food liya...

Salam dan Hallo...

Alhamdullillah..dengan limpah kurnianya... i dapat buat makanan liya sendiri.. pada mak2 out there yg mmg dah lama buat makanan anak sendiri...tahniah... mmg rasa puaih hati...
walaupun kadang2 agak menggelumpur nak masak sebab dok buat2 kalut ngan benda lain... tp takat ni agak berjaya jugak buat brei utk liya makan sehari 2x...
i suka hati.

takat ni...liya dah rasa few flavour...
first skali....buat kentang + epal = sedap n liya suka...


mula2 buat sikit...try2 dulu...pastu br buat portion lebih utk simpan beku...



second time...buat brokoli + ayam + nasik = mula2 liya tak suka..pastu suka...


dua bekas tu dia hadap skali saja...almost licin bekas 2nd tuh...huhuuu...

lepas tu... try buat epal + ikan bilis + nasik = gaya2 mcm tak suka tp makan jugak sbb kalau tak makan mama gigit telinga...
hahahhahahaa....


tak la... daripada i gigit telinga...better i gigit pipi or peha....ggggrrrr...
brei ikan bilis ni..liya abiskan 3 bekas jer...yg lg 1...i buang..sbb dia makan slow sangat...
maybe bukan taste dia...(eksyen...ikan bilis tak mau....kentang mau byk2...ishk!)

pastu i buat brei kentang + ayam pulak... ofkos la gabungan yg mantap... mmg dah hagak dah liya akan makan sgt byk...bukak mulut pon luas2... lambat suap..dia marah...

bekas tutup biru adalah 2x ganda besar bekas tutup merah...
so bayangkan la mcmn keadaan si liya lepas makan satu setengah bekas tutup biru... bak kata pepatah... kenyang perut suka hati... dan liya akan berguling2 dan bernyanyi riang...pastu tido smp 3jam..mama kejut pon buleh tido lg atas riba... huh!

latest....nasik ngan ayam... tp sbb terlembik...i blend epal sebijik kasi pekat sket...
sedap..
gambar tak der sbb masak2 jer..terus suap liya...pastu dah nak abih dah...
esok kena masak menu lain pulak... :)

semoga anak mama sihat membesar menjadi hamba Allah yg cemerlang... (mode teringat masa jd naqibah...)


p/s : apa penjodoh bilangan bg botol susu...?

Comments

iu rf said…
mudahnya liya makan eh liza.. piyah ni susah nk makan..sket je makan dier.. sampai cekeding aje..riso nih... :D

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO