berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, May 28, 2010

pemberitahuan

Salam dan Hallo...

1. cahya schatz
ada org tanya i ni kawen ngan org putih ker...? terus i tgk gmbr2 i kat fesbuk..nak kata i tak letak gmbr encik suami...ada..siap ada folder gambar kawen...
even kat blog pon ada gmbr kami masa akad nikah...
org putih ker..? encik suami saya yg hensem itu bukan org putih...tp cekelat terang..
jgn gelak lebeyh2 k.. saya sayang encik suami saya.. hatinya sangat putih... dan saya tak perlukan kulit yg putih utk tawan hati saya...(mode dalam hati ada taman..)
actually org tu konpius ngan nick i tuh... schatz tu bukan nama family.. tp mksd dia 'kesayangan' or 'harta'... bahasa jermeng.. n cahya tu nick i...


2. status YM
br2 ni status i stick ngan 'proud like having KL tower'.. kisahnyer... ritu ada delegasi mesia mai ofis encik suami kerja... dato'2....tengku2....prof2... org besau2 yg datang... masa talk ngan owner company... bos encik suami mention yg ada worker depa dari mesia.. so lepas kuar talk... org2 besau nih dok carik2 la org mesia itu... kebetulan encik suami sgt2 sibuk... sempat gak jumpa depa sat..
n salah sorang dari org2 besau tu kata.. 'we are proud like having KL tower' bila tau ada org mesia kerja as engineer kat company mcm tu...
n ofkos...suma pon dok pakat ajak join company n uni depa... :)


3. geburtstag
smlm besday ke5 si kembar, nabiha n nabila... family depa dok kat kampung sebelah... kawan baik n kawan rapat kami sefamily..


i mmg excited terover... liya tidak terkecuali... pakaikan dia topi party tu.. dia tak pulak kalut nak tarik or nak buang...hehhehe..comeyl...good!
mula2 i siap plan nak buat tuh.. n  buat ni... agak beriya jugak nak buat kuih lapis bagai...tp kak neny kata, budak2 sini tak makan kuih lembik2... so end up ngan buat cupcake aje...


sempat deco satu bekas...satu bekas lg pi deco kat kindergarten budak2... dah la ngan choc chip tak cukup nyer... kul 6 pg bangun parut cooking choclate utk ganti choc chip...hahhahaa...kretip..kretip...


4. sambung blaja
i rasa i tak pernah cerita lg kat blog pasal encik suami nak sambung blaja.. skg ni proses suma dah sampai ke 70%... dah dapat universiti yg nak sponsor... n dapat good feedback dari universiti kat sini... :) Alhamdullillah.... rezeki liya... skg tunggu keputusan dari KPT jer...
lepas nih, kami akan pindah ke tempat lain...still kat jermeng...tp ujung jermeng...dekat ngan holland..
sayang nak tinggai rumah skg... rumah ni cantek... kawasan pon senang nak cari makanan halal...
tp tak per la.. selagi tak pegi tmpt baru... tak tau mcmn keadaan lg kan... mcm encik suami kata... 'there's always a first time for everything'.....


5.


ouh...liya dah jaga... tak jadi tambah nombor 5.

4 comments:

Liyana said...

Salam singgah,
good luck untuk cahya & suami. Jauh berjalan, luas pengalaman. Yes, pindah tempat tinggal/kerja/belajar baru is a big step, tapi takde wang ringgit yg dapat ganti semua tu :)

4 Kay-E said...

cokelat terang? :P

rubaizah said...

oit... ala.. mana no 5, 6, 100?? ehheeheh

:cahya schatz: said...

liyana : tengkiu... tuh la...jz dok pk nak cepat blk mesia saja...huhuu...

4 kay-e : kekekkee...yg cekelat itu menawan... :P

rubaizah : tak sompek den nak buat daaa...