Wishlist utk besday 2010

Salam dan Hallo...

wishlist ni sekadar memberi pendapat apa encik suami  uolz nak bg kat i tahun ni...
buleh pilih... agak2 nak terbagi hadiah yg sama... tontong pun buleyh... tak der masalah... i terima dengan hati yg terbuka..
berangan jer la lebih2 kot ada org nak bg kat i.... ekceli wishlist ni setakat tatapan i jer... kalau dapat... dapat la.. kalau tak dapat... masuk pulak wishlist utk 2011...huhuu...


1. suar jeans
kat jermeng...suma org akan ada at least 5 or 6 jeans...sbb almost everyday n aktiviti akan pakai jeans... sesuai ngan semua weather pon... tak yah contohkan org jauh2... encik suami pon ada berbelas jeans..
i..? errr...takat 2tahun dok jermen.... i ada 2 jeans SAHAJA... buleh jer survive tp mmg dah naik lunyai ler jeans tuh...
so blk mesia kali ni..i roket adik ipar i yg kecik molek tu punya jeans... (maksud tersirat.... i pon dah makin kecik molek...)
then... i punggah i punya beg kat rumah bonda... jumpa lg 2 jeans lama i... okies... dah ada 5 jeans skg...(senyum kepuasan..)
bukannya i tak try cari jeans masa blk mesia ritu... siap kena paksa ngan encik suami.... tp sumanya low cut... mana i nak sorokkan perut yg menggelebeh ni...tu la... org pakai premium beautiful... i pon nak pakai... tp org pakai hari2.... i pakai sebulan 5x..... hahahhahahaa...
ok.tak lawak..


ouh... lupa... size i 26/27... eyh...dah 28 kot  =I

2. sewing machine
benatang ni mungkin diingatkan kat encik suami... kengkonon hadiah lepas bersalin... anak dah setahun dah... tp tak nmpk pon gaya dok survey benatang nih...
takat survey pon dah ok... bukannya i nak guna skg.. tp at least... bulehla i kerjakan bantal2 yg lembik tu utk diperkeraskan blk... (errr....utk bantal kita guna 'diperkeraskan' ker....?)
bantal kat sini style bantal lepak kat mesia.... besar 4segi tuh... so... bila dah lama guna... span2 kat dlm tu pon dah berserabut.... bila nak guna kena kumpulkan suma span2 n lipat dua sarung bantal tu... br la buleh dipanggil bantal... kalau tak lipat jawabnya.. tido atas lengan sendiri beralaskan sarung bantal.....
eyh...jangan belikan hadiah bantal utk i k...

3. iPod or iPhone or blackberry
tak perlu la iPhone4...
ekceli... i nak gadget yg senangkan i hapdet blog n fesbuk... tu sajer...
tp kalau adik laki i baca entry ni... bg tepon u pon tak pa..tak kesah... adik beradik punya hal...
eyh...semalam i mimpi kat u la dik... kita pi pinang anak org...whheeeeettttt...wwhhheeettt....

4. lemari kecik aksesori
sejak menjak ada anak nih... pakai jam pon tak sempat... dok pk botol dia... susu dia... pampers dia...
jangan kata jam... cincin kawen pon dah lama tak pakai...
blk mesia ritu konon2 nak berubah la... beli la sekalung rantai silver AVON... sbb nmpk dlm katalog mcm lawa..
pakai sehari... liya tarik.. kalung tuh gugur ke bumi... jawabnya... smp skg dok dlm kotak AVON blk..
blk sini semua jd tak sempat... rantai emas i pon dok ada dlm beg lg...ishk...
so...mungkin kalau ada sesapa yg bg lemari aksesori ni akan membuatkan barang2 i tersusun n senang nak dicapai bila nak kuar or berhias utk encik suami...
(bunyik mcm nak suruh encik suami jer jugak yg kena beli...hahhahahaaa)

5. Wii Fit
or at least... wii sport game utk exercise... i dah mcm beruang polar dok atas kayangan nih... dah la skg sejuk... nak turun jalan2 pon hilang mood... kalau kuar... mesti nak cepat2 blk...
so adalah afdhal... i meng'exercise'kan diri...
ouh....yoga pon layan gak kan....tak der nyer i nak baca mandrem2... tp maybe smbl yoga... smbl..'liya duduk... liya makan..... liya diam....'

6. buku resipi yg i buleh paham
kalau u all rajin nak print out then jdkan buku pon i terima..
buku resepi tu haruslah ada page kandungan yer... tajuk ngan mukasurat selari... ada bhgn ikan..daging.. kek.. western... dan sebagainya...

dah la wish kat org... byk syarat pulak...
tp tak per... kalau uolz malas nak buat buku resepi kat i... buleh pilih benda lain... pjg lg wishlist nih... hahahaaa...

7. boot winter
caya laa..... at last... i mintak boot... hahaha...
kelakar la... tp bila tgk org mesia pon makin ramai buat koleksi boot... jd marilah kita ber'boot' beramai2.... yeee haaaaa.... (gaya koboi...)
**but plz...i dont want UGG...it makes me look like beruang polar...gemuk pendek...

8. big bag... i mean BIG bag..
tak yah yg branded pon tak per... yg penting BIGGER dari suma2 handbag yg i ada...
ada ciri2 keibuan (perlu byk compartment)... buleh sling n letak kat lengan gaya posh beckham...
contoh dari google seperti di bawah...

9. containers / organizers
i HEART containers / organizers...
tak kisah la.. kaca ker...kotak ker... seramik ker... kayu ke...
suma i suka...
pendek kata.. kalau ada rumah besar 4tingkat... harusla suma benda dok ada dlm kotak or balang... huhuu..
(tp time i ada rumah 4 tingkat tu..mintak2 la ada lg duit lebeyh utk i beli containers tu suma...)


10. house furniture
from resourcefurniture.. tgk youtube nih... http://www.youtube.com
indahnya kehidupan bila suma benda dlm rumah buleh tolak2.. tarik2.. sembunyik2.. lipat2...

11. frame gambar - size 40.5cm x 50.5cm
size lain pon perlu... tp plg perlu since april 2008 adalah size di atas..

12. indoor games yg berilmiah
selain wii yg ada cuma 2 controller... i teringin nak ada game2 mcm scrabble.. monopoli... chess... dominos..
supaya tetamu2 yg datang kat rumah i tak der la terpaksa melangut tgk citer jermeng yg tak dipahami itu...
selain itu dapat juga mengeratkan silaturrahim bila main beramai2...
ouh...kalau dapat batu seremban best jugak kan..

13. set 'herbs garden' or set hidroponik
semangat nak hijaukan alam n makan makanan segar dari ladang.. maklumla...skg kan duduk atas kayangan yg tak bertanah...kena la cari alternatif lain kan..
abg...bersedialah utk tgk pasu2 dlm rumah...

14. sebijik GPS
ekceli...i dont need one..
so... hadiah ni buleh masuk dlm wishlist besday encik suami...
kan,abaang...??? (sambil angkat kening..)

15. deep fryer
tak brapa perlu skg... tp kalau dah ada... i konpem deep fryer tu tak brenti buat kerja...
maklumla...i kan rrrraaaaajjjjiiiinnnnnnnnnnnn masak...

16. portable studio
perrggghhhh.... yg ni i br terpikir n br google...
kalau tak dapat kotak tu pon..tak per... i buleh buat sendirik... tp kalau dapat spotlight 2 bijik tuh.. alangkah mcm pro nyer...
sesuai utk amek gambar masakan2 i...
n ofkos bukan amek gambar liya... tp, kalau liya pon muat masuk dlm kotak tuh... apa salahnyer...

17. something from victoria secret
u name it... http://www.victoriassecret.com
aaabbbbbaaaannnnggg~~~~ (panggilan mendayu...)

18.

uhh...tak larat pk dah la...
entry ni pon dah seminggu dok dalam draft...
maka yg selebihnya... i listkan dalam hati encik suami jer la...


i ni part meng'list'kan barang mmg terer.. tp bila time nak kuar shopping.. mula la... mahal la.. tak kena taste la... dapat suami pemurah hati pon tiada berguna kalau bini dia pulak dok wat pelecey...
baju dah smp berbulu pon tak terpikir nak beli baru... smp kena sound ngan encik suami br la nak pi pusing kedai baju 18x utk beli 3lai baju...
jem!

Comments

Anonymous said…
dapat suami kaya duduk oversea..mesti la dapat letak wishlist macam-macam..
selamat hari lahir..
Messy Mummy said…
Salam perkenalan..

mengintai2 tetiba ada wish list yer... i also will need to make a wish list this year. my hubby is out of ideas dah.. we might have few thing yang samer.. huhu.. bdw, can i link you to my blog? nanti free2 jenguk2 lah my blog. still new n pening nak try2. hahaha..
:cahya schatz: said…
anonymous : thanks for the wish..
ehhem...sapa kata dok obersi kaya..? i dah pernah buat entry pasal tuh..
letak wishlist tak salah dik non.. tp kena simpan duit sendirik la..

messymummy : hello there.. :)
sila la link...buleh kawan2...
Ajzie said…
Mak aii panjang nya mamaliya... insyallah tak dapat semua.. satu pun ok kan...
:cahya schatz: said…
kak ajzie : tak dapat pon tak per kak.. kena blaja menabung sendirik..
saja syok buat list.. tambah entry... hahhaahaha...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003