berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Sunday, July 4, 2010

Minyak Senyonyong

Salam dan Hallo...

lately i kerap dengar pasal pergaduhan dan perpecahan rumahtangga dikalangan org terdekat i...
i rasa sedih... sebab i tak mampu nak buat apa2 selain dari tulong dengar... tu pon kalau depa nak cerita kat i... kalau tak, i dengar dari org lain.. lg satu, i mampu tulong doa yg paling terbaek utk depa semua...
i tau, senang telinga mendengar... susah lg hati yg menanggung..
bila i tengok encik suami ada ngan i.. i rasa happy.. sbb bg i dia suami yg baek.. maybe Tuhan belum nak test kami lg..(kecuali i yg TERtest encik suami or vice versa..)
so.. pada suatu hari yg hening... i cakap kat encik suami..
i : abg..han takut la kalau nnt abg dah tak sayang han...
encik suami : abg sayang han...insyaAllah...
i : kalau dah tak sayang...?
encik suami : tak yah la pikir kalau tak sayang...sbb abg sayang han..
i : abg...blk mesia nnt... kita pi cari minyak senyonyong nak...? abg calit kat han..han calit kat abg..nak...?
encik suami : (gelak) adaka mcm tu pulak....
i : ya la... kita jgn cari yg ilmu2 punya... kita cari guna ayat quran...
encik suami : (malas nak layan) ya laaaa....



ishk...i tau dia malas nak layan i...
so i tanya pendapat kawan2 i kat fesbuk.. ada yg message...
ada yg komen kat status...
layankan aje...

click utk baca..


end of story...
sapa lg ada idea nak eratkan rumahtangga..?

3 comments:

Anonymous said...

bengong la ko ni cak..

ahkakbatik said...

cara kaktek.. jgn ko layan citer sedih...
live one day at a time...,
branak banyak-banyak kalau tau dia jenis sayang anak...
mintak omeh banyak-banyak utk simpanan kita...
beli reta letak nama kita sekali....
tawakal....

pastu kalau jadi apa-apa... fight for everything... kasik dia muflis...hahahaaa....

:cahya schatz: said...

anon : errr..siapa gerangan yg buleh kata i bengong nih...?
*grrrrr...*

kak tek : strategi kak tek... strategi... tu yg carik minyak senyonyong tuh...