Entry utk liya

Salam Liya Raihany...

Mungkin masa liya baca entry ni.. liya dah besar n dah reti sangat bezakan yang mana baik n yang mana buruk..
mama doa, saat liya baca entry ni.. mama n papa still buleh duduk sebelah liya n gelak sama² ngan liya (n mungkin ngan adik² liya jugak) ..

Liya,
tau tak apa liya dah buat harini..?
bangun pagi td... mcm biasa.. liya kejutkan mama ngan cara guling² n panjat badan mama... ok..tak per...mama tak kesah... takat ni mama rilek jer.. tp kalau liya buat kat mama skg (time liya dah buleh baca entry ni...) maybe, mama dah tak larat nak tanggung berat badan anak dara mama...
lepas pada aksi panjat memanjat...mcm biasa jugak... liya akan cari henpon mama or henpon papa or...at least remote kipas utk call kawan² liya (yg ntah sapa...)
mula² mama tak bagi.. tp lama² mama rasa comeyl pulak tgk liya sungguh² sembang kat tepon tiap² pagi (walaupun lepas cakap tu...henpon kami konpem kelemasan ngan air liur liya)...
tetapi...
pagi ni... ada sikit extra vaganza punya kejutan liya buat kat papa...
kalau liya nak tau... smp saat mama type entry ni pon.. mama masih dok rasa bahang panas dari papa sbb dok tahan sabar nak marah liya...
nasib baik mama ada skill yg baik utk redakan kemarahan papa... cepat say thanks kat mama...
ouh... sebelum mama cerita pasal suprise tuh.. sila say sorry kat mama dulu...
semalam (actually mama tak sure bila..tp mama br perasan smlm..), liya delete suma message dalam tepon mama...
abih suma message² mama hilang... jgn kata dlm inbox... abih dlm sentbox, draft, saved msg pon hilang...
dlm kemarahan itu.. mama takjub jugak ngan anak mama nih... dah la nak bukak folder 'message' tu pon susah... apatah lg nak delete...
anak mama mmg terer....tp kesian la kat mama... ada message cinta dari papa tau dlm tuh... aiseymen...

sambung cerita pasal papa..
liya dah rosakkan tepon papa... lepas liya 'guna' tepon papa pg td... tepon tu terus demam panas... smp papa nak switch off pon kena pegang ngan selimut.. tepon tu jd panas sgt... papa kata... maybe ada short circuit...
mama check tangan n jari kecik liya... nasib baik takdak apa.. fuhhh...
papa terpaksa jemur henpon papa... n dalam masa yg sama.. liya dok la membebel apa ntah sepanjang hari...
ok...nasib baik la umur baru 8 bulan... kalau 8 tahun.. siaaaaaap!

tadi papa try² on tepon papa... tp tak brapa nak function lg... maybe masih kelemasan ngan air liur liya yg dah kering....
nasib baik la papa cepat cool...

sekarang ni... anak mama dah makin besar... dlm umur liya dah nak masuk 9 bulan nih... liya dah menyulur laju... liya manja sangat ngan mama... nak tido pon pegang tangan mama... :')
kalau liya dalam walker... liya pandai datang dekat papa or mama... even mama menyorok pon liya dapat cari...
n even papa mandi lama pon.. liya tunggu jugak depan pintu toilet... hehheheee....
ramai org kata, liya akan jalan dulu br merangkak... mama tak kesah... mama tau anak mama sihat... :)

kredit to uncle lan

liya,
wir lieben dich sehr Liya.Allerdings wenn du Fehlern machst, mussen wir dir Raten erteilen da wir dir wünschen ein gutes Kind zu werden. So viel wir hoffen naturlich versuchen wir unser Bestes dich in gute und schöne Stimmung zu erziehen.
amin....



papa und mama

Comments

rubaizah said…
ahahha.... aku tau ko ngan hubby tgh geram tp aku tergelak lak baca entry ko ni... amirul suka call org pakai hp aku... selalu dia tekan button hijau... so the last person yg aku call akan tercalled secara x sengaja.. so terpaksa la org yg di called tu dgq bhs german yg x berapa btui dr amirul..
hnyhar said…
salam liza,
akak nak jalan2 ke Jemen nnti, dlm hjg bln 7 - awal bln 8 ni, nak overnight kat rmh kak iu di homburg. cdgnya nak ziarah liza juga, agak2 liza free x time tu..nnti bgtau ye..tkasih.. :)
:cahya schatz: said…
rubaizah : tuh la pasai... latest,liya delete call log aku pulak... yg lain aku dah letak password...huhuuu...geram tp sayang..

hnyhar : salam akak.. liza kuar rumah ni akhir bulan 7.. skg rumah dah kosong...
bulan 8 liza blk mesia..
tp kalau akak dah smp kat rumah kak ayu....roger² la...mungkin kita buleh dating kat luar... :)
ahkakbatik said…
dah lama akak start pakai barang cap ayam.... kalau boy lagi bigger destructor...
hnyhar said…
ya Allah...dah nak balik Malaysia 4 good ke..tengoklah nanti, jika ada rezeki, bolehla kita jejak kasih..hihi. bestnye leh raya kat Msia dah..
:cahya schatz: said…
hnyhar :
tak blk for good... blk cuti raya saja... lepas ni pindah aachen.. still buleh jumpa lg kalau akak datang jermeng lg... :)
:cahya schatz: said…
kak tek : tuh la...i pon rasa nak kena beralih pada barang² cap ayam gak kot...takper...skg pon tak der la barang² hebat nau... barang dapur lg penting.. baju/henbeg/henpon tak penting sgt..

before this mmg tak letak word verification sbb nak senangkan org komeng...huhuu...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO