berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, November 16, 2010

part 02 - suprais yg tak suprise sangat..

Salam dan Hallo...

citer mesia br nak masuk second episode...huhuuu...

blk ritu langsung tak bgtau family tarikh betoi...
tp ayah (ayah encik suami) ngan bonda (mak i) dah teka dgn tepatnyer tarikh kami blk.. tp dah namanya nak wat seprais... harusla deny even depa teka betoi kan....

so!
hari yg dinanti telah tiba.... smp ja epot penang.... i call satu²nya org yg tau tarikh kami blk... adik teruna i... tp dia tak jawab... byk kali i call... byk kali dia tak jawab..
i dah panas time tuh.... (mula la nak ungkit segala pengorbanan...)
i call kakak i... rupanya adik i pi bercinta kat KL... adooiii... sengal...
time tu mmg i marah betoi... org lain pon bercinta jugak... tp tak leh ka korban sehari utk angkut kakak dia yg setahun skali blk mesia ni...

encik suami mula start ngan plan B...naik teksi...
tp kat epot penang rupanya tak dak MPV... teksi biasa pon mahal... pastu kalau kami nak amek teksi.. kena 2 bijik... sbb beg besar... ngan stroller lagi... ngan car seat lg...
jeeeeemmm....

lepas ja missLR mengamuk dlm flight domestic, dia terus tido... mmg terus pengsan... bagus jugak dari satu segi kan...
senang sket encik suami ngan i nak cari alternatif lain utk blk....
lepas tanyakan teksi yg tak berbaloi rega nya... kami guna plan C...
encik suami try tanya keta sewa pulak... pon tak berbaloi jugak... dah tanya suma kaunter... pastu mai la sorang abg ni (ulat)... offer keta dari luar, bukan dari company yg ada kaunter dlm epot tuh... tp tetap tak berbaloi...

dlm dok termenung² pikir tu... encik suami pi beli air (eh...bukan time bulan posa ka tuh?)...ekceli nak tukar duit...
kat kedai tu, kakak cashier tu tanya encik suami nak blk mana...
so...encik suami cerita punya cerita... last² kakak ni kata dia buleh tolong....
tp syarat dia... bila van tu sampai ja... terus pi kat driver tu... konon mcm kenai...
kalau tak, maybe polis kacau sbb teksi lain tak leh masuk kawasan epot...
so... deal punya deal... ok la... rega pon lg berbaloi dari 2 bijik teksi or sewa sebijik MPV...

kami pon tunggu...

time tu i rasa mcm buat sindiket haram jer... dah la mata dok melilau... ada jer van or MPV brenti... kami pusing tengok kakak kat kedai tu... kalau dia geleng... means bukan org tu...
dlm 10minit mcm tu.. ada la uncle cina ni smp... so kakak kedai tu pon bg isyarat kat encik suami... kami terus tolak troli beg...
i budget encik suami nak salam peluk2 uncle tu... (kata td.. kena buat² kenal kan...)
tp tu suma imiginasi i saja... jumpa²... kakak kedai tu bg isyarat pulak kat uncle tu... then... angkat beg... terus gerak...

heehheheee....

sangat la seprais nyer... sampai ja rumah bonda... bonda ngan abah dah terjengok² kat tingkap...
kiranya seprais menjadik la kan...
tp padan muka kami la jugak... tersadai sejam lebeyh  dok melengung saja kat epot...

missLR bersama encik tertuduh...
ngan tok ayah... hepi dapat hadiah ikan...


bila dapat cakap ngan adik i... dia beriya kata...'i anta msg kat u la...'
'anta msg apa...?'
'i anta kat fesbuk...i kata i tunggu u kat KL'
'bila u anta?'
'sabtu'


haaaaaaa...... eeeellllloookkk..... time tu i dah slamat naik flight..

6 comments:

mestilah I said...

HAHAHAHAHHA (keyboard ni tak der huruf yg lebih besaq lagi) .. eloklahh tunggu kat kl.. awat dia ingat kereta dia boleh semua barang u?

:cahya schatz: said...

errr...sapa nih..?
nick yg cool...mama eyh...?

masa-elahnyer...time tu tertuduh pi ngan bas...tak tau la mcmn dia nak angkut kami semua...

aimi nadiah said...

haha.. harus marah la kan dkt adik u tu.. hehe.. penang ngn kl jauh jgk tu..

:cahya schatz: said...

aimi nadiah : itu la pasalnyer.. dah la dia kerja shift...hidup 2 alam..org tido..dia jaga..org jaga...dia tido...
pastu la ni dok hangat bercinta pulak... penang-KL terasa berjiran...

rubaizah said...

aku pun penah wat surprise.. sampai kg kul 1 pg... tgk2 x dak sapa nak buka pintu

:cahya schatz: said...

rubaizah : aku pon nyaris² nak kena mcm tu...
mak ngan abah aku mmg dok plan nak kuar time tuh...
kalau tak...terpaksa wat suprise kat tanah liat pulak la...hehehe
(nasib baik rumah dua2 mak dekat...)