missLR - vegie lover

Salam dan Hallo...

anak saya mmg suka makan buah-buahan dan sayur-sayuran...
dia buleh menghabihkan sebijik buah pear sorang² saja tanpa kongsi ngan mama or papa...
kalau papa suruh suap sikiitt... dia akan kuarkan yg kecik dari mulut dia n suap...
yg lain sumer² missLR yg punyaa....ha!ha!ha! (gaya jin ahmad albab...)

itu satu bab..satu lg pasai dia menangih tak hengat punya then suddenly diam sbb dapat epal sebijik... terus diam okkk....
tarah sikit2 kat gigi dia...
ouh...gigi dah 6 batang... belagak la skit kan...

skg kalau saya masuk dapur.. missLR pon akan membontoti... kalau tak pon, dia melekat kat kepala lutut mama.. if not, agak tidak lengkap hidup Liya Raihany agaknyer...

so..mari ye tuan² n puan²...kita tgk apa aktiviti missLR kat dapur...
tajuknyer.. 'menolong mama saya di dapoq...'

mama.....iyah tlg potong potato okeyh...?
mama.....iyah tolong okeyhh...? mamaaaaaaa....
iyah tlg kupas kulit potato ngan gigi....gigi iyah dah byk!...
ok....iyah tolong potong carrot pulak...
mama....cemni ker...?
sekian..itu jer citer harini... lepas kelas memasak kat dapur, papa pon blk dari opis.. n natijahnyer....
iyah dah kenyang makan potato ngan carrot daaahhh....

Comments

x-o-x-o said…
1) nk tgk gambaq dia melekat kt kepala lutut mama dia.. (^_^)

2) suka n3 pasal liya byk300x...wajib ada gambaq la.. ;)

3) ni kira mmg mkn mentah pun dh kenyang ka ni..senang btui jaga liya hehehe...
Messy Mummy said…
Sangatla bagus.. Senang la macam tuh. Ada budak yang sampai besar tak mau makan buah and sayur.. MM duk plan nak ajar anak MM makan sayur and buah gak nieh.. Doa tak jadik macam babah dia yang buah and sayur tak makan.. ergghhh...
Kak Bahijah said…
Chef kecik aka Liya, nanti mai masak kat rumah mak su pulak no.. Kat rumah mak su ni ada lagi 2 orang chef kecik, yang asyik nak menolonggggg ja.
:cahya schatz: said…
eyh..i tak perasan mcmn i buleh tak ter'reply' komen2 kat sini..

x-o-x-o : more pics akan diload KEMUDIAN... (err...bila ntah..)

MM : dah byk resepi mcmn nak bg budak minat makan sayur n buah...
contohnya..kerat bentuk2...

kak bahijah : bagus2...liya ada geng...hehheeee...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby