Beberapa kemusykilan

Salam dan Hallo...

1.fesbuk
tak abih² cerita pasai fesbuk kan...
tak per la... i sendiri dah boring ngan cerita pasal fesbuk... ni kira cerita last kopek la nih... lately i perasankan.. ramai org dok hapdet frenlist.. delete mendelete... maybe dah ramai kawan...
tp i tak delete... betoi... cakap mesjid nih... kalau u all tgk nama i tak dak dlm list... sila bgtau sbb i rasa fesbuk pon dah mengong melayan ramai sgt user... tak masuk lg kes 1 org 3 akaun fesbuk... huhuuuu... nak wat mcmn.... 1 utk kawan2... 1 utk fesbuk rm100... 1 lg utk skodeng or main game....hheehehee... i tau... ada org buat mcm tu..
tp tak per... tak kacau hidup i... kalau i kenal u.. n u nak add i 8x...then delete 4x pon.... i accept jugak u jd kawan i.. i tak nak la sbb fesbuk, kita putus kawan... tak matured i rasa.... tak gitu...?

2.pesyen
konon² nak tukar pesyen... tp bila shopping.. baju jenis yg sama jugak i beli... tahan jer la abg oii tgk bini abg asyik rotate baju yg sama..(beza cuma kaler...huhuuu)
ritu shopping ngan kak neny... i pegang baju² spesis summer... i rasa mcm tak berbaloi beli... better jahit sendiri... ceeewaaaahhh...
*sambil tongkat dagu...sambil tengok langit* bila nak dapat sewing machine nih....

3.letih
rumah dah kosong... mcm baru nak pindah masuk pulak feel dia.. sangat² sayang nak tinggai rumah nih... AJK gotong royong yg terdiri dari achik (kapla)..cik dee(penolong kapla).. abg zul (AJK angkut n susun lego)... kak neny (food caterers n AJK dapoq).. tak lupa jugak Biro pemeriah suasana iaitu nabiha...nabila(kapla) n liya(penolong kapla)...
tp yg musykilnya... pasaipa i yg letih over² smp kaki ketaq²....teruih jemmm...

4.resepi
dari ritu dok canang ada kunyit ngan kicap saja..
tp sebenarnya mcm² la jugak i masak... tambah² pulak bila ada few benda leftover... nak simpan, buat berat kotak.. nak guna, berkerak otak pk resepi apa....huh! susah ok jd surirumah.....
tp disebabkan resepi yg campak² gaya terlampau... tak dapek la nak hapdet blog masak²... kang nmpk lain mcm jer lauk tuh... tak lalu pulak org nak try....huhuuuu....
so mungkin i kena pause blog tu smp la keadaan dapur stabil...

5.camera
camera ricoh yg jatuh kat eiffel tower tu dah lama i tak guna... lepas i dok try² camera samsung encik suami belikan tuh...tetiba camera ricoh merajuk.. kat screen dia ada entiti warna itam... status entiti, i taktau... tp bila amek gmbr... entiti tu ada...
letih la nak edit pulak bendalah tuh...so i guna samsung... skg dok asyik sebut nak canon G11... samsung pulak merajuk... baru jer charge bateri... amek gambar 3x.... dah off...
camera²ku... apa kata jgn emo² sgt... i lg emo bila tak dapat amek gmbr liya 1st time duduk...1st time merangkak... n gambar dia manja² ngan i...grrrrr...

6.beautiful
skg dah summer... br la betoi² rasa pakai bengkung beautiful... rasa perut berpeluh... semoga i sempat kurus sebelum raya... budget nak pakai kebaya tahun nih...stended! cita² kena ada...
takat ni bengkung tu sgt berjasa kat i time P... dari segi kurus... i rasa belum lg.. sbb everytime i timbang.. asyik bertambah saja... tp maybe jugak sbb everytime i timbang, i guna penimbang berbeza... so bukan salah ibu mengandung... ibu tak mengandung lg tak salah....hahhhahahaa...

7.mrslingerie
ada seorang kawan (identiti dirahsiakan) memperkenalkan web mrslingerie... rasa mcm ada member dah pernah tunjuk web nih zaman² nak kawen dulu... tp time tu rasa mcm 'ish...mcm gedik je pakai benda² mcm ni..'
lepas baca blog mrslingerie.. i rasa apa dia cerita kat entry ni mmg betul...
puan Y (bukan nama sebenar) slalu pesan... 'everytime nak tido... mesti tukar baju... jgn tido dgn baju yg dah pakai seharian buat kerja kat rumah...'
utk surirumah mungkin rasa tak der maknanya nak pakai lawa²... bukan nak pi kenduri pon... tp berbalik pada kata² mrslingerie... kesian suami, tgk bini lawa kat luar saja...
apa salahnya pakai lawa² kat rumah... pakai lawa tak semestinya kena pakai benda mahal kan...
ok... lepas ni sila elakkan pakai baju besar² kat rumah... (refer pada i yg suka sangat cilok tshirt encik suami...hahhaha...)

















ok.dah puas tgk web mrslingerie... tak per... i kasik can...
diingatkan.... sila melawa utk suami...

8.silent reader
tiba² ada 4,5 org yg ym i soh hapdet blog....
ramai gak silent reader i rupanya... tp pasaipa nuffnang i dok tang situ jer jugak.. tak naik2 pon duit dia... :P
tak pa..tak pa... i berblog pon utk syok² sendiri sambil puji diri sendiri saja... so kalau kawan² nak baca diam² n senyap² pon tak pa... sila...sila...
tak puaih hati apa² sila tanya straight... jgn buat kesimpulan sendiri.... not good for health...

9.berdiri
liya dah buleh berdiri ngan kaki sendiri...


ofkos la ngan kaki sendiri... takkan ngan kaki i pulak kan...
still...dia tak merangkak... ahad lepas (18hb), tokdee main ngan dia.. dia kejar² tokdee... then, TERmerangkak 4 langkah.. i sempat nmpk 2 langkah.. tp achik ngan cikdee nmpk mmg dia merangkak 4 langkah.... ok .. masuk diari...hehehee
kalau dia dah berdiri... takat sofa 3 kusyen tu tak der hal dah nak meniti...
laju pulak tu... kalau tak sampai ke hujung lg satu.... jawabnya telentang di pertengahan perjuangan la tuh...
tp kalau sampai ke hujung sofa yg lg satu... siap berdiri ngan sebelah tangan saja pegang sofa... (gaya mcm dah smp ke puncak kejayaan..)
riuh dia pon buleh tahan jugak...
bergegar la jugak gelas kalau dia bukak key E....
belum lg tgk dia bersyarah.... dia angat tangan tinggi².. pastu mulut membebel² ntah apa²...
asyik terlepas je nak record video....
kalau ada canon G11 mungkin sempat....ngeee~~~

ouh....G11....













ouh.....G11....

Comments

ahkakbatik said…
testing!!!!!

pakai lingerie puas-puas time liya belum paham...
lagi 2-3 tahun dah takleh.... samada dia paham atau nk tunggu dia tido selalunya bapaknya le yg tido dulu...
rubaizah said…
aku kalo kat umah pakai kecik se keciknyer... dah kat luar x ble sexy... kat dlm umah sexy abis abisan.. eeheh..
Neny said…
identiti dirahsiakan? kekeke...
:cahya schatz: said…
kak tek : hehheheee... tuh la.. tak per la... blk mesia nih.. beli hot pants kat giant... selai lima hengget...huhuuu...

rubaizah : bagus²... sejuk mata suami memandang...huhuuu...

kak neny : ha ah...dirahsiakan... akak kenal ke org tuh...? jeng³..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003