diari yg tak diari sangat...

Salam dan Hallo...

hari ini 24 jun 2010...

Saya mengharapkan keajaiban berlaku... saya taknak 'cross finger'... tp saya akan berdoa pada Dia... sbb mungkin Dia plan utk men'cancel'kan keajaiban yg saya harapkan.... Dia tau yg terbaek...

i tak sabar nak blk malaysia... bawak liya n kenalkan kat semua family dia... :) i nak anak i jd anak yg baik... sentiasa ingat dan hormat family... mcm papa dia... setinggi mana pon dia duduk... dia tetap ingat pada akar umbi... tak pernah tinggi diri...
liya...mama harap, liya ikut perangai papa yg tu...

ouh...tima kaseh liya sbb rosakkan spacebar laptop mama... mungkin lepas ni papa kena consider utk beli laptop baru utk mama...hehehhee...
tak la...lawak jer.. still buleh guna tp kena tekan ganas sket...
sbbnyer... liya tekan ngan kaki masa chat ngan mak caq hanim... terus spacebar tu tersentap... natijahnya... mama pon kena tekan spacebar kuat2...huhuhuu....
**i sbnrnya masih musykil...kenapa liya ber'videocall' ngan mak caq...tp dlm masa yg sama kaki dia dok try nak type sumting...adakah rahsia antara liya n makcaq...?
jeng..jeng..jeng...

encik suami n i (buat2 sibuk jgk)  skg tgh giat cari rumah kat tmpt baru... kalau jd sambung blaja... kena la cari rumah baru... i berhajat nak tulih surat kat tuan rumah skg...
to herr hörr,
why dont u follow us to Aachen then buy a house there... u dont have to stay there la... just buy a beautiful n big house for us to rent..ofkos u can stay in rüsselsheim... we can pay the rent tru bank... hehhehe....
i hope u can consider this matter... *wink2*

liebe gruß,
frau matt..

harap2 dapat la rumah yg ok utk kami besarkan liya yg dah makin byk akai tuh...


ouh...harini liya dah 8 bulan...dah beshaaa.....! :D

smlm...1st time liya masuk opis papa....


harini pi foreign office utk extend visa...
budget nak jumpa officer muka manis.... tp terjumpa officer muka ketat..ouh..
tak nak la elaborate pjg2... tunggu saja visa siap nnt...
apapon...i still kena pi kelas bahasa utk dapat 3rd level punya certificate...menci....

harini jugak... 1st time i masak something yg encik suami cakap tak sedap... i rasa ok ja...tak per i makan sorang... tp sbnrnya... bukan senang nak dgr encik suami kata tak sedap... selalunya dia makan ja apa pon...
tak per la...mungkin harini rezeki encik suami makan kebab...huhuuu...

harini besday aneem ismail...
zum geburtstag viel glück liebling...:D

end.


eh. cop...
harini jugak.... ada sorang silent reader i suruh delete blog nih....
so...mcmn...?

Comments

rubaizah said…
what?? delete ur blog? a BIG NO NO ok.... uhuhuh.. mat ke yg suh delete?
CikTie said…
delete? looo...tak nak baca, toksah mai. senang2 hati suruh orang delete!!! takdak kerja lah tu !
as hussain said…
kak liza...jgn padam blog nih. Mahani suka baca. Abaikan ja orang tu.
Neny said…
amboi..mat dah pandai na ckp tak sedap. Belajar ngan abg zul apa? Bahya mat ni kwn ngan abg zul lama! Patut abg zul ikut perangai dia, ni dia nak ikut perangai abg zul. x boleh...x boleh...

Awat silent reader tu dengki sgt? Biar la org punya blog...
:cahya schatz: said…
rubaizah : tengkiu...ko mmg pembaca tegar blog aku..huhuu... terharu.. nak apa2 from jermeng utk amirul..?

cik tie : wooo...garangyer...huhu...

as hussain : tengkiu.. :)

waniey : tengkiu..*mama liya tlg blushing*

kak neny : hahhaha.. ada la kot terkenan sket dari abg zul..hahha.. tak pa...depa mmg pengkritik tetap... :)
mamahanim said…
1..mmg ganaih anak dara sorang tu menaip, kalah org menaip thesis, kagum mak caq..rupa2nya pakai kaki :)
mama .. liya dok taip habaq dia nak mai sini la ...mmg geram makcaq tgk gambaq..kalau keadaan mcm dulu.. dah lama makcaq sampai jermeng tu, pi gigit budak ganaih tu..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO