Tapak kaki

Salam dan Hallo...

ni entry ke tiga kot pasai tapak kaki dak kecik tuh..

plan2 nak buat masa umur sehari....tak jadi...
pastu...buat masa umur dia sebulan.... (tapak kaki)
dan hasilnya mcm kat bawah nih....


pastu...
masa umur 5 bulan kot...i beli lagi satu set...kengkonon nak buat masa umur dia 6 bulan...
tp tunggu punya tunggu papa.... last2 liya dah 7bulan...
so...set tu i bg hadiah kat anak member...

masa umur liya nak masuk setahun...
WAJIB beli lagi satu set...

so lepas few days umur missLR setahun...
i ngan encik suami ajak missLR cop kaki dia...
kalini missLR cop kaki dia sendiri....
hehehhee..pandai...
i canai... then suruh dia berdiri atas clay tu...
siap dia bengkok2 lutut...tekan2 lg clay tu...
hasilnya...
kaki kiri tak nampak sangat...
tp enough utk buat kenangan kaki kecik missLR...


gambar atas ni pulak...i buat 4days after missLR reached 1year old..
ofkos yg merah tu kaki dia...
yang seronoknya... time i trace kaki dia ngan pen... dia duduk diam saja...
then... bila i nak kalerkan ngan marker merah... dia sibuk nak letak lg kaki dia kat lapik kaki tu...
nak suruh buat lagi...
i kata 'kaki liya ada dua... so...kita buat dua saja...ok?'
missLR geleng2...
'nak buat lagi...? kita buat kaki mama pulak ok...?'
missLR angguk2....
dia duduk diam tengok i trace kaki i pulak....
bila dah siap... tepuk tangan...
hehehehhehehee....bijak...bijak....

n kalau uolz perasan... ada 1 tapak kaki tersesat...
itu bapak liya punya....
emmm....malas nak cakap kenapa sebelah..
biarla...

Comments

Adrina Adi said…
olohhhh.. comelnya tapak kaki tonet dia. hehe...
CikTie said…
kreatif betul u ni... turun darah seni mak tu.. suka idea tapak kaki ni....
:cahya schatz: said…
kak ad : hehhehe... tu la... budak2 mmg semua comey... cuba tgk kaki mak ngan pak budak tuh... gamak buleh kata comey...??
:P

ciktie : kretip la sangat...
ekceli dok buat sbb benda2 kat sini murah n mampu beli..
kalau dok mesia rasanya....tiap2 tahun i buat cop kat alas kaki ja kot...huhuuu...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO