Liya Raihany fisrt birthday party

Salam dan Hallo...

well...well...well...
anak dara i dah cecah angka SATU...
maka dengan itu... nick liya dlm blog ni akan bertukar menjadi missLR..
dalam kelam kabut kemas rumah yg tak kemas2 jugak nih... sempat ler i buat besday party among family kat sini..
blk shopping pon dah pukul spuloh mlm..
seharian missLR dok ngan umi neny dia...mama pulak kemas rumah sket2... then kuar shopping ngan papa sampai la kedai tutup...huhuu...
mlm tu...lepas tidokan missLR.. i sambung kemas dapur n prepare barang utk masak esoknyer...
tup2 dah pukul 4:30pg...pergh.... gila semangat i kemas...(kkeeeeemmmmaaasssss la ssaaaannngggaaatttt!)
alang2 jer dah nak dekat kul 5... i dok selongkar almari baju pulak...
dekat2 pukul 5pg... i baring tepi missLR... sembang2 ngan dia sket... tahun lepas..dia lahir pukul 5:09pg..
ekceli...dari pagi 23hb...i dok update je kat missLR apa yg jd tahun lepas... :)
time dok cerita2 kat missLR kul 5 pg tuh...rasa sebak jer...tak sangka anak i dah besar...
Alhamdullillah...
maybe i punya feeling over sangat... missLR terjaga.. bukak mata kejap.... gerak dekat i... peluk leher i...then tido blk....
lg la i feeling kuch2hotahey...



esoknya... i bgn awal dari biasa iaitu kul 6pg... i pon tak sure i tido ke tak sebenarnya...huhuuu...
yg pasti...time i jaga tu... pukul 6:04minit kot...
semangat ok...belon suma tak tiup lg... (last2..smp ke sudah tak der belon....hahahhaha...)
i tak tau la pg tu i kalut buat apa... kak neny smp kul 10 lebeyh... i tak start masak lagi...huh...

tema besday party missLR ialah 'malay wedding'..
i tak tau la wujud ke tak theme mcm tu....tp...i kesah ke kalau tak wujud pon....lalalallaaa....jawapannya TAK kesah...

penantin yg ber'custom'kan baju kurung hali layer..

bila dah theme mcm tu...haruslah makan nasik minyak kan...i plan jer over2 nak masak itu ini...tp last2, suma benda kak neny masak...
ini menu utama...
nasik minyak ujan panas... abg zul kata..nasik ni nama mcm tu sbb lepas hujan panas...then ada rainbow...
mmmm....logik...logik...

ayam masak merah... i tlg goreng ayam jer... the rest kak neny tolong settle....

kiri tu...acar... i tolong potong carrot jer.. yg lain kak neny buat...
kanan... gulai daging cincang...or nama glemer sket.. kari daging tetel... i tlg perap daging saja... yg lain kak neny masak...

sambil makan...sambil bukak hadiah...
missLR...seperti yg dijangka... akan excited nak koyak kertas balut hadiah saja.. lepas tu dia abaikan hadiah tu.. tp bila org suruh dia bukak hadiah.. br kalut patah balik cari hadiah..

1st hadiah yg missLR bukak ialah hadiah dari kak zurina n abg stefan...


abg stefan belikan liya baju baby dior... semangat...few weeks before besday liya dah siap² letak dlm paperbag hadiah...

then makan...
pastu...bukak hadiah umi neny n abah zul pulak...

besday girl posing...smbl pegang kulit limau...

lepas posing2 sket.... selongkar kotak harta karun dari abg awie n kak thuy..
awie kata dia bawak batu utk liya..hehehhee...
dlm kotak tu penuh dengan paper... kak biha n kak bila sibuk cari hadiah...
missLR sibuk jugak...tp sibuk main paper...huhuuu....


lepas tu...makan bubur chacha ngan bihun singapore pulak...

* gambar terpaksa di zoom kan sebab amek gmbr dari dlm periuk/kuali....


then... time makan tu jugak...
i mintak nabila bg bunga telur (errr....telur ganti ngan buah limau...huhuhu...)

 sempoi tp i puas hati sbb i buat sendiri... :)
teringat kat bonda...bonda buat 1000 tangkai spesis bunga telur yg sama guna bunga2 telur terpakai utk kenduri i...
i buat 10 tangkai pon puas dok kelebek...


ya Allah....
part paling penting pulak i lupa...
kek liya...sponsored by kak zurina...


sesi nyanyi...tiup lilin n potong kek...



lllaaaaaaasssstttttttt sekali....lepas perut dah nak meletup...hadiah suma dah bukak...
br teringat hadiah dari papa ngan mama dok ada kat stor...haaahahahhahaaaammpeess...

 
excited sampai tak peduli org lain dah...
apapon...majlis 1st besday liya sempoi tp best... just terkilan sket sbb tak dapat nak celebrate ngan family...n also... tokcik n tokdee yg tunggu liya kat spital ngan papa tahun lepas pon tak der sbb blk mesia...


lain2 gambar dan cerita sket...

 time makan n sembang...
 i amek gambar ngan si kembar a.k.a. tukang bg bunga telur...

 pengantin n mama n umi neny n kakak2..
 rileks makan kat high chair baru...asalkan ada makanan...

 masa ni... stefan n kembar main ikat2 zurina.. n bila zurina mintak tolong missLR..cepat2 dia merangkak kat zurina n tarik riben kat kaki zurina..sambil tu dok 'aaaaiiipppp' kat stefan... pastu terus peluk zurina...huhuu...

excited...smp kain pon dah hilang...huhuuu...


n utk keepsake missLR...i belikan satu pinggan besar n sumorang greet dia kat situ..
yg bestnyer...suma org tulis bahasa berbeza2...
ada bm..english..jermen...greece...n vietnamese...
cool kan...?


nota kaki
1.aiseymen...citer blk mesia pon tak sempat nak gossip laie...
2.bulan depan besday i pulak... lalallalaaa.... (sambil pk nak buat wishlist....)

Comments

Jalak Lenteng said…
hepi 1st anniv miss LR! how time flies..cam baru semalam ja cukoq jambui miss LR nih
Mazrah said…
Happy Birthday Liya!!!
Geram tengok pipi labuh Liya.

InsyaAllah nak p lawat Liya December ni. Hehehe :)

Aunty Mazrah
CikTie said…
bestnya kalau makngah pun ada kat sana...boleh maisarah jadi pengapit penantin tu.
:cahya schatz: said…
uncle jalak : tengkiu..mama yg tgk liya hari2 pon rasa mcm kejap jer setahun...

aunty mazrah : pipi tu dah surut dah.. kalut nak main...

ciktie : betoi³...pg tu..liya pakai hairband makngah... bila org suma puji cantik...terus tak nak pakai...
Neny said…
pengantin lelaki je takde...hehehe
wah kejap aje dah setahun yek..

Happy Birthday Liya! Getting prettier each day.

-psst: jealous lah u dpt blk mesia... :P
:cahya schatz: said…
kak neny : kalau ada.. dah kes lain dah tuh..

mama-miya : hehehee...prettier tuh ofkos.. but cannot prettier than mama..hehehhe...
mama yg dok belek liya hari2 pon rasa mcm tak sangka dah setahun...huhuuu...
kisahwanida said…
Happy belated bday lil liya....
anis said…
happy birthday liya! muahh!

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003