berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, July 2, 2010

berperibahasa...

Salam dan Hallo...

syurga di telapak kaki ibu..
dua tiga harini i ekceli tak sihat sangat... gagahkan diri buat mcm sihat.. i rasa nak pitam... rasa pening... dan yg sewaktu dengannya... complete ngan batuk n sakit tekak...
tp maybe sbb ada liya... dan bapak liya.. i jd mcm sihat... mcm last week, i senggugut.. selalunya i baring saja.. skg dah ada liya... even pegang benda pon terketar2... i bgn jugak buat makan utk dia... tukar lampin dia.. n since last 2days...liya pon cranky sket...  rasanya tekak dia pon sakit sbb skg ni mmg panas n angin kering.. but still, manja sangat dgn i... masa hari 1st i senggugut.. bila tak larat sgt, i baring.. dan liya akan main jer depan i.. golek2 kat i... sondoi2 muka dia kat badan i... rasa dia sayang sgt kat i...
ada satu malam tu.. dia panjat2 badan i.. n tido melintang atas perut i...hehhee...lawak tp comeyl.. dah terasa dia besar sbb esoknya tu i sakit pinggang sbb dia tido atas i lama jugak...
skg ni liya mcm nak berjalan terus... takder gaya mcm nak merangkak... taktih dah laju even kengkang sket..huhuuuhuhuuu...

sikit2 lama2 jd bukit..
thanks a lot to achik ngan kak neny...
dah 2 hari dok mai tulong punggah barang2 i yg terbengkalai... salah i sbb dok bertunggak nak kemas rumah.. salah encik suami sbb kena tunggu mood ada baru nak start mengemas... salah liya sbb asyik merengek nak i dok menatap muka dia saja... hhhaaaa......amek la sorang sket....
skg ni dapur ngan hall.. dah nmpk clear dari slalu... yg nmpk kotak2 besar saja..
i ingat japgi...bila liya dah bgn dari mimpi indah...i nak asingkan baju utk blk mesia siap2...yg lain...nak masuk kotak dah....
P/S : next entry... maybe blh letak gmbr rumah dilanggar tornado..

rambut sama hitam, hati lain2...
encik suami dapat surat dari kredit kad... depa kata dia ada guna 700€ utk beli diamond apa ntah kat paghis... terus dia call bank utk siasat...
rupanya ada org guna kad kredit dia...yg kelakarnya... encik suami tak pernah guna pon kad kredit tuh.. dok ada melekat elok ja dlm surat bank... tak tau la mcmn punya canggih org tuh buleh dapat number kad kredit encik suami.. lepas dah tau kata org lain yg guna, encik suami terus block kad tuh... then bank suruh buat report polis... first time la dlm 8 tahun kat jermeng nih...encik suami pi balai polis...
i mcm kepo nak ikut... tp tak larat la.. panas..
encik suami kata.. nak masuk balai polis tu pon kena tekan bell dulu...bgtau ada hal apa... br la depa bg masuk.. encik suami cerita lg... polis yg datang jumpa dia..muka garang...badan besar... (i buleh bayangkan mcmn...sbb kalau encik suami dok kat sblh org jermen yg tak besar pon, dia tetap nmpk katik...apa lg i yg konpem2 dikalangan melayu pon dah mmg katik...hahhahahaaa....)
tp polis tu baik... dia pon dah penah kena kes mcm tu... so buleh la bawak2 besembang pung-pang2....
masa mula2 dapat surat bank tuh...  i dah tersengih2 sumbing... ingatkan encik suami nak buat sepraih.. tup2 ja dapat diamond rega 700€... ouh~~ (gaya gediks...)

hhmm...nak citer apa lg nih...
layan la video dak tecit nih... gambar ni masa dia 7 bulan lebih...
lawak... dia tak bg i sentuh hidung dia...



*sambil tongkat dagu tgk langit*
cepat la sket kumpul duit... gambar liya dah makin kurang dah nih...

4 comments:

ahkakbatik said...

errr... akak dok terbayang jari mung ado daimen 700 euro.... nangih airmato darah 7 bulan heh!

:cahya schatz: said...

itu suma igauan sementara jer kak...
waaa.. waaa.... nak nangih jugak...

kak zie said...

hai salam ni kak zie, kak zie yg mana???? yg anak nya nama Qaseh jadi bendahari,anak u penolong darjah ,anak cik tie ketua darjah hehehehe,so kiut si liya gelak dan jerit bila hidungnya nak dipegang

:cahya schatz: said...

kak zie : tau...tp kak zie mmg kenal liza ka..?