berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, October 29, 2010

wheeeettt....whhheeettt....i m back....

Salam and Hallo...

setelah berpurnama lamanya i rehatkan blog nih.... skg i kembali... ( dapur dah kurang berkecah )...
r u ready bebeh...?
more recipe...skali ngan contest skali...insya Allah...


cekidaut...

kepada pemesan FM..

Salam dan Hallo...

thanks pada semua yg memesan....
harap2 FM yg sampai memuaskan hati para pemesan sekalian..

eton... poskad ko cantek tak...? huhuuu...
kalau cantek... aku nak buat meniaga la kad tuh.. :P

kak am...
sori sgt tak sempat² nak reply msg akak... dok tangguh sehari ke sehari... tup2 dah abih cuti kat mesia.. blk sini br terbaca blk msg akak kat phone...
selalu la update-downdate kat sini yer... kot2 ada lg mendalah apa2 yg akak nak pesan... :)

kak catlina.. harap2 akak suka FM tu..
sorry kalau smp lewat sgt... blk jer mesia... ghairah dok pi pasar ramadhan...huhuuuu...

faizah... sorry sgt tak dapat nak bg by hand benda yg ko order...
harap2 fiqah suka la soft toy tu...tp.. FM ko ada kat rumah aku daaa... sorry...

kak ayu... duit kak ayu terlebeyh nih.... mcmn nak bg blk...?

pada si dia yg pesan alphabet kayu tu... on lg tak...? kalau on...i nak pi borong...

pada sapa2 yg rasa nak order lg... silakan...
kalau i sempat carik... i carik... :)

terima kasih kerana berurusniaga dengan ikhlas...
pecah kaca pecah gelas...
lepas baca harap balas..
eh.

Wednesday, October 27, 2010

Liya Raihany fisrt birthday party

Salam dan Hallo...

well...well...well...
anak dara i dah cecah angka SATU...
maka dengan itu... nick liya dlm blog ni akan bertukar menjadi missLR..
dalam kelam kabut kemas rumah yg tak kemas2 jugak nih... sempat ler i buat besday party among family kat sini..
blk shopping pon dah pukul spuloh mlm..
seharian missLR dok ngan umi neny dia...mama pulak kemas rumah sket2... then kuar shopping ngan papa sampai la kedai tutup...huhuu...
mlm tu...lepas tidokan missLR.. i sambung kemas dapur n prepare barang utk masak esoknyer...
tup2 dah pukul 4:30pg...pergh.... gila semangat i kemas...(kkeeeeemmmmaaasssss la ssaaaannngggaaatttt!)
alang2 jer dah nak dekat kul 5... i dok selongkar almari baju pulak...
dekat2 pukul 5pg... i baring tepi missLR... sembang2 ngan dia sket... tahun lepas..dia lahir pukul 5:09pg..
ekceli...dari pagi 23hb...i dok update je kat missLR apa yg jd tahun lepas... :)
time dok cerita2 kat missLR kul 5 pg tuh...rasa sebak jer...tak sangka anak i dah besar...
Alhamdullillah...
maybe i punya feeling over sangat... missLR terjaga.. bukak mata kejap.... gerak dekat i... peluk leher i...then tido blk....
lg la i feeling kuch2hotahey...



esoknya... i bgn awal dari biasa iaitu kul 6pg... i pon tak sure i tido ke tak sebenarnya...huhuuu...
yg pasti...time i jaga tu... pukul 6:04minit kot...
semangat ok...belon suma tak tiup lg... (last2..smp ke sudah tak der belon....hahahhaha...)
i tak tau la pg tu i kalut buat apa... kak neny smp kul 10 lebeyh... i tak start masak lagi...huh...

tema besday party missLR ialah 'malay wedding'..
i tak tau la wujud ke tak theme mcm tu....tp...i kesah ke kalau tak wujud pon....lalalallaaa....jawapannya TAK kesah...

penantin yg ber'custom'kan baju kurung hali layer..

bila dah theme mcm tu...haruslah makan nasik minyak kan...i plan jer over2 nak masak itu ini...tp last2, suma benda kak neny masak...
ini menu utama...
nasik minyak ujan panas... abg zul kata..nasik ni nama mcm tu sbb lepas hujan panas...then ada rainbow...
mmmm....logik...logik...

ayam masak merah... i tlg goreng ayam jer... the rest kak neny tolong settle....

kiri tu...acar... i tolong potong carrot jer.. yg lain kak neny buat...
kanan... gulai daging cincang...or nama glemer sket.. kari daging tetel... i tlg perap daging saja... yg lain kak neny masak...

sambil makan...sambil bukak hadiah...
missLR...seperti yg dijangka... akan excited nak koyak kertas balut hadiah saja.. lepas tu dia abaikan hadiah tu.. tp bila org suruh dia bukak hadiah.. br kalut patah balik cari hadiah..

1st hadiah yg missLR bukak ialah hadiah dari kak zurina n abg stefan...


abg stefan belikan liya baju baby dior... semangat...few weeks before besday liya dah siap² letak dlm paperbag hadiah...

then makan...
pastu...bukak hadiah umi neny n abah zul pulak...

besday girl posing...smbl pegang kulit limau...

lepas posing2 sket.... selongkar kotak harta karun dari abg awie n kak thuy..
awie kata dia bawak batu utk liya..hehehhee...
dlm kotak tu penuh dengan paper... kak biha n kak bila sibuk cari hadiah...
missLR sibuk jugak...tp sibuk main paper...huhuuu....


lepas tu...makan bubur chacha ngan bihun singapore pulak...

* gambar terpaksa di zoom kan sebab amek gmbr dari dlm periuk/kuali....


then... time makan tu jugak...
i mintak nabila bg bunga telur (errr....telur ganti ngan buah limau...huhuhu...)

 sempoi tp i puas hati sbb i buat sendiri... :)
teringat kat bonda...bonda buat 1000 tangkai spesis bunga telur yg sama guna bunga2 telur terpakai utk kenduri i...
i buat 10 tangkai pon puas dok kelebek...


ya Allah....
part paling penting pulak i lupa...
kek liya...sponsored by kak zurina...


sesi nyanyi...tiup lilin n potong kek...



lllaaaaaaasssstttttttt sekali....lepas perut dah nak meletup...hadiah suma dah bukak...
br teringat hadiah dari papa ngan mama dok ada kat stor...haaahahahhahaaaammpeess...

 
excited sampai tak peduli org lain dah...
apapon...majlis 1st besday liya sempoi tp best... just terkilan sket sbb tak dapat nak celebrate ngan family...n also... tokcik n tokdee yg tunggu liya kat spital ngan papa tahun lepas pon tak der sbb blk mesia...


lain2 gambar dan cerita sket...

 time makan n sembang...
 i amek gambar ngan si kembar a.k.a. tukang bg bunga telur...

 pengantin n mama n umi neny n kakak2..
 rileks makan kat high chair baru...asalkan ada makanan...

 masa ni... stefan n kembar main ikat2 zurina.. n bila zurina mintak tolong missLR..cepat2 dia merangkak kat zurina n tarik riben kat kaki zurina..sambil tu dok 'aaaaiiipppp' kat stefan... pastu terus peluk zurina...huhuu...

excited...smp kain pon dah hilang...huhuuu...


n utk keepsake missLR...i belikan satu pinggan besar n sumorang greet dia kat situ..
yg bestnyer...suma org tulis bahasa berbeza2...
ada bm..english..jermen...greece...n vietnamese...
cool kan...?


nota kaki
1.aiseymen...citer blk mesia pon tak sempat nak gossip laie...
2.bulan depan besday i pulak... lalallalaaa.... (sambil pk nak buat wishlist....)

Sunday, October 24, 2010

LR1

Happy 1st birthday, Liya Raihany Mohd Razif..
U have all my heartssss....

Wednesday, October 20, 2010

20102010

Salam dan Hallo...

amek berkat tarikh lawa utk buat entry...
cerita n gosip yg uolz nantikan tak sompek laie den nak type...
cik seketeri den tuh...kejap2 lapar... kejap2 marah kat toys dia..kejap2 nak kena tukar pampers bagai.. kejap2 geram sbb terpijak kaki sendiri....huhuuu...
tp tak per...sbb i adalah seorang MAMA yg hebat... semua mama adalah org yg hebat.. (amek semangat dari status cik yam kat fesbuk...)

skg ni.. cik liya raihany tido...
i pulak..tergaru2 kepala carik idea nak buat 'bendalah' nih..(rahsia lah sangat)..
ahad ni cik liya raihany akan cecah 1 tahun...
peewwwiiittt....dah anak dara dah... :)

i ingat nak la buat cupcake sebijik utk dia... kasik feeling besday party sket...
dalam sibuk2... haruslah hapdet blog dulu... amek mode utk entry2 di hari mendatang...
ada ke i kisah org nak baca ke tak bloh nih...?
ooo...skg i kisah sbb nuffnang i tak gerak2 dah dari 3 bulan lepas... hhahahahahahaaaa...
eh..gelak pulak..
sila suruh jiran u bukak blog i jugak...

Tuesday, October 19, 2010

i am back..

Salam dan Hallo...

ladies and gentlemen.. i am back to life and my routine..
ok...ok.... semangat! semangat!
a millionsss of story mory morning glory to tell...
also... a lotss of gossip which uolz will want to know about...

internet baru masuk...tp tak brapa nak stabil.. n i type entry ni sambil berdiri depan lemari sbb laptop kena dok melekat kat modem...
canggih giler WLAN jermeng..huhuu...

n i br berkesempatan hapdet sket2 pasal kengkawan2 tru fesbuk...
pada those yg dah bertunang n kawen... tahniah...semoga bahgia ke akhir hayat...
pada kawan2 yg br nak dapat n dah dapat baby.. tahniah.. semoga bertambah hamba Allah di bumi ni..
pada yg br dapat ujian dalam hidup...i doakan Allah permudahkan segalanya...
n pada yg dah kembali ke Rahmatullah... takziah pada family.. semoga arwah ditempatkan bersama orang2 yg beriman..

pada perindu2 blog ni...
doakan i n family sumer sihat...so that i akan tegak berdiri meng'update' blog yg ntah smp bila WLAN ni akan ok...

takat ni jer dulu entry come back i...
semoga i larat nak berdiri lagi esok...huhuuu....

nota kaki : kami skg menjadi warga Raunheim...

Sunday, October 3, 2010

sod ba ro...

Salam dan Hallo...

sabar itu separuh dari iman...
pada those yang tak brapa nak reti sabar...
at least...tolong blaja jangan lepas geram kat orang hanya kerana anda kurang reti bersabar...
sebab semua orang ada limit kesabaran masing²...
cekidaut...