Tag ~ dulu sorang kini berdua

Salam dan Hallo...

1. When was your engagement?
14 julai 2007
everytime crita pasal bertunang, mesti rasa mcm tak dak cerita nak cerita..tp kalau dah start cerita.. pjg pulak ceritanyer.. hahhahahahaaammpeeesss..
encik suami masa tu br mula kerja... dia blk bercuti.. kebetulan FIL pindah rumah.. so depa nak buat kenduri doa selamat.. n ayah kata alang2 kenduri.. nak buat majlis bertunang kami skali... encik suami pi call family i n bgtau hajat dihati... i ni terkodeng2 la taktau pa...smp la a day before encik suami blk mesia, bonda tersebut pasai bertunang... so dipendekkan cerita.. persiapan bertunang mmg simple sgt2 sbb ada masa 3 hari saja utk prepare... kebetulan masa tu purse i kena curik.. so nak kena blk penang jugak utk settle benda2 tuh...
encik suami smp jer kat klia... i amek dia kat epot.. terus pi PKNS shah alam, cari baju... pastu carik cincin.. time carik cincin tu... encik suami mmg dah tak larat nak bukak mata dah.... jet lag..
tp Alhamdullillah... family ada tulong mcm2... majlis happening walaupun simple... blk kl... i tadah jer la telinga dgr rajuk2an member sbb bertunang tak bgtau depa... tak terkecuali skandal2 yg mintak clash... eh.

apapon.... i sgt la cantek pada hari itu...hehhehe...

masa ni encik suami kurus lg...hehhee..


2. When is your marriage anniversary?
13 disember 2007
kami akad nikah 13hb kat mesjid mengkuang... blk rumah makan bihun goreng ngan posing2 sket...then encik suami blk rumah FIL..
kenduri 22 ngan 23hb.. i sentiasa mengimpikan kenduri lg skali... bukan kawen lg skali taw... i nak kenduri saja.. huhuuu.. side encik suami mmg i puas hati... side i saja byk benda lg i nak buat... gambar ngan family ramai2 pon tak sempat... maklumla.... rumah bonda dah lama tak kenduri.. so susah nak tarik bonda ngan abah utk posing2 ngan pengantin... kejap2 org ni nak jumpa...kejap2 org tu nak jumpa...
keburukan buat kenduri selang sehari ialah...muka jd lemau.. nak senyum pon tak larat... kami kawen skali ngan kembar encik suami... kiranya,ada 4 org pengantin la.. pasangan lg satu... dah kenduri a week before.. so masa kenduri side encik suami... depa senyum menawan la.... kami dua org pulak... senyum tak brapa nak menawan sbb letih hari sebelum tu pon tak abih lg.. nasib baik buat catering.. kalau masak sendiri... jenuh la encik suami ngan i nak kisahkan sental periuk pulak...

ni masa side encik suami...


3. How long have you known your spouse?
dari 1992
FIL in law pindah dari kl ke penang sbb ayah tukar tempat kerja... i satu kelas ngan encik suami.. mula2 i scorer kat sekolah tu... masuk jer dia ngan encik kembar... tergapai2 la i nak dok number 1 blk.. huh..!
rasanya smp skg pon ada lg gambar muka depa dua org kat tangga nak pi opis sekolah sbb dpt anugerah tokoh pelajar ngan anugerah pelajar lelaki terbaik...
okla...skg ni buleh la tumpang bangga... anak2 buah blk rumah kata..'makcik...ada gambar pakcik kat sekolah...' :)

4. How long did you date before you got engaged?
errr...dari 2001 kot.. tarikh couple... itu 1st time kuar ngan encik suami...
before tu...mmg kawan rapat tp tru phone saja...tak pernah kuar ramai2 pon...kuar 2 org lg tak terpikir...
lepas couple pon takder la dating beriya...buleh bilang ngan jari dating brapa kali... tak lama lepas tu encik suami fly2 away... tup2 jer... (refer nombor 1)

5.Where did you meet your spouse?
Sekolah Kebangsaan Mengkuang, Penang..

6. What is your spouse’s full name?
tan sri Mohd Razif bin Abd Mokhti

7. Do you have any children?
iyer..
lepas cukup2 setahun kawen... Allah bg rezeki utk dapat dak comel yg sempurna anggota badannya.. :)



8. How many?
takat ni..satu.
esok tak tau lg...jeng³...


9. Do you have any pets?
masa bujang..ada... mcm2 i try bela...kucing la....ikan mas la...errr...ouh 2 tu saja...
masa kawen...tak dak lagi....


10. Do you own or rent?
sewa rumah Herr Hörr yg ensem sbb kaya... :P

yg dalam line itam tu la rumah i... i mean, rumah sewa i...

Herr Hörr dah ada 30bijik rumah kat sini.... lepas tu nak beli lg... dah macam nak beli anak kucing daaa... rasa nak beli, beli... patutla i tengok makin ensem...sbb makin kaya rupanya.... :P


11. Do you live in the country, city/town?
town jer cukup...dok ruesselsheim is better...gossip u...gossip!


12. What is your favorite activity you do together?
mula2 i rasa shopping... lepas tu i rasa tak sure pulak...
penat i pikir apa aktiviti feberet kami..
nak kata jalan2... encik suami tak suka jalan2...
nak kata tgk citer korea... i tak minat citer pjg2.. encik suami ler jugak dok langut sorang2...
nak kata  kemas rumah... seminggu skali pon tak tentu lg konpem kemas rumah...
ouh...mungkin mengadap komputer.. tp encik suami ngan komputer dia.. i ngan laptop i...
ouh Tuhan... sungguh tak together2 aktiviti kami...

13. Do you have a favorite vacation spot?
rumah bonda ngan mertua...
i dah kata, encik suami tak suka jalan2...
so... tempat yg kami akan melepak lama n kerap pi ialah rumah parents... huhuuu...
time bercinta-cintun dulu... selain dari klcc... encik suami akan usung i pi rumah pakngah n paksu dia...
bukan apa... perkenal siap2... dalam erti kata lain,kalau pak ngah ngan paksu nampak dia ni (i) jalan ngan laki lain... sila anta laporan lengkap...

14. How many siblings do you have including in-laws?
all together-gether....lapan..


15. What mosque do you attend?
macam2.... turki pernah... bangla pernah... morrocco pernah... arab pernah....
nama ja lain2... tp semua kat frankfurt...

16. Is this the mosque you got marrried in?
mesti la tak...


17. What town is your current address?
Rüsselsheim @ Ruesselsheim...

18. Do you work or stay home?
dok rumah...jaga tanggarumah...
maklumla....dok rumah tinggat satu... terpaksa la jaga tangga...
ekceli teringin gak nak kerja blk... tp rasanya i try berbisnes la kot... sayang nak tinggal liya kat org...


19. Where did you go for your honeymoon?
Paris..
tak pernah terpikir pon nak pi sampai paris.. tup2 jer sampai.. happy!
jalan setiap ceruk sampai lupa kata honeymoon....  sewa bilik hotel lawa2... blk,tido tak sedar diri smp esok pg...

kami tak kissing...dia saja kiss saya...

20. Leave a piece of marriage advice :
always be a bestfren to each other...



saya mengetag :
sapa yg baca tag ni n ada blog..

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO