baju C&A

Salam dan Hallo...

i punya la dok bertahan nak blk shopping kat mesia...
cuaca terlampau panas gila skg... n i tersedar yg i kekurangan baju utk summer....
i mmg dari zaman muda2 suka baju yg labuh smp lutut...
n kebanyakkan baju i kena pakai 2 lapis...
bak kata my besfren... 'cak ni...kalau baju dia labuh..mesti jarang... kalau tak jarang...mesti pendek...'

ok...skg i dah jd bini n mak orang.. otomatik, kesedaran sivik ada...
kena pulak lately encik suami asyik komen baju2 i...
kain dah berbulu la... warna gelap la... warna faded la... ( ouh... adakah itu simptom utk encik suami nak kata bini dia dah makin tak lawa...?? )

tp kengkunun i nak kuatkan semangat utk bertahan nak shopping kaw2 kat mesia la...
tak dapat laaaaa.... pusing2 i rotate baju yg sama... sbb baju2 yg ada akan buat i nak pengsan...
bayangkan suhu smp 35°c... dah la tak dak angin...
dok dlm rumah pon rasa bahang mcm dok sunbathing kat tengah padang...

sooo.....td.. kuar beli barang rumah... lalu kat C&A...
ok... ada baju 9€... tp tak dak size...
terpaksa beli yg 15€....deemmmmzz...
tp tak per... i beli 3 saja... hahhahaaaa...
buleh la i rotate sementara nak blk mesia.... yeee hhaaaa....


bukannya nak berkira sangat... encik suami siap paksa2 suh beli baju... beli kasut... beli beg...
tp memandangkan i ni mmg suka sangat pi uptown n downtown masa kat mesia... so bila tengok rega kat sini... rasa mcm tak berbaloi nak beli... sbb pusing2 baju yg i bekenan... MADE IN CHINA juger....

tp baju2 td bukan made in china... :)
tengkiu abang... ngeee~~

Comments

Anonymous said…
penat aku tunggu.hari2 bukak blog ko tunggu hapdet.
xazryx said…
hoho .malaysia mmg panas .belh smp 45 darjah celcius .hahah .
bspotgurl said…
panas..panas..panazzzz
Am said…
owh...kalo am yg kena pelawa camtu mesti dah cepat2 rembat jer hehe...
Neny said…
ala, ingat nak buat ladies day...kita gi shopping sama2...tup2 dah shopping pon...
:cahya schatz: said…
anonymous :sudilah kira letak nama...

xazryx : serius...?? aiseymen... aiseymen... makin kelabu la anak den...

bspotgurl : tuh la pasal.. tak masuk kes gossip panas lg... hotzzz...

kak am : tiap kali pelawa..mmg rasa nak sambar..tp tgk jer rega...dok sibuk convert ke ringgit... :))

kak neny : usah gusar... maseh ada waktu utk bersoping... ayuh...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO