever yg menyebabkan sakit... dia akan gosok kepala dia..
biar la sakit kat mana pon... dia akan gosok kepala...
jari tersepit pon gosok kepala....
lutut terhantuk pon gosok kepala... :P

Comments

x-o-x-o said…
hahahaha liya2.. wahhh sangat best kalo liya baca blk nnt nih.. mesti dia gelak kt diri sndiri.. mmg byk akai.. :)
:cahya schatz: said…
tu la...harap2 dia sempat la baca... ataupon mama dah delete blog before dia tau baca... :P
Mrs Azuhaizat said…
sat ja dah besaq liya ni kan, rambut pun dah panjang, usia tera ni yang syok nak main..

liza pun makin advance, dah pandai jahit, bagus liza, senang nanti boleh jahit sendiri baju... ^_^
:cahya schatz: said…
kak atie : ha ah..sat ja rasa dia dah besaq..dah mcm spring... toing sana.. toing sini...

tak la terer sgt pon... tp dok try n error la skg...
x-o-x-o said…
jgn la delete mama.. liya nk baca...pls! pls! pls! kalo x pun private je la. syg laaa.. liya will appreciate n love u more.. zaman dlu ada gambo ala2 sephia tu ja.. tgk gambo2 tu br tau penah p zoo negara.. bkn igt pun.. tgk gambo br tau.. ni liya mn nk igt dia gosok kepala kalo sakit jari pun..hehe ..lawak la part tu.. peace liya ;)
rubaizah said…
alahai pandainya liya.. anak aku sampai skang belum tau lagik hidung mata tu semua.. sbb mak dia pemalas ajaq.. uhuhhu
:cahya schatz: said…
x-o-x-o : tgk la takat mana nak bertahan blog ni...hehehhee...

next time kalau nak ingat apa2 time kecik2 sila tanya akak..
kita slalu melekat tau dulu.. thats y i love u like i love myself....

liya kata 'haaip makshaqqq...'

rubaizah : ko kerja la bayz.. aku dok rumah...
anak2 kan lain ke'terer'an n pendedahan dia.. biar la dia blaja slow2 dari apa dia tgk hari2.. :)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003