berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, December 20, 2010

part 04 - cerita² lain time blk mesia

Salam dan Hallo...

hohohoo... (tu dia...santa mai dah...)
cerita blk mesia tak abih² lagi... dok ada sedozen lg episod lepas ni..

episod kali ni i nak highlight 4 cerita...

point satu ngan dua...
selama ni mmg la i agak kagum ngan org² yg duduk obersi... tp bila diri sendiri dah duduk obersi.. rasanya byk benda yg tak best dari yg best...
apa yg terjadi masa i blk ritu sangat la obvious nyer menunjukkan ada segelintir org mesia ni pilih bulu...
layan org ala kadar... tp bila tau org tu lebih sket... baru nak layan elok2...
kes 1.. keta adik i masuk bengkel.. tersadai punya lama...
iyer...yg kuning+biru itulah bahan kejadian..
adik i kata, everytime dia pi.. tokey tu dok buat2 sibuk... pomen pon asyik tak dak... tokey tu cakap lgsg tak tgk muka customer.. yg dia tau... 'kita berniaga ini mcm la....'
ko kira ko punya beniaga... yg keta aku tersadai tu ko tak kira...?? time nak tow keta bukan main berdesup ko sampai.... dah masuk bengkel... ko tutup jer keta aku tuh ngan canvas 2 purnama lamanya.... cessss....
nak aku bakar bengkel ko..??
ok..itu mode tgh panas...skg keta tu dah kuar bengkel...
apa yg i nak cerita kat sini ialah sesi pertembungan beberapa pasang mata (termasuk mata missLR) dgn tokey tu...
mula² i sampai... dia tak dak...
pastu, 2nd time dia ada...pomen pon ada...
i tanya benda pon...jawab tak tau..tak tau saja.. pastu dok cakap cina ngan org opis dia...
ishk!
'bos...u duduk sini sat... i nak cakap ni...'
'ni keta sapa...?'
'ni keta i...! adik i tukang bawak saja... i blk jauh² nak raya...naik flight 12jam... tgk2 keta i tak dak... adik i kata, u kata buleh kuar bulan posa.. skg suda 2minggu posa...'
waaahh...dan² suara bos jd slow saja... cakap kata guna cat bagus la... nak cari barang bagus la...
'itu semua bengkel pon kena cakap mcm tu... i nak tau bila buleh siap... u tunjuk kalendar kat i... simen...bila..? cat...bila...?'
yg adik i n encik suami dok diam saja...
ishk..tak ganas lgsg depa tuh...
next time i pi lg.. nmpk la perubahan kat keta tu.. at least...simen dah siap...
tp still tak sempat siap time raya...
masa ni in progress... buang suma pastu biar duploh minggu..cet..
kawan i penah eksiden mcm ni jugak... keta jazz jugak... tp sbb ada selit kad 'Datuk X-file'... 2 minggu siap!

kes kedua...
abah i dah start sakit tua.. tak serius sangat... tp abah buat bg jd serius...
abah jz kena makan sebijik ubat besar jari telunjuk missLR... n minum byk air...
tp abah slalu skip.. so salur air kencing slalu jem...
masalah kesihatan lain.... tak der lgsg.. Alhamdullillah...
so... nak dijadikan cerita... almost 3 hari skali... encik suami n i akan bawak abah pegi hospital tukar tiub kat salur kencing...
disebabkan kerap sgt masuk kecemasan... i konon2 nak pi jumpa doktor pakar la.. sbb everytime masuk ICU... kena cerita dari A-Z... next, jumpa doktor lain...cerita lg...
i pon pi la kat klinik pakar hospital berkenaan...
bg surat semua... pakcik tu kata, ok...nnt dia refer kat dalam...
duduk dlm 5minit...ada sorang makcik ni kuar...terus jerit... 'ni sapa punya nih..?!'
satu dewan tgk i oookkkk....
'saya..' i menjawab sopan... (dah gaya cerpen kan....)
'apa masalahnya! kat sini kan dah tulih tarikh. mai ja la nnt.'
i pon explain...
makcik tu cakap kuat lg...
stended hospital kampung... satu dewan pasang telinga... dok syok dgr i kena marah kan...
ishk makcik nih.. muka i dah merah rasanya time tu...
'puan... doktor kat ICU yg suruh saya mai sini.. ini first time saya mai bawak abah.. saya duduk jauh...ni semua surat² doktor.. tgk la yg mana nak guna..'
makcik tu tgk blk kertas² yg i bg...
'dok mana?'
'german.' time tu dah malas sgt tgk muka makcik tuh... org lain pon dok kepo2...
'ouh...dok sana ka..? kerja apa..?'
haaaa....dan² cakap lembut...siap gosok belakang...

awat eyh jd mcm tu...?
abih...kalau abah i yg terkodeng2 pi tanya.... kena marah free ja la...??
/$%&$=)=?"§$&??=0ß8 (maki²an...)

kes ke-tiga
blk beraya di mesia ritu... i berpeluang merasa sakit H1N1...
takut tak...huhuuuu....
mula² demam.. ingatkan sbb mesia panas sangat....
pastu mula rasa tak larat yg tahap bukak mata pon rasa berat..
baring pon bantal jd panas mcm bontot periuk letak atas api...
so... i pi check...
skali kena admit.. sbb datang dari oversea.. kena buat ujian...
urusan kejap saja..
sbb ada insuran kat germany..
tp at the end, encik suami kena byr guna creadit card sbb depa tak mau urus ngan insuran sini...
ok..apa² jer la kan...
masa nurse nak tolak i masuk ward... doktor dok check sorang budak nih...
rupanya budak tu dari subuh ada kat situ... lembik sbb demam-muntah...
sapa² tak buat apa² sbb budak tu tak dak insuran or problem ngan kredit card...
i kata kat nurse..
'dik... urus la budak tu dulu... akak buleh jer jalan sendiri....' sbb time tu nurse tolak i ngan wheelchair..
'tak pa... dia tak buat payment lg... lg pon wad penuh..'jawab si nurse...
eyh... takkan nak biar budak tu...??

lepas masuk wad...drip..then i tido..
bgn tido.... rasa muka n tangan kiri mengembang...



huh...
ptg tu... i dikonpemkan sebagai pembawa influenza A positif...
tp doktor kata...i jz kena relax...
ptg tu, encik suami n family datang melawat..
breast dah bengkak time tuh...
encik suami belikan missLR susu tepung... 1st time dia minum susu tepung... tp dia ok...
selain makanan...encik suami bawak selai baju dia n body missLR (yg depa dah pakai)...
'kot² mama rindu kat kami...'
ouh...sweet nyer! (laaaaa ssaaannngggaatt....)

esoknyer, hari sabtu....doktor datang check...dia kata demam i dah ok..
'u want to go home aa...?' doktor cina...
'yes..please...i miss my baby already...n of course i dont want to spend my holiday in a hospital'..
dah rugi 2 hari cuti i...
tup2... ptg tu dah buleh discharge...
hati gumbira...

seminggu lepas tu..nak pi amek blood test n futher check up..
doktor kata ujian test... i ada H1N1...
waaaaahhh... eh.silap tone... wwoooooohhhh!! H1N1 tuhhh...
tp sbb demam i dah kebah...anggap jer H1N1 tu dah heal...
settle.

kes ke-4
lepas pada hari i masuk wad tu.. missLR lgsg tak nak susu badan...
tgk pon tak nak...
smp la harini... :(

No comments: