Minyak Senyonyong

Salam dan Hallo...

lately i kerap dengar pasal pergaduhan dan perpecahan rumahtangga dikalangan org terdekat i...
i rasa sedih... sebab i tak mampu nak buat apa2 selain dari tulong dengar... tu pon kalau depa nak cerita kat i... kalau tak, i dengar dari org lain.. lg satu, i mampu tulong doa yg paling terbaek utk depa semua...
i tau, senang telinga mendengar... susah lg hati yg menanggung..
bila i tengok encik suami ada ngan i.. i rasa happy.. sbb bg i dia suami yg baek.. maybe Tuhan belum nak test kami lg..(kecuali i yg TERtest encik suami or vice versa..)
so.. pada suatu hari yg hening... i cakap kat encik suami..
i : abg..han takut la kalau nnt abg dah tak sayang han...
encik suami : abg sayang han...insyaAllah...
i : kalau dah tak sayang...?
encik suami : tak yah la pikir kalau tak sayang...sbb abg sayang han..
i : abg...blk mesia nnt... kita pi cari minyak senyonyong nak...? abg calit kat han..han calit kat abg..nak...?
encik suami : (gelak) adaka mcm tu pulak....
i : ya la... kita jgn cari yg ilmu2 punya... kita cari guna ayat quran...
encik suami : (malas nak layan) ya laaaa....



ishk...i tau dia malas nak layan i...
so i tanya pendapat kawan2 i kat fesbuk.. ada yg message...
ada yg komen kat status...
layankan aje...

click utk baca..


end of story...
sapa lg ada idea nak eratkan rumahtangga..?

Comments

Anonymous said…
bengong la ko ni cak..
ahkakbatik said…
cara kaktek.. jgn ko layan citer sedih...
live one day at a time...,
branak banyak-banyak kalau tau dia jenis sayang anak...
mintak omeh banyak-banyak utk simpanan kita...
beli reta letak nama kita sekali....
tawakal....

pastu kalau jadi apa-apa... fight for everything... kasik dia muflis...hahahaaa....
:cahya schatz: said…
anon : errr..siapa gerangan yg buleh kata i bengong nih...?
*grrrrr...*

kak tek : strategi kak tek... strategi... tu yg carik minyak senyonyong tuh...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003