pos oh pos...

Salam dan Hallo...

sekarang encik suami sibuk ngan application nak masuk Uni utk sambung master..
dalam kekalutan ituw...terselit pulak ke'pelecey'an dari pihak pos...tak tau nak blame pos negara mana... encik suami blame pos mesia...

22hb jun - sabtu
i tolong encik suami isi borang yg berkeping2 sampai terketaq2 tangan i.. nak tulih 'N' pon jd huruf  'U' terbalik... pastu encik suami bergegas2 nak pi anta kat pos... pejabat pos yg kat rumah pulak tutup.. so pi yg jauh sket... dipendekkan cerita...2 minggu lepas tu... surat yg konon2nya pos laju tu..tak smp2 kat pihak USM..
encik suami jd hangin... n hangin tu terpantul kat i skali...
hari2 encik suami call deutsche post n pos mesia....hampeesss.... tak dapat dikesan...dah la surat tu penting...ishk...
ada org konsulat kata..dia pon penah pos surat ke mesia... amek masa 4 minggu... tp ada gak student yg pos surat guna airmail biasa then surat tu smp mesia tak smp seminggu...pulak dah...

call tmpt encik suami anta surat...org tu kata..surat tu dah kuar dari tmpt dia.. n mustahil jatuh...sbb dia kena seal before anta kuar dari tempat dia...
call center pulak... depa kata...tak dapat detect sbb itu pos laju biasa...tp mmg surat2 utk pos laju...akan kuar dari jerman dalam masa 24jam...itu mmg polisi depa...
n bila call pos mesia pulak.. depa kata surat tu tak sampai mesia...
mungkinkah gugur di tengah lautan....??


dah tak tau nak detect mcmn... so semalam...encik suami nekad.. print n isi blk borang2 tuh... amek gambar lg... n cari org utk buat pengesahan utk 30 pages borang...huuhhh...
sekaligi tangan i terketaq2 isi borang yg banyak keping itu... tp kali ni...i isi borang2 tu dlm masa 2 hari...
skg surat tu ada kat tangan sorang org konsulat yg nak blk mesia...
harap2 surat tu dapat smp ke tangan org yg sepatutnya as soon as asap... eh. as soon as possible...
n harap2 jugak... semua urusan selepas ni dipermudahkan Allah... :)

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO