berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Sunday, December 12, 2010

part 03 - minggu² pertama

Salam dan Hallo...

okkk....okkk...
i tau entry ni sgt la laaammmmbbbaatttnnyaaa...
dah lama dok dlm draft... skg br buleh dapat kelulusan terbitan...(i tipu...)

KE-SATU
ada org tuh... (sambil mulut muncung kat encik suami) dah 7 tahun tak posa n raya kat mesia..
dari dalam flight dia dah kata nak serang pasar ramadhan... tp bila dah sampai mesia.. ada la kot 2,3 kali dia pi pasar ramadhan... tu pon..tak sempat nak round habis2.. terkalut2 ja nak cari benda...maklumla...bangun pon dah tengah hari... nak buat tu..nak buat ni..tup2 dah nak bukak posa..

KE-DUA
hari pertama sampai... kami blk rumah bonda...
lepas jumpa mak tok ngan tok wan... missLR jumpa paksu syukri... main rilek ja...
maybe rasa selamat bila tengok muka paksu sebijik muka mama... kopipes..
petang... lepas bukak posa... kami blk rumah tok ayah...jumpa tok ayah...opah n paksu din...
missLR mcm pening2 lalat bila tak betul time tido... tp layan jugak suma org...


KE-TIGA
n seperti tahun lepas.. benda yg i mengidam.. tak dapat.. tp apa yg encik suami idam.. buleh kata, suma dapat..
tp yg kelakarnya.. laksa yg selama ni menjadi pojaan hati dia dah direject mungkin utk selama2nya.. sebab apa..i tak leh bgtau demi menjaga periuk nasik pakcik laksa tembok...huhuu..

KE-EMPAT
seminggu yg pertama mmg jetlag teruk... tambah2 pulak ada missLR...
hari first... at least dapat jumpa dua2 family....
mlm first... time org masuk tido... kami kuar makan KFC...
bukti kata kami makan kepsi
ofkos la org pelik bila pukul 2pg usung anak yg cuma pakai body tak der lengan, duduk dlm car seat yg tutup ngan net, dengan riang ria makan KFC smp pukul 4pg...
ada sorang minachi nih... main2 ngan missLR... pastu mintak nak amek gmbr (jgn ko mandremkan anak aku sudaaa...)
dia pon meluahkan rasa pelik dia tgk kami...
ekceli, i rasa tak la pelik sgt sbb tu bulan posa kan... so kira kami ni kuar sahur la...
tp mmg org kat situ tgk kami pelik pon...
malam ke-2... kami usung paksu din pi pekena char keow teow..
lg la org tgk pelik...
usung car seat turun makan kat warung... mau taw la kan..!
tambah pelik bila org² tgk missLR dok diam saja dlm car seat... i bg dia gigit biskut... diam la dia... so mama buleh makan char keow teow ngan aman dan papa siap tambah order sepinggan lagi...

KE-EMPAT
missLR cepat make frens... dia tak kesah sapa... asalkan org tu layan dia.. dia geng!
senang bila bawak jumpa family... dgn sengih dia... ngan ramah dia (even dgn bahasa sendiri)....
makanan kegemaran ialah baulu... skali makan...bantai 2 bijik buah cermai...

KE-LIMA
pemakanan sgt la melimpah ruah...
kalau blk rumah bonda harusla smp penuh meja... rasa mcm nak kena beli meja utk doplas org saja...
tp.. kalau beli meja besar pon...ada kebarangkalian penuh jugak...huh...

aiseymen.. i lupa nak makan ulam pucuk ubi la..jeemmmm....!

KE-ENAM
ouh....blk ritu... missLR dapat peluang tido dlm buai...

waahhh..bukan main.... syok dia geng ngan mak tok dia... mak tok tangguk smp la dia tido...
tp before tu...dia sembang dulu 14 episod drama ngan mak tok....
lg satu....
errr.... i letak gmbr jer la...
pakai body takder lengan ajar ngaji....buleh...??

No comments: