sedikit hapdet

Salam dan Hallo...

sedikit hapdet utk mereka² yg without jemu dok tatap entry² lama i...

ke-satu
liya dah buleh merangkak dengan laju walaupun sesekali terkelepek sbb terlalu konpiden... kalau duduk dlm walker, plg laju kalau reverse... maybe itu jer gear yg paling senang nak guna... kalau tak reverse... dia jalan mcm ketam...senget...
tp tetap comel..
air liur dok asyik meleleh... achik kata sbb nak tumbuh gigi.. liya cukup pantang kalau sapa² nak tgk gusi/gigi dia... nnt dia tutup mulut dia rapat²...
bunyik pon dah macam².. kalau ikut susunan alif ba ta... liya dah buleh sebut nananananannaaaa.....
since rabu lepas, kerap i tinggalkan liya ngan ummi neny.. kesian liya n kesian ummi jugak... terpaksa tinggalkan liya sbb ada byk benda nak kena setel since last week...
terima kasih Tuhan sebab masih sayangkan kami yg slalu lalai dengan cintaMu...



huhh...tetiba emosi pulak...
*tarik napas panjang² sambil baca komen mama kat entry lepas*


ke-dua
kami dah kuar rumah kat niddastrasse, rüsselsheim... rumah first utk kami as husband n wife.... n rumah first utk liya jugak... terkilan jugak sbb plan A, B dan C tak jadik walaupun encik suami dah try all out dah...
walaupun i ni bodo² alang... tp i syukur sbb dapat encik suami yg still sudi jd besfren i...
(part i bodo² alang ngan citer kami kuar rumah tu..tak der kena mengena...takat selingan saja...)

ke-tiga
disebabkan plan A,B dan C tak menjadi.... habih suma plan D,E dan F jd kacau...
deeemmmmmzzz u, *** (identiti dirahsiakan)
skg.. kami terpaksa cari rumah baru lepas terpaksa paksa abg zul ngan kak neny terima kami melepak kat rumah depa...huhuuu....
masalahnya... bukan kami tak dak duit or tgh susah macam org pelarian...
tp semua ni jd sbb plan A,B dan C dirosakkan oleh satu pihak yg identitinya dirahsiakan....
kalau ikut i nak cerita jer kat semua...biar karam singh walia or michelle melodi tau... pastu masuk buletin utama tv3.... tp encik suami tak bg...so i tak jd cerita.... maklumla...nak masuk syurga, kena ikut cakap suami kan....

ke-empat
jermen mmg negara yg banyak undang²...i mean...terlalu banyak...
susah sebenarnya nak cari rumah... byk sgt pantang larang nak kena amek tau... :(
nak cerita pon malas... tp tak per... sbb skg ni i mmg dok cari rumah... i maybe buleh cerita sket... tp next time...

ke-lima
tolong la doakan urusan kami dipermudahkan..
sbb skg ni i sibuk doa Tuhan berbuat sesuatu pada pihak² yg menganiaya kami... sbb kawan i kata.. doa org teraniaya senang termakbul...
so... u'olz doakan i...
i doakan depa....buleh mcm tu...?

Comments

kak zie said…
salam ....semoga segala urusan dipermudahkanNYA AMIN...heheh jangan tension2 nanti cepat tua mama liya...cool tarik nafas panjang2...beristighfar..bertahmid sebentar.. and yes..teruskan kembali kerja or plan P,QRSTu ..hingga Z ...hehhe
Ajzie said…
sapa plak aniaya kamu chaya... kenapa mereka buat mcm tuh... citer sikit dengan i...
:cahya schatz: said…
kak zie : tengkiu kak zie... :)

kak ajzie : mereka ialah mereka² yg tak pikir pjg bila berkata² dan tak mau pikir kesusahan org lain asalkan mereka² itu senang...

mmg nak cerita tp encik suami tak bg cerita... takut disalah tafsirkan...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003