part 01 - balik kampong..hohooo...balik kampung...

Salam dan Hallo...

lepas 7 tahun posa ngan raya kat jermeng... akhirnya, encik suami blk beraya bersama family kat mesia... yeee hhaaa...
eh.
Alhamdullillah...
muka harusla muka gembira... :D

malam sebelum fly tu, encik suami ngan i tak tido sebab kemas barang... stended.. beg over limit.. huhuuu... encik suami dok try rearrange barang dlm beg...beg missLR saja ada 2 (ekceli 3..)
amboi senang hati ja dia tido.. tp i pon sempat gak tido setengah jam sementara encik suami mandi (time tu rasa syukur encik suami mmg spesis mandi lama..)

so pagi tu, kami 3 beranak, achik, cik dee n family abg zul suma pi epot beramai2.. kat epot, jumpa kak ayu n family.. mmg dah tau akan naik satu flight..

manja tokchik
anak²..
pelik pasaipa dia tak join budak² lain main..
1st experience naik fligt ngan baby..nerbes weeyyhh... tp achik dah bg pesan sebakul.. so ok la sket.. at least, tau apa nak buat.. n also, achik dah belikan sunblock n makanan utk cucu dia siap2.. :)
masa beratur, kami dapat masuk fast lane sbb ada baby..barang2 suma lepas.. termasuk la air2 utk missLR..
missLR mcm biasa.. excited tegur n tengok suma org n benda..
naik je flight.. dia sibuk main peekaboo ngan org kat seat belakang.. tak per la kasik letih2 sket.. pastu dia buleh tido kot..
bila flight nak take off.. achik pesan suruh bg missLR minum.. so that pressure tak sakitkan telinga dia..
i dah buat tee siap2... so bg dia tee...

gambar 1st flight ngan missLR
tak ingat missLR tido pukul brapa.. tp mmg puas jugak melayan perasaan ingin tahu dia...
i bagi encik suami tido dulu sbb dia mmg nampak tak larat..
lepas bg missLR susu.. missLR tido atas riba i.. then i try letak kat bassinet yg melekat kat dinding..
cool.. missLR tido rilek.. sapa2 yg lalu.. dok kata dia good girl sbb mau duduk/tido dalam bassinet tuh..

toys dia ada kiri kanan... tisu tokcik jugak yg dia nak pegang..

lepas separuh jalan.. encik suami bawak missLR jalan2 sket.. weather tak elok.. so kejap2 ja kena pakai seatbelt..
lepas agak selesa sket... harusla tido ngan gaya selesa...
intai2 dulu before tido... amek feel...
tido gaya selesa..
ada la few times missLR merengek... tp tak la keterlaluan smp tak leh nak handle.. dekat2 nak smp br la dia cranky sket.. maybe dah start rasa letih.. dah la flight dok bergoyang2 sbb weather tak elok... i yg dah tua umur 20-an ni pon rasa letih... dah la i tak tido lgsg... 

bab makan... harus dipentingkan juga..
i mmg tak posa time tu...
tp harusla makan time org bukak posa n time sahur...
stewardess siap dtg utk suggest kami makan gilir2... tp i letak missLR kat bassinet soh dia duduk ngan tenteram sbb i nak makan... setel..
bukak posa..
sahur..
smp KLIA... jumpa kak ayu kejap... pass barang... then gerak ke flight domestic...
tengah tunggu nak masuk domestic flight kat KLIA
masuk domestic flight.. missLR mcm tak keruan... tak nak duduk kat basinnet dah...

gambar2 ni adalah beberapa minit sebelum missLR mengamuk..
dari flight take off.. smp la mendarat... missLR bukak full volume... tea pon tak sempat bg sbb dia dok meragam.. tp paham la... mmg letih pon..
i kata 'tak per la liya... nangis la... mama tau liya penat... kalau ada org marah... mama marah dia blk...'
missLR pon amek kesempatan nangih sungguh2...
kuar jer dari flight... i letak missLR kat baby carrier... terus dia tido...
dia tido smp la kami jejak kaki kat rumah mak tok liah...

Comments

ann said…
weeeehhhh... balik tak jumpa aku pon.
Neny said…
comel gak eh bassinet tu...
CikTie said…
cik...len kali jgn dok buat surprise2 dah....kalau tak sure i boleh pi tunggu kat epot tu. sian liya...
:cahya schatz: said…
ann : ni ann mana satu eyh...? ann wan ka..?
sorry... blk sebulan nak kena cover semua..tak dan la nak jumpa kawan2 semua.. family pon tak jumpa semua..

kak neny : muat2 liya...
ada sorang budak tu.. setahun lebih.. tak muat dah...

cik tie : suprise2 pon i dah plan... ada org yg sabotaj (org sabotaj tu kalut berchenta...menci taww...)
mama said…
hahahaha nasib u lah cik.. buat komplot ngan orang yg dalam dua dunia tu..
kisahwanida said…
salam kenal.....

mesti sonok jumpa kaum kerabatkan.....
:cahya schatz: said…
kisahwanida : haruslaaa seronok..
tu pon still tak sempat nak cover jumpa semua family... kawan2 lagi la tak sempat..
dahliya said…
sama la ngn imaan bab2 main peekaboo ngn org blakang.. die lak yg lebey2 siap hulur tgn bagai..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO