berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, July 7, 2010

Masak apa harini...

Salam dan Hallo...

td sembang ngan my fren...
n seperti biasa.. dia akan tanya i masak apa harini.. dia malas masak.. so slalunya dia akan amek feel dari i.. kalau i masak benda yg sedap2.. terus dia jd semangat nak masak...
kalau tak.. jawabnya... 'bang...before blk nnt..tapau makan kat kedai depan k...'
hheheee... (sorry... aku tergelak kat hang...  :P)

skg ni suma barang2 dapur dah masuk kotak... achik ngan kak neny tolong i kemas... yg tinggal kat lemari...
gula.. garam... minyak... cili kering... kicap... sos cili... sos tomato... bawang2an... halia...
mcm org bujang punya barang....hahhahaa...
ouh..up sket... i ada serbuk kunyit ngan serai...

since sabtu lepas... i terpaksa buat2 kretip guna bahan2 yg ada saja...
kalau ikutkan encik suami... masak kicap or masak kunyit saja pon dah kira cool...
tp i la rasa tak brapa nak cool...
maklumla... la ni dah ada blog masakan...takkan nak letak resepi ayam masak kunyit 8x kan...?
deep inside serius rasa tak der mood nak masak...
seumpama... org yg ada byk koleksi beg... tup2 kena simpan semua beg n tinggai satu saja utk guna hari2...
mesti terus tersentot kan...? i pon rasa mcm tu la...
tp sebenarnya buleh ja nak masak... pusing2 i guna pan, besen n pisau yg sama jugak... huhuuuu....

dua tiga hari ni... dah start kemas baju...
bila masukkan baju dlm beg...mula la feeling... 'anta i blk rumah mak bapak i...'
mcm drama kan.... hahhahaa....
baju liya suma masuk beg utk baju yg tak leh pakai dah... sbb byk baju lengan panjang... jaket dia awai2 dah masuk kotak... yg tu mmg terus letak kat keller (store bawah tanah)... simpan utk adik luna...
luna...? sapa tuh...? jeng³....

tgk liya...

syok la dia...pakai body ngan suar kecik sajer...
mlm2 pon tido gaya bebas...pusing 180° pon dah pernah... before this tido dlm schlafsack (selimut) sopan la sket...

liya...liya.... (sambil geleng kepala tengok dia tengah tido... ♥)

6 comments:

AISHA INANI said...

akak nak pindah ehh??
liya comelll!

u give me idea jugak laa.
skg tgh cuti sem penat pk nak msk apa hr2.
but esokkk, ayam mask kunyit la pulakkk! tak penah try. tenxx!

newayy, kita sgt tak reti mskk.
tgh blaja! hekhek.

ahkakbatik said...

hari ni akak masak ayam masak tomato sos.... masakan yang bapaknya takkan telan sebab tak pedas... nak bagi pedas tuang sos cili gak..

daging yg plg best masak kicap cili api blend...

rubaizah said...

amirul x penah tido sopan... ko bayangkan ada 3 tilam single.. kesemua tu dia bedal.. kejap sana kejap sini

kak zie said...

salam liza, liza tak kenal akak, tapi kak zie pembaca tegar blog cahaya schatz ni dari liza makan piza vege masa pegnent dulu sampai si comey liya kuar,dan kebetulan kak zie pun sama pegnent dan due pun sama cuma si Qaseh ni nak kuar lambt ckit 4hb nov, so anak kita sama je pembesarannya cuma liya fulltime ngan liza tapi Qaseh part time coz k zie keje,so masa tmpat keje tengok la si liya ni dari blog cahaya schatz ...sungguh comey...hrp liza tak kisah heheheheh,dulu hanya silent reader tapi tiba2 rasa nak citer2 lak ngan liza mama liya....dua2 comey....rasa free baca blog ni...coz kapla dah serabut ngan keje office boleh gitu.... heheheheh

:cahya schatz: said...

cik aisha :
iyer...i terpaksa pindah...sbb encik abang nak smbg blaja kat tempat lain...
tengkiu sbb kata liya comey...mama dia tulong blushing...
i mmg terer masak dari zaman budak2 lg...(i tipu...)kalau u nak terer mcm i...jengok la blog main masak2 i k... :)

kak tek : waaahh... i pulak, br jer buat ayam campur ngan suma sos yg ada kat rumah...hahhaa...
kes nak abihkan stok...

rubaizah : ishk...ni nak kena consider blk utk jd menantu nih.. :P

kak zie : ouh..begitu...
ngeee~~ jd segan pula saya *blushing*

iu rf said...

selamat mengemas...seronok nye ada org temankan kemas2 ehehehe .. =)