diari lagi..

Salam dan Hallo...

huh..berpeluh gak la kena karang surat (email) dalam bahasa melayu..
tu belum dalam english lg...
tak per...semoga keajaiban akan berlaku lepas berhempas pulas pikir word dlm bahasa malaysia utk tulih surat kat USM... insya Allah...
u'olz doakan eyh...?

panas la skg ni.. dah macam cuaca kat mesia...
liya pon dah makin yekci.. pakai singlet... pakai suar pendek...
kalaula mama pon buleh pakai mcm tu... mesti mama dok berjemur kat balkoni... (takder maknanyerrr....)

i dok smbl tgk citer '16 & pregnant'..
episod kalini... siap pregnant anak kembar...huhuu..
sblm bersalin, mcm happy2... tp lepas kawen pompuan tu buat hal... boring la... tak larat la... kalut nak pi sekolah blk... tup2 jumpa ex-boifren...ishk..tak sesuwai tau... anak dia, dia tinggai terkodeng2 kat rumah ngan boifren dia (bapak anak2 dia..)...
time dah beranak br nak menyesal... nasib baik la dapat boifren baek...
mau jaga anak... mau ajak kawen...huhuu...
tp ada depa kesah kalau tak kawen pon... tak kesah kot...
tuh la..ada sebab Tuhan buat hukum2 tu suma..

cakap pasai hukum...teringat td...
i nak semayang...
letak liya tengah2 katil, main toys dia...
dia dok sembang apa ntah ngan bunny.. i pon start semayang...
skali.. dia pandang kat i... sengih2...siap teleng2 kepala mcm main lutcak...
errrr...tiba2 i jd tak kusyuk semayang... liya dok main lutcak ngan sapa... jeng³...
lepas bg salam... jd berdebar2 nak toleh belakang...
sepanjang semayang tuh...mmg liya dok gelak... bunyi mcm gaya2 sembang ...
bila i angkat liya.. br terpikir i semayang depan cermin..
mmg i rasa nak gelak guling2 la...
liya main ngan muka dia kat cermin rupanya...
dia dok gelak sbb bila i rukuk... dia tak nmpk muka dia...
then bila i berdiri... dia nmpk muka dia...
so...i rasa liya ingat i dok main ngan dia la kot...
huhuuu...
(think positif la kan....jangan la nak buat hal rumah ni berantu2 lepas dah 2 tahun lebih dok sini.... :S)

haritu... achik ajak pi picnic...
i nak cerita tp tak dak gambar...nnt la i cerita (lepas dapat gambar dari kak neny...)
kalau agak tak sabar sangat nak gossip pasal i... sila refer blog kak neny..
sangat best.. rasa ketenangan bila dok bersantai kat tengah taman bunga...
1st time liya pijak...pegang...berguling kat rumput... :)
rindu uptown ngan downtown mesia.. (apa relate ngan picnic....? abaikan...)

smlm pulak pi rumah kak neny... pastu pi main kat playground...
first time tgk pokok epal yg berbuah... pokok plum ada... pokok cherry ada... pokok pear ada.... ouh....sungguh obersi skali...huhuu...
kat playgroud... 1st time liya naik jongkang-jongkit ngan gelongsor....
kena tunggu gambar dari kak neny jugak br ada cerita...hehheee...

1 benda yg i notice... i jd gayat... adakah sindrome selepas bersalin..??
sbb dulu i kan aktif ngan akviti lasak2 nih.... abseiling la... river crossing la... apa2 lg yg lasaking suma i dah penah buat kecuali bungy jumping ngan water rafting (nyaris2 nak buat tp pak moktaq tak bg)...
abseiling tuh siap dah level 2....turun kepala dulu okk.... hebat2 tak hebat....?
tp smlm...nak turun gelongsor pon kecut perut...heh?!

amboi...gelak lebih2 pulak...
dah2...











end.

Comments

puteraduyong said…
layan anak kecil mmg best.. :)
mama said…
cik.. i rasa memang relate dengan faktor usia laa.. i pun perasan, ada satu tempat yg sama, 1st time p few yrs ago, i selamba ja boleh naik.. baru ni p. gayat yg amat....
:cahya schatz: said…
princeduyong : ha ah..layan anak org pon dah best..apa lg layan anak sendiri
~pencinta kanak2..

mama : errr...u cuba berkias nak kata i tua ka...?
ishk!
CikTie said…
bukan tua cik... usia aje meningkat..!

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO