berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, June 14, 2010

Whatever 10 point

Salam dan Hallo...

whatever 1
surat yg i kecoh2 dlm entry haritu br smp mesia... smp pulak sama ngan surat yg kawan encik suami tlg poskan dari mesia... huh....salah siapa sering ditanya... salah germany..atau melaysia...wo-oo-ooo.... (jadik la mcm lagu KRU...hehehhee...)
org konsulat yg encik suami mintak tulong tu smp mesia hari kamis...terus pos... esoknya,jumaat...surat tu smp USM...
surat yg pos dari jerman..bertarikh 22 mei...smp td..hari senin...?? apakah...?? *tuutt*
ouh...i tak mencarut...i nak kata 'hampessss' je...

whatever 2
kotak utk pindah dah smp... huhuuu...
tetiba rasa emo... tu belum lg nak packing blk mesia..eh...kalau blk mesia watpa nak feeling over2... bukankah itu yg dicita2kan...
tp kan...mmg sayang sgt nak kuar rumah ni n nak tinggalkan herr hörr yg hensem dan kaya ituw... nnt before pindah nak amek gmbr ngan dia la.....
i ni br 2 thn dok sini...encik suami lg la...dah 7 thn... mesti lg terkenang2 kebab ngan half ciken ruesselsheim.. hehehe...
tak per la bang... nnt kita try survey kebab2 kat aachen pulak... kot2 lg sedap dari sini kan...

whatever 3
liya sgt laju 'mengulat' skg...
TAPI.... ada pelik sket 2,3 hari nih... dia asyik nak melekat ngan i... melekat dlm erti kata yg sebenar... sebelum ni..asalkan i ada depan mata..dah ok dah... tp 2,3 harini.. mesti kena sentuh dia.. kalau nak tido...i kena baring skali... bukan liya nak susu pon....tp dia tenyeh2 idung dia kat i... tarik2 baju i.... garu2 tangan i...huhuuu... adakah addicted bau i seperti papanya juga...? jeng...jeng..jeng....
huh.... mcmn nak hapdet blog kalau asyik nak melekat nih......



whatever 4
ada lg tak sampai 2 bulan utk kemas rumah... huhuu.... pastu blk mesia... yeee haaaa....
ada sapa2 nak pesan apa2 dari sini....? baik cakap cepat2.. kalau sempat, i cari.... kalau tak sempat..i sorry..(pantun 2 kerat.. :P)
harap2 suma urusan utk encik suami nak sambung blaja setel b4 kami blk mesia... insya Allah..rezeki utk liya... :)
antara brg2 yg maybe uol buleh terpikir nak order...(smbl prepare duit convert siap2...)
1. cekelat
2. herbs (oregano, rosemary, serbuk bawang putih..bla...bla...bla..)
3. brg2 NUK (botol susu, puting, sippycup)
4. brg2 baby (pelapik salin pampers, toys, selimut@sleeping bag)
5. dan lain2...

whatever 5
i am happy bila liya sangat pandai berkawan... ritu en ashaari datang rumah... bawak zahra yg bolat2... beriya liya main n tegur... i wish liya akan mcm tu bila blk mesia... skg dok ajar dia salam... masalahnya.. liya terer salam ngan papa dia saja... siap kiss tangan... ouh..maybe mama dia tak pernah ajar... papa yg slalu hulur tangan n ajar liya salam...mama...? dok asyik 'guten morgen' saja... huh...lupa daratan la kamu ini puan cahya oiii.... astaghfirrahhalazziiiimmmmm...

whatever 6
i dah start kumpul tutorial utk menjahit... n start terpikir nak kerjakan baju2 lama tokwan bila blk mesia nnt...hehehehe...
buleh k tok wan....? plan A (kalau tok wan tak bg) - letak liya atas riba tokwan smbl mama punggah baju2 kemeja lama tokwan....yeee haaaa....
i dok terbayang ada satu baju batik jawa abah i... kalau i lelaki..mmg slumber i pakai baju tuh... tak tau pasaipa bila tgk baju tu tup2 jd patriotik... eyh....jawakah i...? jeng..jeng..jeng....

whatever 7
skg dah makin panas...n i ajar liya utk berpanas... tapi sebenarnya... i yg tak tahan panas...(ouh.lg skali lupa daratan...)
bak kata zurina..'it sounds funny when malaysian kata weather mcm ni panas...' --> refer pada suhu 27°c
masa pi Rüdesheim naik cable car ritu... suma omputeh2 nih dok tgh panas slumber jer...
yg i ni siap ngan topi... siap ngan spek itam... siap ngan sandals.. siap ngan ketiak berpeluh2... pendek kata sungguh lupa daratan...

over kan...


kalau u kata 'ya'...means u are jelez...


whatever 8
liya dah merengek2 manja....
apa maknanya...?




tak der la smp whatever 10....
cukup2 ler tuh...

eh.sat...last but not least...
utk tatapan peminat2 liya out there...

4 comments:

Nurul said...

ha liza dh duk aachen nnti dtg sini..50 monit je tau...kak nurul-liege

Anonymous said...

OMG cakkk....she's so kiut!!

Neny said...

Liya sooooooooooo comel pakai serkop!!!

:cahya schatz: said...

kak nurul : insya Allah... :) jd jiran sebelah kampung kak nurul pulak lepas nih...hehhee

anonymous : tengkiu..

kak neny : ngeee~~ (mama liya tumpang blushing)