Saya mahu jd rajin..

Salam dan Hallo...

ok.
ni bukan cakap pasar nih... ni cakap mesjid tau.. i betul2 nak jadi rajin...

hari ni selasa...smlm ngan harini...i sakit perut sbb P...
terima kasih pada bengkung beautiful... i tak der la nak tertungging2 sbb senggugut... dari zaman muda2 mmg i kerap senggugut... bukan sket2.... tp mmg terus tahap terkelepek atas katil..
org kata..lepas kawen..tak senggugut dah.. kalau tak lepas kawen..lepas bersalin mesti tak senggugut...
mungkin itu hanya menjadi impian utk i... i dah kawen n dah beranak pon still senggugut jugak..huh.
bila i pakai bengkung beautiful.. i rasa jgk sakit..tp buleh bangun..buat kerja rumah... good...good..

semlm ngan pg td.. i menghancurkan harapan i nak jd rajin..
few weeks ago..konon2 i berazam nak kumpul baju2 utk iron semua sekaligus...
hahahhahhahaaaaaammmppeeeesss..
time encik suami dah sarung seluar... br nak terketaq2 panaskan iron... ishk. bila nak berubah nih...

lately liya dah makan solid food...
so baju n bip dia mmg cepat jer dah penuhkan laundry box..
time nak makan la dia nak gawang2 tangan...nak cerita mimpi semalam la.. nak bertegur sapa ngan papa la...
natijahnya... 3/4 food masuk perut... 1/4 food calit kat baju ngan bip...
tak ketinggalan...kat tangan...kat perut... dan kat bouncer...


ouh...br perasan.. tak pernah amek gmbr liya tgh makan... nnt tak der bahan la nak gelakkan dia bila dah besar...hhuhuu..
cakap pasal gmbr...gmbr liya 6 bulan pon tak load lg kat fesbuk...peminat2 liya ada yg tanya dah...
aiyaya...saya sesungguhnya sudah jd pemalas...

slalu masak... sempat gak pikir nak masak apa...
skg ni..si cenonet tu... dok panggey mcm ngan nampak ada rumah terbakar jer...
dia punya volume...pergghhh....buleh tahan la..
dia nmpk jer muka i... terus senyum...
macam ada switch on-off... dia tak nmpk i...volume kuat skali... dia nmpk...otometik sengih...
hasilnya...lately..papa terpaksa berpuas hati ngan nasik n lauk campak2 tp nmpk sedap...
tak pon... relakan jer la makan nasik ngan satu lauk sahaja... yg tu la lauk...yg tu la sayur...

nampak gayanya... i kena cari hobi yang i buleh dok tercatuk kat depan liya...
tak semestinya kena baring ngan dia... jz dia nak bila dia pusing2... i ada...
selain dari chatting dan update blog dan main game fesbuk... i rasa i kena cari hobi yg lebih berpekdah...
contohnya...?
hurm....i tak pikir lg..huhuuu...

Comments

Neny said…
hey, jahit baju la..apalagi...tu confirm boleh tercatuk depan liya...^_^

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003